Spar Kerkhove heropent op nieuwe locatie

Op donderdag 30 augustus opent Spar in Kerkhove, deelgemeente van Avelgem, een gloednieuwe winkel. Het vorige pand was verouderd, daarom werd gekozen om een volledig nieuwe winkel te bouwen, recht tegenover de oude locatie. Op woensdag 29 augustus tussen 18 en 21uur zijn alle klanten en buurtbewoners welkom op een grote openingsreceptie.

Zondag 26 augustus 2018

Nieuwe, maar vertrouwde locatie
​ Spar Kerkhove verhuist van Brugstraat 4 naar Brugstraat 5. “Dat is gewoon tegenover de oude winkel, we blijven dus even bereikbaar voor onze vaste klanten”, zegt zelfstandig ondernemer Frank Lamon. “Dat zijn vooral buurtbewoners, maar we krijgen ook toeristen over de vloer die de Vlaamse Ardennen komen ontdekken.” Die klanten kunnen voortaan rekenen op nog meer comfort. “De parking is met zo’n 30 plaatsen een pak ruimer dan vroeger en dankzij onze jarenlange ervaring konden we onze winkel nu erg logisch indelen. Verder is ons pand ook een pak energiezuiniger dankzij de splinternieuwe koelinstallaties en de warmtepompverwarming.”

Marktgevoel en kassa zoals bij Colruyt
​ De winkel ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten. De versafdelingen zijn de speerpunten en creëren een marktgevoel. Door de handige inrichting met hoge en lage rekken krijgen klanten een mooi overzicht van de winkel.

In de warme bakkerij kunnen klanten terecht voor vers brood, stokbrood, pistolets en koffiekoeken, die meerdere keren per dag afgebakken worden om de versheid te garanderen. In de slagerij zullen klanten voortaan een uitgebreider aanbod traiteurschotels vinden. “Dat gaat om gerechten zoals pasta’s, maar ook seizoensgebonden schotels zoals witloof. Die worden allemaal vers gemaakt bij ons in de winkel”, vertelt Frank.

Ook de kassa ziet er anders uit. Er is geen rolband meer en de boodschappen worden door een medewerker overgezet van winkelkar naar winkelkar of boodschappentas. Het contact met de klant is zo nog persoonlijker en de wachttijd aan de kassa wordt korter. Via de digitale schermen kunnen klanten zich laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.

Familiebedrijf
​ Het gebouw is dan wel nieuw, maar de aangename familiale sfeer, die verhuist mee. “Wij blijven een echt familiebedrijf. Ik ben opgegroeid in de Spar-winkel van mijn ouders in Ronse. Ondertussen runnen mijn zus en haar man die zaak. Ik baat de winkel in Kerkhove ondertussen al 21 jaar uit, samen met mijn vrouw Inge”, zegt Frank. “We willen ons onderscheiden door net dat tikkeltje verder te gaan in persoonlijke service en begeleiding. De klanten zullen ook verder geholpen worden door de zeven vertrouwde teamleden uit de oude winkel.”