Vernieuwde Spar Kortrijk heropent op donderdag 4 november

Op donderdag 4 november heropent de vernieuwde Spar Colruyt Group-winkel in Kortrijk na 2 weken renovatiewerken. Het verouderde gebouw werd volledig afgebroken om plaats te maken voor een moderne, duurzame supermarkt met een grotere verkoopoppervlakte en een ruime parking. De winkel werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten en kreeg bovendien een on-the-go-meubel met snelle snacks en kant-en-klare maaltijden. De zelfstandige ondernemers Delphine en Marijn en hun team verwelkomen de buurtbewoners voor een feestelijke opening.

Donderdag 28 oktober 2021

​ ​ Familiebedrijf

Delphine, zelfstandige ondernemer van Spar Kortrijk, nam vijf jaar geleden de winkel over en had meteen grootse plannen. Ze overtuigde haar broer Marijn om mee in de zaak te stappen en die versterking kon ze goed gebruiken. Delphine: “De winkel bestaat 25 jaar en de inrichting werd door de jaren heen al verschillende keren onder handen genomen. Het was een oud gebouw en daardoor waren ook de uitbreidingsmogelijkheden beperkt. Dus hebben we besloten om plaats te maken voor een gloednieuw gebouw met een oppervlakte van 1.140 m². De winkel is nu bijna dubbel zo groot als voorheen.” Ook de ingang wordt verplaatst en klanten kunnen zich vanaf nu parkeren op een vernieuwde parking met meer dan 100 plaatsen.

On-the-go-meubel

In de vernieuwde bakkerij vind je kwaliteitsvolle pistolets, stokbroden en koffiekoeken die de medewerkers, onder wie een echte bakker, ter plaatse laten rijzen en afbakken in een rotatieoven. Bij Spar Kortrijk kies je ook uit een ruim assortiment huisbereide gerechten en vers vlees dat in hun eigen beenhouwerij versneden en verpakt wordt. Alles gebeurt in zelfbediening, klanten hebben dus geen last van wachtrijen. Delphine en Marijn blijven ook inzetten op streekproducten zoals bieren, champignons, eieren, karnemelk en boter. Een mooie eyecatcher is bovendien het nieuwe on-the-go-meubel, waaruit klanten een snelle lunch of snack kunnen kiezen. ​ ​ ​ ​ ​

Oog voor duurzaamheid

Spar Kortrijk is bovendien duurzaam vernieuwd. Het koelsysteem werkt op een veel milieuvriendelijker koelmiddel, waarbij de vrijgekomen warmte wordt gerecupereerd. Dat zorgt voor een minimaal energieverbruik én minder uitstoot van broeikasgassen. 

Service met een glimlach

De grootste troef van Spar Kortrijk is ongetwijfeld de vriendelijke en attente service. Delphine en Marijn worden bijgestaan door een trouw team van 12 vaste medewerkers, jobstudenten en flexi-jobbers, allemaal afkomstig uit de streek. Samen staan ze elke dag klaar om klanten persoonlijk te verwelkomen en met een glimlach te helpen. ​ ​ ​ ​ ​

Feestelijke opening

Speciaal voor de opening organiseren Delphine en Marijn een feestelijke receptie. Alle buurtbewoners zijn welkom op woensdag 3 november tussen 16.30 en 18 uur.

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.