JIMS introduceert de gezondste verkoopautomaten op de markt in de eigen fitnessruimtes

JIMS introduceert de gezondste verkoopautomaten op de markt in de eigen fitnessruimtes

Eerste zichtbare synergie sinds de overname van JIMS door Colruyt Group

Dinsdag 26 april 2022

Tegen eind april 2022 zullen de 27 JIMS-clubs in België en Luxemburg uitgerust zijn met de gezondste verkoopautomaten op de markt. Het assortiment bestaat niet uit de typische suikerhoudende dranken en snoep, maar uit zorgvuldig geselecteerde gezonde producten die een gebalanceerd dieet vertegenwoordigen en waar alle noodzakelijke nutriënten en voedingssupplementen hun plaats hebben. JIMS-coaches werden opgeleid om leden te adviseren naargelang hun behoeften. Met dit aanbod wil JIMS de leden helpen een gezonde levensstijl aan te nemen door beweging én voeding te combineren. De introductie van deze slimme automaten is ook de eerste zichtbare verwezenlijking wat betreft synergie tussen de merken van Colruyt Group sinds de overname van JIMS. Foodservice specialist Solucious zal de logistieke kant voor zijn rekening nemen, terwijl Colruyt Group's innovatiehub Smart Technics de slimme koelkasttechnologie van de toestellen heeft aangepast om een unieke shopping-ervaring te bieden.

De gezondste verkoopsautomaat op de markt

Het assortiment bestaat uit een uitgebalanceerd aanbod aan macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten), voedingssupplementen, vitamines, hydratatie- en sportvoeding in de breedste zin van het woord. Het zal ongeveer 45 referenties omvatten van nationale merken zoals bijvoorbeeld Hipro, Evian, Alpro, Nature Valley, XXL Nutrition en Thrive.

"We stelden eigenlijk drie verschillende zaken vast,” legt Pieterjan Nuitten, Business Unit Manager van JIMS, uit. "Aan de ene kant bieden typische verkoopautomaten in stations, scholen en zelfs in ziekenhuizen meestal alleen suikerhoudende snacks en drankjes aan waardoor je onderweg weinig gezonde keuzes kan maken als consument. Ten tweede is er door de Covid-crisis meer aandacht voor preventieve gezondheidszorg en het belang van een evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging. Tot slot zijn we natuurlijk uitgegaan van de vraag van onze leden: een holistische aanpak waarbij sport en voeding worden gecombineerd en een groeiende behoefte aan advies en oplossingen op maat."

De coaches in de JIMS-fitnesscentra werden opgeleid om de leden nuttige aanbevelingen te kunnen geven. Een toelichting over elk product is ook beschikbaar naast de automaten."Maar we willen verder gaan. We willen een groter bereik hebben om gezonde voeding te promoten en de link met beweging te benadrukken, bijvoorbeeld door webinars over voeding te organiseren, of door samen met onze partners voedingsevenementen in onze clubs te organiseren. Wie weet kunnen we zelfs de ongezonde automaten in onder meer stations, scholen en ziekenhuizen helpen om gezonder te worden", zegt Pieterjan Nuitten.

Teamwork

Voor JIMS is dit de eerste zichtbare realisatie van een synergie sinds de overname door Colruyt Group. Smart Technics, de innovatiehub van de retailgroep, nam de taak op zich om de juiste slimme koelkasttechnologie van de toestellen aan te bieden: in tegenstelling tot de traditionele verkoopautomaten kunnen de leden het product van dichterbij ontdekken alvorens de transactie af te ronden. Een staaltje topinnovatie.

Concreet: het lid van JIMS pre-autoriseert vooraf met zijn bankkaart, kan dan de koelkast openen en zichzelf bedienen. De technologie herkent wat wordt weggenomen of teruggelegd van het schap en schrijft het juiste finale aankoopbedrag af van de rekening van het lid. Deze technologie, die reeds werd uitgetest in de sinds vorig najaar operationele OKay Direct-winkel in Gent, zorgt voor een unieke winkelervaring en vergemakkelijkt daarnaast ook de logistiek en de bevoorrading van de koelkasten. Dit valt dan weer onder de verantwoordelijkheid van Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group.

Gezondheid, een prioriteit

Deze lancering kadert in de ambitie van Colruyt Group om tegemoet te komen aan de behoeften van de consumenten in de verschillende fasen van hun leven en in de voortdurende investeringen van de groep op het vlak van gezondheid. Colruyt Group wil zijn verantwoordelijkheid opnemen voor de steeds groter wordende rol van retail in preventie en gezond leven. Initiatieven zoals SmartWithFood, de Colruyt Group Academy workshops en de overnames van Newpharma en JIMS kaderen in dit engagement. Het uiteindelijke doel is een ecosysteem te ontwikkelen dat stap voor stap een holistische benadering van gezondheid bevordert.

Bijlage: Verkrijgbare assortiment

Presentatie Jims producten NL-FR.pdf 7 MB