Jims bekrachtigt expansie in Oost-Vlaanderen en opent nieuwe club in Gent De Sterre

Jims bekrachtigt expansie in Oost-Vlaanderen en opent nieuwe club in Gent De Sterre

Maandag 11 september 2023

Fitnessketen Jims nam vorig jaar de meeste clubs over van Oxygen Fitness. Ondertussen heeft Jims al een deel van zijn Oost-Vlaamse clubs ge(her)opend, waar Gent De Sterre sinds deze week de nieuwste toevoeging in het rijtje is. Persoonlijke begeleiding staat er voorop, aangevuld met het wereldwijd erkende Les Mills ‘Strength Development’ programma. Bovendien slaat Jims voor deze vestiging de handen in elkaar met Bike Republic. Samen zullen ze Colruyt Group medewerkers stimuleren om meer te bewegen, door gratis deelfietsen aan te bieden vanop het regionale Colruyt Group kantoor in Zwijnaarde tot aan De Sterre.

Vier gloednieuwe fitnessclubs voor Gentenaren

Het blijkt een sterk jaar voor Jims in Oost-Vlaanderen, met op het programma de overname van zes Oxygen clubs en de renovatie van twee bestaande Jims clubs. Het mikpunt ligt voor Jims op de ring rond Gent, waar het strategisch goed gepositioneerd is met vier clubs. Pieterjan Nuitten, algemeen directeur van Jims, schetst de historie: “In 2010 zijn we gestart met de allereerste Jims club, dat was die van Gent Rooigem. Nu, 13 jaar later en onderdeel van de Colruyt Group familie, dekken we de volledige ring van Gent af met vier fitnessclubs: onze twee bestaande Jims clubs in de Overpoort en Rooigem, aangevuld met de twee ex-Oxygen clubs in Dok Noord en De Sterre. Die twee laatste zijn afgelopen zomervakantie volledig in het nieuwste Jims jasje gestoken. Onze totaalteller staat zo op 30 clubs in België, waarvan 7 in Oost-Vlaanderen. We zijn trots dat we snelheid kunnen nemen en onze ambitie om op termijn naar 50 à 60 clubs te evolueren komt steeds dichterbij.”

Hypermoderne uitstraling en persoonlijke begeleiding via nieuw work-out concept

De nieuwe Jims club De Sterre biedt sporters zoals steeds individuele trainingsmogelijkheden, maar focust vooral op ‘small group trainings’. Uniek aan Jims De Sterre is de introductie van de nieuwe ‘Strength Development Classes’ van Les Mills, een progressieve krachttraining in een 12 weken durend trainingsprogramma. De oprichter van Les Mills is viervoudig Olympiër in atletiek en startte in 1968 zijn eerste sportschool in Nieuw-Zeeland. De Les Mills work-outs die daaruit voortvloeiden, zijn intussen bij miljoenen sporters populair geworden in clubs en sportscholen over heel de wereld. “Toen we Phillip Mills enkele maanden terug ontmoetten, werd al snel duidelijk dat we een gelijkaardige blik op gezondheid delen. Ook voor Mills is fitness meer dan alleen lichaamsbeweging. Het gaat om welzijn in het algemeen, ook mentaal en emotioneel. Regelmatige lichaamsbeweging kan volgens ons de geestelijke gezondheid bevorderen en een uitlaatklep bieden om stress te verlichten, veerkracht op te bouwen en zelfvertrouwen te vergroten”, aldus Pieterjan Nuitten.

Zoals steeds is de rode draad doorheen het Jims-aanbod: persoonlijke begeleiding. “Waar 10 jaar geleden iedereen in de fitness op de loopband stond, zien we nu een verschuiving gebeuren naar krachttraining en functionele training, waar ook lichaamsbewegingen en -patronen worden nagebootst uit het dagelijks leven. Deze manier van trainen vereist echter de nodige begeleiding van professionals. Onze small group trainings zijn daarom ideaal voor wie zich graag aan een trainingsplan houdt. De coaches maken dat plan op maat en evalueren mee de resultaten”, vertelt Glenn Derweduwen, clubmanager van De Sterre, enthousiast. Er zijn binnen de small group trainings verschillende trajecten te volgen, waaronder een ‘Kracht voor Vrouwen Training’ en een ‘Start to Work-out’ voor beginners.

De club werd volledig ingericht volgens de nieuwe look-and-feel van Jims, die naadloos aansluit bij de hoge plafonds en open ruimtes van het industriële pand. Verder heeft de club ook een gezellige lounge en vinden sporters er zoals steeds de gezonde automaten van Jims terug. Jims verwacht voor De Sterre ook enthousiasme uit de hoek van het Gentse studentenleven, gezien de club vlak bij een aantal grote campussen ligt en goed bereikbaar is met het openbare vervoer.

Beweging bij medewerkers stimuleren dankzij synergie tussen Jims en Bike Republic

Colruyt Group investeert al jarenlang in gezondheid. Dat doet het bedrijf zowel voor consumenten, via bedrijven zoals Jims, Newpharma en de recente participatie in yoboo, als voor haar eigen medewerkers. Voor Colruyt Group medewerkers is de komst van Jims De Sterre dan ook een mooie opportuniteit om meer te bewegen. De club ligt immers op een korte fietsafstand van het regionale kantoor in Zwijnaarde. Bike Republic zal daarom op de site van Zwijnaarde deelfietsen voorzien, dit vanuit hun missie om iedereen op de fiets te krijgen. Zo kunnen medewerkers vlot gaan sporten voor, tijdens of na het werk. Een concept dat Colruyt Group samen met Bike Republic en Jims op termijn ook hoopt uit te rollen naar andere bedrijven. Het doel van de samenwerking is om op een toegankelijke manier medewerkers te stimuleren om meer te bewegen, zodat ze zich zowel mentaal als fysiek beter in hun vel voelen.


De gloednieuwe fitnesszaak Gent De Sterre bevindt zich op de Kortrijksesteenweg 908, 9000 Gent. Op maandag 25 september vanaf 18:30 vindt er een feestelijke opening plaats. Daar kunnen geïnteresseerden proeven van krachttrainingen en een sportsessie volgen met Younes Idrissi en Aagje Van Walleghem. Er zullen ook gezonde pizza’s, drankjes en een DJ aanwezig zijn. Meer weten over Jims Gent De Sterre? https://www.jimsfitness.be/nl/gent-de-sterre