OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Rijkevorsel

OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Rijkevorsel

Met grote parking en oplaadpunt voor elektrische wagens

Dinsdag 1 februari 2022

Op vrijdag 4 februari opent OKay zijn 143ste winkel in Rijkevorsel. In de praktische buurtsupermarkt langs de Oostmalsesteenweg vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 650 m² groot en is met duurzame technieken en materialen gebouwd. Store manager Kim en haar team nodigen de buurtbewoners graag uit om hun nieuwe buurtsupermarkt te komen ontdekken.

Gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Rijkevorsel
Gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Rijkevorsel

Fris en modern ingericht

OKay Rijkevorsel is de 143ste OKay-winkel in België. De buurtsupermarkt behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. “In de freshmart zorgen de brede gangen voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht”, legt Kim uit. Het aanbod verse producten is trouwens een van OKay’s grootste troeven: fruit en groenten, maar ook zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. ”Net buiten de freshmart hebben we bovendien een meubel geplaatst met een uitgebreid assortiment vlees-, vis- en veggiehapjes voor een lekkere apero-avond met vrienden.”

Bij OKay Rijkevorsel wordt elke dag vers brood geleverd en de medewerkers bakken meermaals per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. Al dat lekkers staat mooi uitgestald in een handig broodmeubel. Kim: “Onze broodhoek is heel ergonomisch ingericht en zo erg gebruiksvriendelijk, zowel voor de medewerkers als voor de klanten.” In de diepvriesafdeling staan diepvrieskoffers met glazen deksel. Zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.

Vlot bereikbaar

De nieuwe OKay-winkel bevindt zich op de Oostmalsesteenweg 63, een invalsweg die heel makkelijk bereikbaar is met de wagen. “Tegelijk liggen we op fiets- en wandelafstand van het centrum van Rijkevorsel. De ideale locatie dus, ook voor wie de auto graag een keertje aan de kant laat”, zegt Kim. “Onze parking telt 52 plaatsen waarvan er twee zijn uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische wagens. Klanten die met de fiets komen, kunnen gebruikmaken van de ruime fietsenstalling, waar ook plaats is voor bakfietsen.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Rijkevorsel gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, legt Kim uit. “We wekken onze eigen energie op via zonnepanelen. De vrijgekomen warmte van de koeling wordt gerecupereerd, waardoor de uitstoot van broeikasgassen van het verwarmingsproces met 90 % daalt. Daarnaast zorgt de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik en werkt ons koelsysteem op propaan, een natuurlijk alternatief dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot van het koelproces met 90 % in vergelijking met een traditionele koelinstallatie.

Verder werd voor de gevel van de winkel verf gebruikt die schadelijke stoffen uit de lucht afbreekt. Onder invloed van zonlicht zet deze verf stikstofoxiden, ozon en organische schadelijke stoffen om in nitraat en zuurstof. Door de regen worden de nitraten opgelost en weggespoeld. Een groot deel van dat regenwater wordt trouwens opgevangen in een wadi, een ondiep bekken waarin het water rustig in de grond kan sijpelen en waardoor het rioleringssysteem wordt ontlast.

Om de klanten vanaf 4 februari in alle veiligheid te kunnen ontvangen, heeft het personeel alle nodige maatregelen getroffen tegen het coronavirus.


OKay
​OKay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. OKay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste OKay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. OKay telt vandaag zo’n 140 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. OKay telt momenteel meer dan 2.500 medewerkers.

Contact:
Persdienst Colruyt Group
​Tel.:
+32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
E-mail: press@colruytgroup.com

Praktische info:
OKay Rijkevorsel
​Oostmalsesteenweg 63
​2310 Rijkevorsel
​Tel.: 03 542 47 63
www.okay.be/rijkevorsel

Openingsuren OKay:
​maandag t.e.m. zaterdag
​van 8.30 tot 19.30 uur