Spar Colruyt Group opent vernieuwde Spar Sint-Idesbald op donderdag 17 februari

Spar Colruyt Group opent vernieuwde Spar Sint-Idesbald op donderdag 17 februari

Met opgefrist interieur, nieuwe bakkerij en liefde voor lokaal

Maandag 14 februari 2022

Op donderdag 17 februari opent de vernieuwde Spar Sint-Idesbald de deuren. Van maandag 24 januari tot en met woensdag 16 februari bleef de winkel gesloten door grondige verbouwingen. Het familiebedrijf opende zijn deuren al in 1969 en werd opgericht door de ouders van Sylvia Vandenbroucke. In 2000 stapte ze mee in het familiebedrijf dat toen nog ‘Selfservice Weekend’ heette. Het duurde niet lang vooraleer Sylvia de fiere zaakvoerster werd van de zaak, die tot ‘Spar Weekend’ werd omgedoopt.

Sylvia Vandenbroucke
Sylvia Vandenbroucke

Verbeterde winkelbeleving

“Een tijdje geleden besloot ik dat ik de winkel eens volledig onder handen wilden nemen. Niet dat die verouderd was, we vernieuwden geregeld een afdeling, maar nu wilden we er volledig voor gaan”, legt Sylvia uit. Het bleek praktisch niet haalbaar om de winkel uit te breiden, wel werd de indeling herbekeken. “Het was de bedoeling om het interieur overzichtelijker en eigentijds te maken. In het eerste gedeelte van de winkel kwamen lagere rekken zodat alle afdelingen duidelijk zichtbaar zijn, alle versafdelingen kregen iets meer ruimte en de diepvriesproducten werden dichter bij de kassa’s geplaatst.

Ons interieur werd helemaal vernieuwd en we hielden hierbij rekening met het milieu

Met behulp van deze aanpassingen hoopt Sylvia de winkelbeleving van ‘Spar Weekend’ naar een nog hoger niveau te tillen. “Tijdens de werken, die zo’n 3,5 week geduurd hebben, werd ons interieur helemaal vernieuwd: we hebben een gloednieuwe bakkerij, nieuwe winkelrekken, een heraangelegde vloer, een nieuw plafond en zo kan ik nog even doorgaan. We denken natuurlijk ook aan het milieu: alle koelkasten en diepvriezen werken nu op CO2.”

Uitgebreid topassortiment

De klanten kunnen niet enkel uitkijken naar een vernieuwd interieur, ook aan het assortiment van de winkel werd gesleuteld. Volgens Sylvia werd echter niet aan de basis geraakt: het uitgebreide groenten- en fruitaanbod, de mooie selectie kwaliteitswijnen, de vele streekbieren en ook de heerlijke kazen blijven centraal staan in het nieuwe concept. “Maar we willen nog een stapje verder gaan”, legt Sylvia verder uit. “De bakkerij breidde niet enkel uit, we gaan voortaan ook zelf het deeg van onze pistolets en stokbroden laten rijzen in moderne rijskasten.

Daarnaast hebben we extra ingezet op lekkere tapas en kreeg de traiteursafdeling en make-over. Veggie- en veganproducten kregen wat meer aandacht, net als het ‘genieten-aan-zee-lekkers’. Dan denk ik aan een lekker flesje wijn, lekkere hapjes enzovoort. In die visie passen ook de talrijke lokale verwennerijen. In ‘Spar Weekend’ vind je namelijk dessertjes en kazen van de Beauvoordse Walhoeve in Veurne, duinaardappelen (in de zomermaanden), een extra groot assortiment koekjes van Jules Destrooper uit Lo-Reninge en uiteraard mag ook het bekende St. Idesbald-bier niet ontbreken. Gezellig winkelen en achteraf gezellig genieten van je aankopen, dat bieden wij onze klanten aan.”

Sterk en gevarieerd team

Sylvia heeft het geluk om over een uitgebreid team te beschikken. Zo kan ze rekenen op 17 vaste medewerkers, een 25-tal jobstudenten en enkele flexi-jobbers. Die wonen lang niet allemaal aan de kust. “Een aantal jobstudenten woont in het ‘binnenland’, maar ze komen met plezier bij ons werken tijdens hun vakantie aan zee. Aangezien we veel Franstalige klanten hebben, is het belangrijk dat ons personeel tweetalig is. Ik mag samenwerken met een bonte mix van Frans- en Nederlandstaligen en het leuke is dat we echt een fijne groep vormen, de jongeren en meer ervaren werknemers schieten goed met elkaar op.”


Meer informatie

  • Spar Sint-Idesbald: Henri Christiaenlaan 18, 8670 Koksijde
  • Sylvia Vandenbroucke, zelfstandig ondernemer Spar Sint-Idesbald:
    ​Tel.: 0473/32.14.30
  • Hanne Poppe, persverantwoordelijke van Colruyt Group
    Tel.: +32 (0)2 363 55 45 E-mail: press@colruytgroup.com

Openingsuren Spar Sint-Idesbald
Maandag t.e.m. zaterdag: van 8 tot 19 uur
​Zondag: gesloten (open tijdens schoolvakanties en zomermaanden)

Over Spar Colruyt Group
​De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info op mijnspar.be

Over Retail Partners Colruyt Group
​Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar Colruyt Group in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership. Daarnaast levert Retail Partners Colruyt Group ook verse producten en kruidenierswaren aan Alvo-winkels. De zelfstandigenorganisatie staat daarbij in voor de aankoop en het transport van de goederen en geeft advies over assortiment en promobeleid. Ten slotte zorgt Retail Partners Colruyt Group voor de toelevering aan 120 zelfstandige winkeliers, waaronder 31 Mini Markets. Meer info op retailpartnerscolruytgroup.be.