Vernieuwde OKay Blaasveld heropent op 9 oktober als duurzame buurtsupermarkt

Op vrijdag 9 oktober opent OKay Blaasveld opnieuw de deuren na een maand verbouwingswerken. De winkel, die dateert uit 2008, werd vernieuwd in de stijl van de OKay-buurtsupermarkten van de nieuwste generatie, met een opgefriste freshmart, extra koelmeubels, nieuwe broodhoek en diepvrieskoffers met glazen deksel. Daarnaast maakt OKay Blaasveld niet langer gebruik van fossiele brandstoffen. Storemanager Vanessa Cools en haar 14-koppig team verwelkomen hun klanten vanaf vrijdag graag met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Dinsdag 6 oktober 2020

Focus op verse producten en dagvers brood

Dankzij een frisse en moderne inrichting kan OKay Blaasveld zijn klanten nu nog beter bedienen, en het aanbod superverse producten nog beter uitspelen. “In de opgefriste freshmart bijvoorbeeld komt ons uitgebreide aanbod vers fruit en verse groenten volledig tot zijn recht”, zegt store manager Vanessa Cools. “Buiten de freshmart hebben we trouwens extra koelmeubels geplaatst, zodat de tapas nog meer in het oog springen. Elke dag wordt er vers brood geleverd en bakken de winkelmedewerkers kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. Klanten vinden die in onze nieuwe broodhoek.”

Ook de diepvriesafdeling ziet er helemaal anders uit. Vanessa Cools: “We hebben nu diepvrieskoffers met glazen deksel geplaatst. Zo vinden onze klanten makkelijk hun favoriete producten terug.”

OKay Blaasveld beschikt ook over een ruime fietsenparking. Er kunnen ook bakfietsen gestald worden, zodat het nog makkelijker wordt om met de fiets boodschappen te doen.
​  

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarom gebruikt het in de winkels van de nieuwste generatie zoveel mogelijk duurzame technieken en materialen. “In OKay Blaasveld gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, zegt Vanessa Cools. “Het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot met 90 % in vergelijking met een klassiek koelsysteem. De vrijgekomen warmte van de koeling wordt gerecupereerd. Daarnaast wekken we onze eigen energie op via zonnepanelen en de ledverlichting verbruikt 30 % minder elektriciteit.”

En dat is niet alles: de buitenkant van de winkel werd geverfd met duurzame verf die schadelijke stoffen, zoals stikstofdioxiden en ozon, onder invloed van zonlicht omzet in nitraat en zuurstof. Door de regen worden de nitraten opgelost en weggespoeld. 
​  

Kind van de streek

“Doorheen de jaren hebben we een trouw cliënteel opgebouwd dat gehecht is aan ons ruime assortiment, onze vriendelijke medewerkers en de laagste prijzen in de buurt. Die lijn willen we met ons 14-koppig team, allemaal afkomstig uit de streek rond Blaasveld, doortrekken in onze vernieuwde winkel”, vertelt de store manager.