Spar Colruyt Group Herstal opent de deuren

Dinsdag 21 mei 2019

Donderdag 23 mei opent er een nieuwe Spar-winkel in de rue Émile Muraille 283 in Herstal. De nieuwe winkel belichaamt perfect waar Spar voor staat, en dat merk je onder meer aan de interieurinrichting, het aanbod, de milieuvriendelijke technieken en de warmmenselijke sfeer. Daarnaast springt de winkel er ook uit met zijn assortiment lokale producten, afkomstig van producenten uit de streek, aangevuld met Italiaanse specialiteiten. Die kunnen geproefd worden in een degustatieruimte waar het gezelligheid troef is. 

Lokale producten en Italiaanse specialiteiten 

De Spar-winkel ligt in de levendige wijk La Préalle, langs een van de slagaders van de stad. “We willen niet alleen de buurtbewoners goed bedienen, maar ook klanten uit de ruimere omgeving die graag al hun boodschappen onder één dak doen”, zegt uitbater Toni Di Renzo.

Met een oppervlakte van 900 m2 is de winkel voldoende groot om comfortabel te winkelen. Toni: “Op deze oppervlakte kunnen we een ruim assortiment uitstallen, in een gezellig kader. De winkel is ingericht volgens het recentste concept van Spar, dat vooral de versafdeling in de kijker zet. We zijn ook fier op onze kwalitatieve bakkerij, in partnership met een ambachtelijke Luikse bakker. Voorts hebben we een uitgebreid assortiment bereide gerechten met natuurlijke ingrediënten, waaronder verse pasta’s die we plaatse bereiden. Daarnaast heeft de winkel een uitgekiend vast assortiment afgestemd op dagelijkse en wekelijkse boodschappen. Daarbovenop bieden we onze klanten heel wat voedingswaren die in de streek geproduceerd worden, waaronder groenten, salades, roomijs en kruidenierswaren. Ten slotte we hebben we ook een exclusief assortiment duurzame specialiteiten recht uit Italië, denk aan olijfolie, wijn, honing, propolis of pasta. We hopen onze klanten daarmee aangenaam te verrassen.”

Team in dienst van de klant 

De uitbaters Ingrid en Toni Di Renzo willen echt inspelen op de dynamiek en de warme gezelligheid typisch voor de streek. Toni: “Door de samenwerking met Colruyt Group, staat Spar niet alleen voor kwaliteit en versheid, maar ook voor scherpe prijzen. Heel onze winkel is trouwens gericht op contact met de klanten, net als de exclusieve degustatieruimte met terras, waar klanten rustig kunnen genieten van onze natuurlijke producten.
​ De uitbaters willen graag helemaal integreren in de lokale gemeenschap. Het nieuwe lage-energiegebouw is alvast perfect ingeplant in het hart van de wijk. De winkel is uitgerust met LED-verlichting, een heel ecologisch energiesysteem en een installatie voor warmterecuperatie. Die hergebruikt de overtollige energie om de winkel te verwarmen of te koelen. Ten slotte zorgt de parking met 50 plaatsen voor het nodige comfort. 

Lokale werkgelegenheid

De winkel zorgt ook voor werkgelegenheid in de streek: een vijftiental medewerkers, vooral uit de buurt, zullen de klanten verwelkomen. “Wij houden erg veel van contact met de mensen. Wij zijn blij dat we met hen nu onze passie voor lekker eten kunnen delen, net als onze voorliefde voor verse en natuurlijke ingrediënten”, besluiten Ingrid en Toni.
​