Jims verwerft 6 nieuwe fitnessclubs in Oost-Vlaanderen na overname

Jims verwerft 6 nieuwe fitnessclubs in Oost-Vlaanderen na overname

Woensdag 30 november 2022

Jims, de fitnessketen van Colruyt Group, heeft er vanaf vandaag 6 nieuwe fitnessclubs bij in Oost-Vlaanderen. Jims neemt 6 van de 8 clubs over van Oxygen Fitness. In 2023 zullen de 6 clubs de nieuwe look en feel van Jims krijgen aangemeten. De aanpassingen aan de eerste club staan alvast gepland in januari, tegen oktober 2023 zullen alle verbouwingswerken achter de rug zijn. Met deze overname versnelt Jims zijn ambitieuze groeiplannen.

Sterke aanwezigheid in Oost-Vlaanderen

Jims neemt 6 Oost-Vlaamse fitnessclubs van Oxygen Fitness over. Concreet gaat het over de clubs in Dok Noord (Gent), De Sterre (Gent), Deinze, Zottegem, Geraardsbergen en Zelzate. Met deze overname breidt Jims zijn aanwezigheid in Oost-Vlaanderen sterk uit en klokt het er af op 8 fitnessclubs. “De clubs zijn strategisch erg goed gelegen,” zegt een enthousiaste Pieterjan Nuitten, algemeen directeur van Jims. “We dekken nu de volledige ring van Gent af met 4 fitnessclubs: 2 bestaande Jims in Overpoort en Rooigem, 2 nieuwkomers in Dok Noord en De Sterre. We hebben 1 club op de invalsweg vanuit Deinze en met Zelzate, Geraardsbergen en Zottegem erbij zijn we ook in de rest van de provincie aardig aanwezig.”

In januari starten de verbouwingswerken om de clubs helemaal in een Jims-jasje te steken. De clubs zullen meteen de nieuwe look&feel van Jims krijgen aangemeten, zoals momenteel alleen het geval is in de recentste Jims-vestiging in Kuurne en in de Naamsepoort in Brussel. De industriële panden met hun hoge plafonds, open ruimte en veel focus op connectie met de buitenwereld zullen in de Jims look&feel nog beter tot hun recht komen. Tegen oktober 2023 moeten de verbouwingen helemaal achter de rug zijn. Ook de 2 bestaande Jims-fitnessclubs in de Overpoort en Rooigem zullen op hetzelfde moment mee gerenoveerd worden. ​ ​ ​

Bestaande Jims-leden kunnen vanaf begin volgend jaar terecht in een van de 6 nieuwe fitnessclubs. Voor Oxygen-fitnessleden verandert er tot eind december niets, behalve dat zij geen toegang meer hebben tot de 2 Oxygen-clubs die niet worden overgenomen. Vanaf januari zullen ook zij in alle overige Jims-fitnessclubs terecht kunnen. Vanaf januari kunnen de huidige leden instappen op Jims-abonnementen of kunnen ze ervoor kiezen om hun huidige abonnement te laten overzetten naar een corresponderende Jims-formule. Pieterjan Nuitten vult aan: “We zijn ervan overtuigd dat de huidige leden ook bij ons hun gading zullen vinden dankzij onze kwalitatieve live groepslessen, gekwalificeerde coaches en kwalitatieve fitnesstoestellen.” In de nieuwe clubs zullen ook de recent geïntroduceerde slimme, gezonde voedingsautomaten een plekje krijgen.Jims is een fitnessketen die gezondheid breed toegankelijk wil maken en maakt daarom sterk de link tussen voeding en sport. ​

Personeel blijft aan boord

Alle personeelsleden, 16 vaste medewerkers, 11 flexi-jobbers en 18 studenten, maken mee de overstap van Oxygen naar Jims. “Oxygen fitness deelde in veel opzichten dezelfde waarden als Jims, zo hechtten zij ook veel belang aan aanwezigheid van coaches op de fitnessvloer”, verklaart Pieterjan Nuitten. “Ook voor Jims is persoonlijke begeleiding door gekwalificeerde coaches ontzettend belangrijk. We zijn dan ook blij dat de 45 medewerkers mee de overstap maken en we gaan er alles aan doen om hen welkom te heten in de Jims-familie.” Zo krijgen ze allemaal een extra training in de Jims-academy en krijgen ze ondersteuning van een regiomanager die al 7 jaar ervaring heeft bij Jims.

Versnelde expansie onder de vleugels van Colruyt Group

Fitnessketen Jims is sinds april 2021 onderdeel van Colruyt Group en kende sindsdien een opmerkelijke groei. “Toen al spraken we de ambitie uit om met Jims op termijn naar 50 à 60 clubs te evolueren”, vertelt Pieterjan Nuitten. “Met de 6 nieuwe clubs in het Gentse en de recente opening van een gloednieuwe zaak in Kuurne, West-Vlaanderen, zitten we nu al aan 34 clubs en eentje in Wilrijk die in het voorjaar opent. We zitten daarmee niet alleen op kruissnelheid om onze ambities waar te maken, de expansie onder de vleugels van Colruyt Group gaat ook sneller dan verwacht. Bovendien zullen we de komende 5 jaar alle clubs in een nieuw jasje steken.”

Meer over Jims? https://www.jimsfitness.com/nl