JIMS ontplooit zich verder binnen Colruyt Group en opent gloednieuwe fitnesszaak in Kuurne

JIMS ontplooit zich verder binnen Colruyt Group en opent gloednieuwe fitnesszaak in Kuurne

Samenwerking met Special Olympics benadrukt belang van inclusie in fitness

Maandag 24 oktober 2022

Anderhalf jaar nadat fitnessketen JIMS deel werd van Colruyt Group, opent het op maandag 24 oktober een gloednieuwe fitnesszaak in Kuurne. Het pand kent een volledig nieuwe look en feel, heeft een outdoor fitness, gezonde slimme koelkasten en een nieuwe premiumformule. JIMS wil zo gezondheid in de brede zin toegankelijk maken voor iedereen en dat in alle levensfases. Naast sport, wil de fitnessketen ook de belangrijke link met voeding, een gezonde geest, stressbestrijding en het belang van slaap benadrukken. JIMS zet bovendien actief in op inclusie en gaat daarvoor een partnership aan met het Special Olympics Belgium team, dat zich samen met JIMS klaarstoomt voor de zomerspelen van 2023.

Unieke look en focus op gezondheid in de brede zin

JIMS heeft er een nieuwe fitnessclub bij in West-Vlaanderen, naast Oostende, Brugge en Kortrijk. De nieuwe JIMS fitness in Kuurne, pal op de ring rond Kortrijk, opent op een feestelijke manier de deuren, in aanwezigheid van de lokale schepen van economie Bram Deloof en Jan Deprez, die van sport. De Colruyt Group site met een Bike Republic, Dreamland, Dreambaby en Colruyt Laagste Prijzen-winkel, ligt vlak in de buurt. Voor fitnessketen JIMS, sinds april 2021 onderdeel van Colruyt Group, was het dan ook een logische plek om één van hun nieuwste “flagship” fitnesscentra te openen.

Pieterjan Nuitten, algemeen directeur van JIMS vertelt enthousiast: “Toen het pand aan de Ringlaan 16 vrijkwam hebben we geen seconde getwijfeld. Voor ons was dit een ideale plek om onze uitbreiding verder te zetten, we mikken op termijn op 50 tot 60 clubs. Onze nieuwe fitness in Kuurne is trouwens de eerste die we openen sinds we een rebranding hebben doorgevoerd en dat zie je in de ruimtes, die er extra knap uitzien. We hebben bijvoorbeeld twee grote terrassen waar sportievelingen buiten kunnen fitnessen met zicht op Kuurne en Kortrijk, een zeer mooie finishing touch aan dit pand. Niet alleen op de uitstraling zijn we trots, de zaak speelt ook nog beter in op de behoeften van onze klanten. Er is de mogelijkheid om individueel te trainen en er zijn natuurlijk ook tal van groepslessen. We bieden hier tot slot ook een nieuwe premium formule aan, waar we een nieuw type abonnement integreren binnen onze standaard fitnessruimtes. Leden met dat abonnement kunnen losgaan in de boxing studio of kunnen terecht in onze body en mind lessen”.

De body en mind studio in het filiaal in Kuurne sluit naadloos aan bij de strategie die JIMS in haar fitnessclubs hanteert. De fitnessspecialist zet meer dan ooit in op gezondheid in de brede zin van het woord. “Door de Covid-crisis merkten we de afgelopen twee jaar meer aandacht voor preventieve gezondheidszorg en het belang van een evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging. We willen met onze klanten meebewegen doorheen hun verschillende levensfases, van kinderen tot zwangere vrouwen of blessurepreventies. We Move With You is daarom ook onze nieuwe slagzin”,concludeert Nuitten.De JIMS zaak in Kuurne voorziet naast de recent geïntroduceerde slimme, gezonde voedingsautomaten en voedingsbegeleiding ook doelgroepgerichte begeleiding voor bijvoorbeeld pre- en postnatale sport en volwassenbegeleiding om op een gezonde manier oud te worden. Via individuele assessments met volledige bodyscans, wordt er een plan op maat van het lid samengesteld. Die doelgerichte begeleiding is een essentieel onderdeel van de JIMS fitnessclubs.

Partnership met Special Olympics Belgium in kader van inclusie

JIMS baat in totaal in grotere steden in België en Luxemburg 28 fitnessclubs uit. Een succesvolle overname midden in de lockdownperiode en een nieuwe look en feel zorgden voor nieuwe opportuniteiten. Centraal staat nu het doel om binnen de “vernieuwde” JIMS medewerkers en leden met elkaar in verbinding te laten gaan. De fitnessketen is namelijk gekend voor een warme en mensgerichte aanpak, waarbij iedereen zich thuis moet kunnen voelen in de club. Recent diende er zich dan ook een partnership aan dat het verbindende doel van JIMS mee zal gaan bekrachtigen: een samenwerking met Special Olympics Belgium.

Special Olympics Belgium deelt voor een groot deel dezelfde waarden met JIMS. Samenhorigheid, toegankelijkheid en zorg staan centraal. De clubs van JIMS zijn duidelijk toegankelijk voor iedereen, geven de mogelijkheid aan leden om met elkaar in verbinding te gaan, en Special Olympics Belgium zet zich al jarenlang in voor precies die inclusie. “Het feit dat de JIMS clubs een echte community zijn en ze zeer persoonlijk te werk gaan, sprak ons meteen aan”, steekt An Caers, CEO van Special Olympics Belgium van wal. “We willen het onderscheid tussen mensen met een beperking en mensen zonder zoveel mogelijk doen vervagen om samenhorigheid te bevorderen. De doelstelling is inclusie, het middel is sport. Sport moet absoluut centraal kunnen staan in mensen hun leven als zij dat willen, ook met een beperking. Onze delegatie van 88 atleten zal in 2023 opnieuw België vertegenwoordigen op de internationale zomerspelen. Die kerngroep van atleten zullen actief bij JIMS gaan trainen, inclusief begeleiding.”, besluit Caers. De samenwerking met Special Olympics Belgium wordt in de toekomst zeker nog verder uitgediept, om ook expliciet verbinding te gaan creëren tussen JIMS leden en Special Olympics atleten.