Uniek gratis kaartspel van Colruyt Group helpt klanten bewuster te leven

Colruyt Group wil als duurzame ondernemer niet alleen zelf initiatieven nemen, maar ook consumenten warm maken om ook thuis bewuster te consumeren, na te denken over zijn/haar omgeving; tout court bewuster te leven. Met hun dagdagelijkse keuzes kunnen ze immers, stap voor stap, zorgen voor hun gezondheid en die van anderen, voor een betere samenleving, dierenwelzijn en milieu. Om hen op een speelse manier te inspireren, ontwikkelde Colruyt Group het ‘Stap voor Stap’-kaartspel: een familiespel dat kinderen tussen 8 en 12 jaar aan het denken zet over een betere toekomst, want zij spelen vaak een grote rol bij de dagdagelijkse keuzes die binnen het gezin worden gemaakt. Vanaf vandaag krijgt elke klant een kaartspel gratis mee naar huis, op vertoon van zijn of haar Xtra-kaart of app in een fysiek winkelpunt van Colruyt Group.

Woensdag 10 februari 2021

Positieve spiraal in gang zetten

Een spelletje spelen is de leukste manier om - vaak onbewust - iets bij te leren. Ook wanneer het over moeilijke, abstracte onderwerpen als duurzaamheid gaat. Met het ‘Stap voor Stap’-kaartspel wil Colruyt Group kinderen tussen 8 en 12 jaar een leuke tijd bezorgen én hen tegelijk subtiel in contact brengen met de verschillende duurzaamheidsthema’s die de retailer zelf hoog in het vaandel draagt. Kinderen zijn binnen het gezin vaak de motor van gedragsverandering op vlak van consumptie. Door deze generatie van de toekomst alvast op een heel toegankelijke manier te doen nadenken en praten over onderwerpen als milieu, samenleving, gezondheid en dierenwelzijn, hoopt Colruyt Group een positieve spiraal in gang te zetten.

4 vrolijke hoofdpersonages

Hoofdrolspelers van het spannende ‘Stap voor Stap’-familiespel zijn 4 vrolijke dieren, die symbool staan voor de 4 pijlers van de ‘Stap voor Stap’-campagne van Colruyt Group: samenleving, dierenwelzijn, milieu en gezondheid. Storm de Supermuis, Mia de Mammoet, Puck de Panda en Nellie de Naaktkat gaan op zoek naar duurzame oplossingen voor brandende vragen. Het spel draait niet om winnen, maar om samenwerken en zoeken naar oplossingen. Met concrete situaties en voorbeelden op kindermaat, inspireren de spelers elkaar om elke dag een stapje in de goede richting te zetten.

1,6 miljoen gratis kaartspelen, en ook digitale lespakketten

Het kaartspel, dat ontwikkeld werd in samenwerking met Cartamundi, wordt vanaf 10 februari gratis verdeeld in de fysieke winkelpunten van Colruyt, Spar, OKay, Collect&Go, Bio-Planet, Dreamland en Dreambaby. Klanten krijgen een spel bij een eerste vertoon van hun Xtra-kaart of app. Dit zolang de voorraad strekt en zonder aankoopverplichting.

Naast 1,6 miljoen exemplaren van het kaartspel, werden ook digitale lespakketten voor leerkrachten (in samenwerking met Uitgeverij Van In) én 15.000 gratis klasposters voorzien. De leerkrachten kunnen deze aanvragen via Uitgeverij Van In én Cooking Class, een educatief project van Colruyt Laagste Prijzen over gezonde voeding en beweging.

Kruip op Instagram in de huid van de personages

Speciaal voor de lancering van dit unieke kaartspel, ontwikkelde Colruyt Group ook een leuke Instagramfilter die het mogelijk maakt om – haast letterlijk – in de huid te kruipen van de vier personages uit het spel. Een primeur voor Colruyt Group én een creatieve manier om de boodschap naar onze doelgroep over te brengen.

Daarnaast wordt het spel in de kijker gezet via campagnes op radio, digitale radio, YouTube advertising, bannering op het Gimme-platform voor ouders én op Instagram en TikTok.

​ Meer info op speelstapvoorstap.be.