Spar Colruyt Group opent vernieuwde Spar Duffel op donderdag 16 juni

Spar Colruyt Group opent vernieuwde Spar Duffel op donderdag 16 juni

De buurtsupermarkt breidt zijn aanbod verse producten fors uit.

Dinsdag 14 juni 2022

Op donderdag 16 juni opent de vernieuwde Spar Duffel de deuren. De winkel ging vanaf 16 mei een tijdje dicht voor grondige verbouwingen. Naast een frisse look krijgt de winkel een nieuwe focus: een nog ruimer aanbod vers. De vernieuwde winkel zal ook worden gerund door twee nieuwe zaakvoerders: Yannick Van Elst en Sophie Nuyens. Hun team start met 6 vaste medewerkers aangevuld met jobstudenten voor de drukke momenten.

Focus op nog ruimer aanbod vers

De klanten van Spar Duffel zullen worden verwelkomd in een moderne buurtwinkel met een grotere winkeloppervlakte, waar de focus zal liggen op een nog ruimer assortiment verse producten. “Ons vers vlees en de huisbereide gerechten uit onze beenhouwerij zijn een belangrijke aanvulling in de nieuwe winkel”, vertelt Yannick. “Spar Duffel was daarnaast altijd al gekend om zijn bakkerij. Ook in de nieuwe winkel gaan we met de CRU-bakkerij in deze afdeling voor de gekende hoge kwaliteit.”

Nieuwe zaakvoerders zetten familietraditie voort

Spar Duffel krijgt met Yannick en Sophie twee nieuwe zaakvoerders. Zij zijn op dit moment samen uitbaters van Spar Koningshooikt, een echte familiezaak die in 1935 door Yannicks overgrootvader is begonnen als beenhouwerij. In 1969 werd de winkel uitgebreid tot een kruidenierszaak en in 1981 werd het een volwaardige supermarkt. “Ikzelf ben vanaf mijn 15 jaar als jobstudent beginnen helpen en na de middelbare school gestart in de zaak van mijn ouders’, vertelt Yannick. “Hierna ben ik een opleiding voor slager gaan volgen in avondschool om zo in de voetsporen van mijn grootvader de beenhouwerij van onze supermarkt te leiden.” In 2021 heeft Yannick de zaak van zijn ouders overgenomen. “Het is een prachtig vervolg dat Sophie en ik nu ook deze vernieuwde tweede supermarkt kunnen overnemen”, zegt Yannick trots.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Het koelsysteem van de winkel heeft dan ook een CO2-uitstoot die 90 % lager is in vergelijking met een traditionele koelinstallatie.

Langere openingsuren en feestelijke acties rond de opening

Vanaf de heropening zal de winkel voortaan langer open zijn op zondagnamiddag: klanten zijn welkom tot 17 u. Op woensdag 15 juni is er bovendien van 18 tot 21 uur een feestelijke openingsreceptie. Iedereen is welkom om al kennis te maken met de vernieuwde winkel en nieuwe uitbaters Yannick en Sophie. Tijdens de openingsweek is er een speciale folder met mooie kortingen en gratis producten om het vernieuwde versassortiment aan de klanten voor te stellen.


Contactgegevens
Yannick Van Elst & Sophie Nuyens, zelfstandig ondernemer Spar Duffel
​015 31 30 70

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)2 363 55 45
[email protected]

Praktische info
Spar Duffel: Mijlstraat 53, 2570 Duffel

Openingsuren
Dinsdag t.e.m. vrijdag: 8 - 18.30 u.
​Zaterdag: 8 - 18 u.
​Zondag: 7.30 - 17 u.


Over Spar Colruyt Group

De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten die worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers die hun vak goed kennen. Elke winkel dankt zijn unieke karakter aan de accenten die de uitbater eraan heeft gegeven. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info op mijnspar.be.

Over Retail Partners Colruyt Group

Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar Colruyt Group in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast de toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership. Daarnaast levert Retail Partners Colruyt Group ook verse producten en kruidenierswaren aan Alvo-winkels. De organisatie staat in voor de aankoop en het vervoer van goederen. Ze geeft ook advies over het assortiment en de promotiestrategie. Retail Partners Colruyt Group levert ook aan 120 kleine zelfstandigen waaronder 31 Mini Markets. Meer info op retailpartnerscolruytgroup.be.