Vernieuwde OKay Beaumont heropent op 27 augustus als duurzame buurtsupermarkt

Op vrijdag 27 augustus opent OKay Beaumont opnieuw de deuren na een grondige opknapbeurt. De buurtsupermarkt werd uitgebreid van 457 m² naar 650 m² en is gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie OKay-winkels, met een opgefriste freshmart, diepvrieskoffers met glazen deksel, een vernieuwde broodhoek en een zo laag mogelijke milieu-impact. Store manager Marie-Claude en haar 13-koppige team verwelkomen hun klanten graag met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Maandag 23 augustus 2021

Focus op verse producten en dagvers brood

Dankzij de frisse en moderne inrichting, vinden de klanten van OKay Beaumont nu nog makkelijker hun weg in het ruime assortiment superverse producten. “In de vernieuwde, grotere freshmart bijvoorbeeld komt ons uitgebreide aanbod vers fruit en verse groenten volledig tot zijn recht”, zegt store manager Marie-Claude. “Net buiten de freshmart werden extra koelmeubels geplaatst, zodat we onze tapas, charcuterie en patisserie nog beter in de kijker kunnen zetten.”

In OKay Beaumont wordt elke dag vers brood aangeleverd en bakken de winkelmedewerkers ter plekke kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. “Die staan nu nog overzichtelijker uitgestald in onze vernieuwde broodmeubels. Een stuk handiger voor onze klanten”, legt Marie-Claude uit. Ook de diepvriesafdeling werd aangepakt. “We hebben energiezuinige diepvrieskoffers met glazen deksel geplaatst. Zo vinden onze klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.” Tot slot is er voortaan een extra kassa.

 

Topteam uit de streek

Allemaal nieuwigheden en verbeteringen die zullen bijdragen tot een aangename winkelervaring en nóg makkelijker boodschappen doen. Maar de grootste troef van OKay Beaumont blijft ongetwijfeld het geweldige team van winkelmedewerkers. “Elke dag kan ik rekenen op een toffe ploeg van 13 gemotiveerde medewerkers”, vertelt Marie-Claude. “Een topteam. Bijna allemaal mensen uit de regio rond Beaumont, voor wie klantvriendelijkheid, een goede service en hulpvaardigheid altijd op de eerste plaats komen.” Enkele van die medewerkers maken al sinds de opening in 2004 deel uit van dat hechte team, samen zijn ze goed voor meer dan 100 jaar ervaring.

 

Makkelijk bereikbaar met auto en fiets

OKay Beaumont is erg praktisch gelegen, aan een grote verbindingsweg, en dus makkelijk bereikbaar voor iedereen. De parking telt 49 plaatsen, waarvan twee met een laadpaal voor elektrische wagens.

 

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Beaumont gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, zegt Marie-Claude. “Het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Daardoor daalt de CO2-uitstoot met 90 % in vergelijking met een klassiek koelsysteem. Bovendien wordt de vrijgekomen warmte van de koeling gerecupereerd om de winkel te verwarmen. Daarnaast verbruiken we 30 % minder elektriciteit dankzij ledverlichting. Het regenwater vangen we op in een wadi, een ondiep waterbekken. Daarna laten we het water rustig in de grond sijpelen. Zo ontlasten we het rioleringssysteem.”

Verder werd voor de gevel van de winkel duurzame verf gebruikt die schadelijke stoffen uit de lucht afbreekt. Onder invloed van zonlicht zet deze verf stikstofoxiden, ozon en organische schadelijke stoffen om in nitraat en zuurstof. Door de regen worden de nitraten opgelost en weggespoeld.

 

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.