Spar-winkel van de nieuwste generatie opent de deuren in Nassogne

Op donderdag 17 juni gaat in Nassogne een gloednieuwe winkel van Spar Colruyt Group open. Deze winkel vervangt de oude die te klein was geworden om het grote aantal klanten elke dag te ontvangen en te bedienen. De buurtsupermarkt werd ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. Verse producten zijn zonder twijfel het paradepaardje van de winkel, de groente- en fruitafdeling kreeg dan ook een ereplaats. Zelfstandige ondernemers Micheline en Stéphanie (moeder en dochter) kijken ernaar uit hun klanten te ontvangen in hun moderne winkel met uitgebreid assortiment.

Zondag 13 juni 2021

Ideale ligging

De nieuwe winkel met een oppervlakte van 450 m² blijft in het centrum van het dorp, maar enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie. Micheline Claude legt uit: “We wilden in de buurt van onze vaste klanten blijven, want zij komen vaak te voet naar de winkel. Na de aankondiging van onze verhuis, deelden een aantal klanten hun ongerustheid over de nieuwe locatie. Maar ze hoeven gelukkig maar 500 meter verder te wandelen!” Spar Nassogne is de enige lokale supermarkt in de omgeving. Daar zijn Micheline, Stéphanie en hun 4 medewerkers meer dan fier op en ze bedienen hun klanten met veel zorg en passie.

Focus op vers

Verse producten zijn het focuspunt van deze buurtwinkel. Versheid en kwaliteit zijn er aan de orde van de dag: of het nu gaat over groenten en fruit, de traiteurafdeling of bloemen. Stéphanie vertelt: “Bloemen zijn nu nog belangrijker, want we zijn de enigen in het dorp die ze aanbieden.” Door de uitbreiding van de winkelruimte kan Spar Nassogne nog meer producten aanbieden die nog meer klanten zullen aanspreken. Micheline legt uit: “Mijn dochter Stéphanie werkte eerst in de vleesverwerking voor ze mee in Spar Nassogne stapte. Zij ontfermt zich over de slagerij en de charcuterie. Maar ook bereide gerechten kan je zeker bij ons vinden. Heel wat van onze klanten zijn alleenstaanden of gasten van de campings en huurhuisjes in de omgeving.”

Spar Nassogne, een familiebedrijf

Micheline en Stéphanie namen 19 jaar geleden de winkel over van een kennis. Een droom voor moeder en dochter die altijd al droomden van hun eigen winkel. “In onze familie hebben we allemaal de ziel van een zelfstandige. Zonder die ziel zou het onmogelijk zijn een winkel te openen.” Vandaag, bijna 20 jaar later, begint dit mooie verhaal aan een nieuw hoofdstuk: een nieuwe winkel van 450 m², dubbel zo groot als de oude. Een mooi resultaat voor deze twee zelfstandige ondernemers die hun klanten altijd vriendelijk en goedlachs verwelkomen.

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.