Vernieuwde OKay Fleurus heropent op 1 juni als duurzame buurtsupermarkt

Vernieuwde OKay Fleurus heropent op 1 juni als duurzame buurtsupermarkt

Met extra koelmeubels en handige fietsparking

Maandag 30 mei 2022

Op woensdag 1 juni opent OKay Fleurus opnieuw de deuren na een grondige opknapbeurt. De buurtsupermarkt met een oppervlakte van 600 m² werd gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie OKay-winkels, met extra koelmeubels, een vernieuwde broodhoek en nog meer aandacht voor energiebesparing. Store manager Stephanie Guillaume en haar team verwelkomen hun klanten graag in hun vernieuwde winkel.

Nog meer focus op vers

Dankzij de frisse en moderne inrichting, vinden de klanten van OKay Fleurus nu nog makkelijker hun weg in het ruime assortiment superverse producten: groenten en fruit, zuivel, vlees, charcuterie, vis, veggie en kant-en-klare maaltijden. “Door de bredere gangen is het nu nog aangenamer winkelen in onze freshmart. Het uitgebreide aanbod vers fruit en verse groenten komt er volledig tot zijn recht”, zegt Stephanie. “Net buiten de freshmart werden extra koelmeubels geplaatst, zodat we onze tapas en aperohapjes nog beter in de kijker kunnen zetten.”

Vernieuwde broodhoek

In OKay Fleurus wordt elke dag vers brood aangeleverd en bakken de winkelmedewerkers ter plekke kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. “Brood en patisserie staan nu nog overzichtelijker uitgestald in onze vernieuwde broodhoek. Een stuk handiger voor onze klanten”, legt Stephanie uit. In de diepvriesafdeling werden diepvrieskoffers met glazen deksel geplaatst: zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.

Makkelijk bereikbaar met auto en fiets

OKay Fleurus bevindt zich aan de grote verbindingsweg Chaussée de Charleroi en is zo makkelijk bereikbaar voor iedereen. Op de parking is er plaats voor 45 wagens. “Klanten die liever met de fiets komen winkelen, kunnen die makkelijk en veilig wegzetten in onze fietsenstalling, waar nu ook plaats voorzien is voor bakfietsen”, voegt Stephanie toe.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “InOKay Fleurus gebruiken we geen fossiele brandstoffen meer”, zegt Stephanie. “Ons koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische alternatieven. Daardoor daalt de CO2-uitstoot met 90 % in vergelijking met een klassiek koelsysteem. Bovendien wordt de vrijgekomen warmte van de koeling gerecupereerd om de winkel te verwarmen,waardoor de uitstoot van broeikasgassen van het verwarmingsproces ook al met 90 % daalt. Daarnaast zorgt de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik.

Verder werd voor de buitengevel van de winkel verf gebruikt die schadelijke stoffen uit de lucht afbreekt. Onder invloed van zonlicht zet deze verf stikstofoxiden, ozon en organische schadelijke stoffen om in nitraat en zuurstof. Door de regen worden de nitraten opgelost en weggespoeld. Heel dat proces resulteert uiteindelijk in een betere luchtkwaliteit.

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.


Contactgegevens
Winkel
​+32 (0)71 85 32 60
www.okay.be/fleurus

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
press@colruytgroup.com

Praktische info
OKay Fleurus
​Chaussée de Charleroi 500
​6220 Fleurus

Openingsuren
maandag t.e.m. zaterdag
​van 8.30 tot 19.30 uur


Over OKay
​OKay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. OKay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste OKay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. OKay telt vandaag zo’n 140 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. OKay telt momenteel meer dan 2.500 medewerkers.