Vernieuwde OKay Begijnendijk heropent op 23 juli als duurzame buurtsupermarkt

Op vrijdag 23 juli opent OKay Begijnendijk opnieuw de deuren na een grondige opknapbeurt. Een renovatie die overigens perfect aansluit bij de recente dorpskernvernieuwing in het centrum van de gemeente. De buurtsupermarkt werd uitgebreid naar een oppervlakte van net geen 650 m² groot en is gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie OKay-winkels, met een opgefriste freshmart, diepvrieskoffers met glazen deksel en een vernieuwde broodhoek. Store manager Karina Bosmans en haar team verwelkomen hun klanten graag met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Dinsdag 20 juli 2021

Focus op verse producten en dagvers brood

Dankzij de frisse en moderne inrichting, vinden de klanten van OKay Begijnendijk nu nog makkelijker hun weg in het ruime assortiment superverse producten. “In de vernieuwde freshmart bijvoorbeeld komt ons uitgebreide aanbod vers fruit en verse groenten volledig tot zijn recht”, zegt store manager Karina Bosmans. “Net buiten de freshmart werden extra koelmeubels geplaatst, zodat we onze tapas, charcuterie en patisserie nog beter in de kijker kunnen zetten.”

In OKay Begijnendijk wordt elke dag vers brood aangeleverd en bakken de winkelmedewerkers ter plekke kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. “Die staan nu nog overzichtelijker uitgestald in onze vernieuwde broodmeubels. Een stuk handiger voor onze klanten”, legt Karina Bosmans uit. Ook de diepvriesafdeling werd aangepakt. “We hebben energiezuinige diepvrieskoffers met glazen deksel geplaatst. Zo vinden onze klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.”

Topteam uit de streek

Allemaal nieuwigheden en verbeteringen die zullen bijdragen tot een aangename winkelervaring en nóg makkelijker boodschappen doen. Maar de grootste troef van OKay Begijnendijk blijft ongetwijfeld het geweldige team van winkelmedewerkers. “Elke dag kan ik rekenen op een toffe ploeg van 13 gemotiveerde medewerkers”, vertelt Karina Bosmans. “Een topteam. Allemaal mensen uit de regio rond Begijnendijk, voor wie klantvriendelijkheid, een goede service en hulpvaardigheid altijd op de eerste plaats komen.” Enkele van die medewerkers maken al sinds de opening in 2007 deel uit van dat hechte team, zoals Natalya bijvoorbeeld: “In al die jaren heb ik natuurlijk een boel zien veranderen. Verbeteren vooral: van kassasystemen, over winkelkarretjes, tot een breder productaanbod en dus meer keuze voor onze klanten. Ook onze werkkledij werd enkele keren gemoderniseerd. Ook nu kijk ik alweer uit naar onze nieuwe outfit. En naar onze vernieuwde winkel natuurlijk!”


​ Makkelijk bereikbaar met auto en fiets

OKay Begijnendijk is erg praktisch gelegen, aan een grote invalsweg en tegelijk vlak bij het dorpscentrum: makkelijk bereikbaar voor iedereen. De dorpskern van Begijnendijk werd recent vernieuwd, de renovatie van de OKay-winkel past dus perfect in dat totaalplaatje. De parking biedt nog steeds plaats aan 53 wagens, maar de fietsstalling werd gevoelig uitgebreid: van 22 naar 38 plaatsen. Daardoor wordt het nu nog makkelijker om met de fiets boodschappen te doen. 


​ Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Begijnendijk gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, zegt Karina Bosmans. “Het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Daardoor daalt de CO₂-uitstoot met 90 % in vergelijking met een klassiek koelsysteem. Bovendien wordt de vrijgekomen warmte van de koeling gerecupereerd om de winkel te verwarmen.” 

Verder werd voor de gevel van de winkel duurzame verf gebruikt die schadelijke stoffen uit de lucht afbreekt. Onder invloed van zonlicht zet deze verf stikstofoxiden, ozon en organische schadelijke stoffen om in nitraat en zuurstof. Door de regen worden de nitraten opgelost en weggespoeld.

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.