Vernieuwde Spar Colruyt Group in Lichtaart heropent op 22 september

Vernieuwde Spar Colruyt Group in Lichtaart heropent op 22 september

Een winkel met een hart voor vers en lokaal

Maandag 18 september 2023

Op vrijdag 22 september opent de Spar Colruyt Group-winkel in Lichtaart opnieuw de deuren. De gezellige buurtsupermarkt vormt al meer dan 25 jaar een vaste waarde in het dorp. De winkel werd volledig gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels, met veel aandacht voor vers en lokaal. Aan het roer staan broers Luc en Guy Van de Poel, die er alvast naar uitkijken om klanten opnieuw te mogen verwelkomen.

Volledige vernieuwing met unieke smaakbar

De vertrouwde Spar-winkel aan het rondpunt op de Poederleesteenweg in Lichtaart bleef enkele weken gesloten voor een grondige renovatie. “De beslissing om te vernieuwen is vooral ontstaan uit de noodzaak voor meer ruimte. We willen onze klanten een nog aangenamere winkelervaring bieden en tegelijk onze medewerkers meer comfort geven in hun job”, vertelt Guy Van de Poel, zelfstandig ondernemer van Spar Lichtaart. Samen met broer Luc en moeder Martha houdt hij de winkel draaiende.

De winkel werd volledig gestript en kreeg er 250 m² extra winkelruimte bij. Door de nieuwe indeling is er nu nóg meer keuze aan charcuterie, kaas, verse groenten en fruit. Ook de bakkerij breidt uit. Bovendien krijgt deze vernieuwde Spar er een uniek uithangbordje bij: de ‘Smaakbar’. “Dat is onze belevingsbar, waar we ter plaatse heerlijke slaatjes, pizza’s en versgeperste sappen klaarmaken”, legt Guy uit. “We vonden het belangrijk om de beleving terug naar de winkel, tussen de klanten, te brengen.”

Meer winkelgemak, 7 dagen op 7

Spar Lichtaart pakt uit met nieuwe openingsuren. Zo openen ze op weekdagen een halfuur vroeger dan voordien (om 7.30 uur in plaats van 8 uur) en kunnen klanten er vanaf nu ook op zondagvoormiddag terecht voor hun grote en kleine boodschappen. Op die manier wil Spar Lichtaart nóg toegankelijker zijn, en dat 7 dagen op 7.

Daarnaast zetten ze ook in op meer winkelgemak. Op de parking staan er voortaan laadpalen voor elektrische wagens en vind je een overdekte fietsenstalling. En dat is niet alles: net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar Lichtaart veel belang aan duurzaamheid. Zo zijn er nieuwe, zuinige koelmeubels en liggen er zonnepanelen op het gebouw die voor groene energie zorgen.

Familiebedrijf in hart en ziel

Het verhaal van de familie Van de Poel begint meer dan 60 jaar geleden, in 1961. De destijds 14-jarige Martha Roes ondersteunt haar moeder in haar kruidenierswinkeltje in Tielen. Een winkel die ze in 1969 zelf overneemt. Wanneer zoon Luc in 1996 op 25-jarige leeftijd de Spar aan de kerk in Lichtaart overneemt, verhuurt Martha al snel haar eigen winkel om hem te kunnen bijstaan. In 2010 komt Guy de familiezaak versterken.

2011 is het jaar waarin de huidige Spar Lichtaart z’n deuren opent. In 2021 worden dan ook drie jubileums gevierd: 10 jaar de nieuwe Spar, 25 jaar een Spar-winkel in Lichtaart én 60 jaar dat Martha in de winkel staat.

Het familiebedrijf wordt bijgestaan door een team van een 20-tal vaste medewerkers, een aantal flexi-jobbers en een hele bende toffe jobstudenten. Ze komen bijna allemaal uit de streek. “Het team is voor ons het goud van de winkel. Onze winkelmanager Martine en assistente Lotte vormen de perfecte link tussen ons en het team. Guy en ik zijn perfect complementair, met Martha als onze ervaren rechterhand”, legt Luc uit. “Naar een goeie naam voor ons eigen label voor de versproducten van onze winkel, Martha’s, moesten we dan ook niet lang zoeken.”

Martha’s

Dat eigen label staat al sinds 2019 garant voor versheid en kwaliteit. Iets waar ze in de vernieuwde winkel hard op blijven inzetten. “Klanten kunnen in de winkel terecht voor een heleboel verse en lokale producten, zoals rijstpap, choco, pudding, geitenkaas, eieren, wafels, lokale bieren, aardappelen, roomijs, wijn, …” vertelt Luc. “Het assortiment werd aanzienlijk uitgebreid.”

Feestelijke opening met origineel cadeau

Na 3 weken intens verbouwen, opent de vernieuwde winkel z’n deuren voor een feestelijke receptie op 21 september van 18 uur tot 21 uur. Klanten zijn welkom om er te genieten van een hapje, drankje en fijne sfeer met foodtrucks en muziek. En da’s niet alles …

“Tijdens de klantenreceptie gaan we een historisch boek van de gemeente Kasterlee voorstellen. Klanten krijgen het vanaf 25 september gratis mee naar huis en kunnen vanaf 2 oktober sparen voor alle stickers in het boek”, sluit Guy af. Bovendien zijn er in de openingsweek heel wat mooie kortingen dankzij de speciale openingsfolder.

Story image

Contactgegevens
Martha Roes, Luc Van de Poel en Guy Van de Poel,
​zelfstandige ondernemers Spar Lichtaart
​014 55 66 19

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10
press@colruytgroup.com

Praktische info
Poederleesteenweg 6,
​2460 Lichtaart

Openingsuren
Maandag t.e.m. vrijdag: 7.30 u. - 19 u.
​Zaterdag: 7.30 u. - 18 u.
​Zondag: 7.30 u. - 12 u.


Over Spar Colruyt Group
De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info op mijnspar.be.

Over Retail Partners Colruyt Group
Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar Colruyt Group in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership. Daarnaast levert Retail Partners Colruyt Group ook verse producten en kruidenierswaren aan Alvo-winkels. De zelfstandigenorganisatie staat daarbij in voor de aankoop en het transport van de goederen en geeft advies over assortiment en promobeleid. Ten slotte zorgt Retail Partners Colruyt Group voor de toelevering aan 120 zelfstandige winkeliers, waaronder 31 Mini Markets. Meer info op retailpartnerscolruytgroup.be.