OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Courcelles

Op vrijdag 29 januari opent OKay zijn 139ste winkel in Courcelles (Henegouwen). In de praktische buurtsupermarkt vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 650 m² groot en is met duurzame technieken en materialen gerenoveerd. Store manager Vincent Vanlangendonck en zijn 8-koppige team nodigen de buurtbewoners graag uit om hun nieuwe buurtsupermarkt te komen ontdekken.

Maandag 25 januari 2021

Vlot bereikbaar

De nieuwe OKay-winkel, de eerste in de regio Groot-Charleroi, bevindt zich op de Rue Antoine Carnière, vlak bij de Rue Baudouin 1. Op de site stond vroeger een Colruyt-winkel, die nu is verhuisd naar Trazegnies. Aan de overkant van de straat bevindt zich een DATS 24-station, zodat klanten op dezelfde plaats kunnen tanken en winkelen. "Dankzij de uitzonderlijke ligging tussen het centrum van Courcelles en de verbindingswegen is de winkel gemakkelijk bereikbaar voor alle klanten", legt store manager Vincent Vanlangendonck uit. "De parkeergarage telt 65 parkeerplaatsen en heeft een oplaadpunt voor elektrische wagens. Voor klanten die met de fiets komen, hebben we ook een fietsenstalling voorzien."

Fris en modern ingericht

Buurtsupermarkt OKay Courcelles behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. Vincent Vanlangendonck: "In de freshmart zorgen de brede gangen voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt volledig tot zijn recht."

Het aanbod verse producten is een van OKay’s troeven: fruit en groenten, zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. Er wordt elke dag vers brood geleverd en de medewerkers bakken meermaals per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af voor in de broodhoek. In de diepvriesafdeling staan diepvrieskoffers met glazen deksel. Zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug. "Bij ons vind je een gevarieerde mix van nationale merken, maar ook het huismerk Boni Selection en discountmerk Everyday", vertelt de store manager. ”Buiten de freshmart hebben we bovendien een tapasmeubel geplaatst.”

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Courcelles gebruiken we veel minder fossiele brandstoffen”, legt Vincent Vanlangendonck uit. “We wekken onze eigen energie op via zonnepanelen. De vrijgekomen warmte van de koeling wordt gerecupereerd, waardoor de CO2-uitstoot van het verwarmingsproces met 90 % daalt. Daarnaast zorgt de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik en het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot van het koelproces met 90 % in vergelijking met een klassiek koelsysteem.”

Kind van de streek

Loyaliteit is geen loos woord bij OKay. Vincent Vanlangendonck, die al 21 jaar voor Colruyt Group werkt, was de store manager van OKay Sombreffe, de eerste OKay-winkel in Wallonië. Hij wordt nu store manager van OKay Courcelles, de 27ste in Wallonië.

Om hun klanten vanaf 29 januari in alle veiligheid te kunnen ontvangen, heeft het personeel alle nodige maatregelen getroffen tegen het coronavirus.