OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Drongen

Op vrijdag 21 januari opent OKay in Drongen zijn 141ste winkel. De praktische buurtsupermarkt is 600 m² groot en bevindt zich op de Mariakerksesteenweg 56. Klanten vinden er alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel werd duurzaam gebouwd en gebruikt geen fossiele brandstoffen. Store manager Karolien en het 10-koppige team nodigen hun buurtbewoners graag uit om hun nieuwe buurtsupermarkt te komen ontdekken.

Dinsdag 18 januari 2022

Fris en modern ingericht

OKay Drongen is de 141ste OKay-winkel in België en de 23ste in Oost-Vlaanderen. “Mijn team en ik zijn heel erg trots dat we deze winkel mogen uitbaten en zijn benieuwd naar de reacties van onze klanten.” 

De buurtsupermarkt behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. Karolien: ”In de freshmart zorgen de brede gangen voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt volledig tot zijn recht.” Het aanbod verse producten is een van OKay’s troeven: fruit en groenten, zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. ”Buiten de freshmart hebben we bovendien een tapasmeubel geplaatst met een uitgebreid assortiment vlees-, vis- en veggiehapjes voor een lekkere apero-avond met vrienden.”

Er wordt elke dag vers brood geleverd en de medewerkers bakken meermaals per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. Al dat lekkers staat mooi uitgestald in een handig broodmeubel. Karolien: “Onze broodhoek is heel ergonomisch ingericht en zo erg gebruiksvriendelijk, zowel voor de medewerkers als voor de klanten.” In de diepvriesafdeling staan diepvrieskoffers met glazen deksel. Zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.

Vlot bereikbaar 

De nieuwe OKay-winkel bevindt zich aan het rondpunt dat de Mariakerkse- en Deinsesteenweg verbindt. “Onze winkel ligt vlak bij de Gentse binnenring, het industrieterrein en de oprit van de autostrade. Zo zijn we een handige tussenstop voor wie op weg is van of naar het werk.”, zegt Karolien. Boven de winkel werden drie ruime appartementen opgetrokken wat zorgt voor extra woongelegenheid in deze opkomende buurt.

De parking telt 30 parkeerplaatsen en heeft een oplaadpunt voor elektrische wagens. Klanten die met de fiets komen, kunnen gebruikmaken van de ruime fietsenstalling, waar ook plaats is voor bakfietsen.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Drongen gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, legt Karolien uit. “Het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan synthetische alternatieven. Daardoor daalt de CO2-uitstoot met 90 % in vergelijking met klassieke koelsystemen. Bovendien wordt de vrijgekomen warmte van de koeling gerecupereerd om de winkel te verwarmen, wat dan weer een drastische vermindering in de uitstoot van broeikasgassen betekent.”

Ook aan de buitenkant van de winkel wordt de nodige aandacht besteed aan duurzaamheid. Het groendak zuivert de lucht en draagt bij aan de biodiversiteit. De gevel werd behandeld met een speciale verf die schadelijke stoffen uit de lucht afbreekt onder invloed van zonlicht.
​