Collect&Go stapt over op digitale kassatickets en bespaart zo 16 ton papier

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, is gestart met de uitrol van een mobiel kassasysteem. De komende maanden worden alle 208 bestaande afhaalpunten uitgerust met nieuwe software en mobiele betaalterminals. Alle afhaalpunten zullen tegen eind oktober omgeschakeld zijn. Hiermee zet Collect&Go alweer een stap in de digitale vooruitgang. Testen in 5 afhaalpunten toonden de voorbije maanden aan dat het nieuwe kassasysteem voor tijdswinst zorgt bij het afhalen van de boodschappen. Bovendien ontvangen klanten hun kassaticket voortaan digitaal. Op die manier realiseert Collect&Go een papierbesparing van 16 ton.

Maandag 22 juni 2020

Geen papieren kassatickets meer dankzij nieuw digitaal en mobiel kassasysteem
voor de 208 afhaalpunten

 

Boodschappen doen nog makkelijker maken

Collect&Go wil boodschappen doen steeds makkelijker maken voor klanten. Daarom blijft de online boodschappendienst investeren in services die het afhaalproces nog efficiënter kunnen maken. Doordat het nieuwe mobiele kassasysteem, ontwikkeld in samenwerking met softwarespecialist AXI, wordt geïnstalleerd op élk taaktoestel van élke medewerker, kan er meer flexibiliteit aan de dag gelegd worden in het Collect&Go-afhaalpunt.

Het testproject in 5 Collect&Go-afhaalpunten in het voorjaar bevestigt de efficiëntie- en tijdswinst. Doordat de afhaling en betaling nu via een applicatie op het mobiel toestel kan geregeld worden, kunnen méér klanten tegelijk geholpen worden, en verloopt het ook sneller. Op die manier kunnen piekmomenten in de afhaalpunt beter opgevangen worden. Tom Deprater, verantwoordelijk voor Collect&Go, geeft aan: “Zowel klanten als medewerkers zijn enthousiast over de voordelen van het nieuwe systeem".

16 ton papierbesparing

Collect&Go-klanten krijgen hun kassaticket voortaan digitaal doorgestuurd. “Het kassaticket wordt via mail doorgestuurd naar onze klanten. Nog voor ze het afhaalpunt verlaten hebben, zal het kassaticket bij het merendeel van onze klanten al in hun mailbox zitten”, maakt Tom Deprater zich sterk. Klanten worden geïnformeerd over deze verandering in het afhaalpunt zelf én via mail. De overstap naar een digitaal kassasysteem levert bovendien een fikse papierbesparing op van 16 ton op jaarbasis.

Voor het verkrijgen van de kortingen zal het niet meer nodig zijn om de Xtra-kaart af te geven in het afhaalpunt, aangezien de kortingen al verrekend worden bij het plaatsen van de bestelling. Klanten kunnen betalen met Bancontact, elektronische maaltijdcheques of de Xtra kaart of app. De komende maanden worden alle 208 bestaande afhaalpunten uitgerust met nieuwe software en mobiele betaalterminals. Alle Collect&Go afhaalpunten zullen tegen eind oktober omgeschakeld zijn.