OKay opent gloednieuwe buurtsupermarkt in Oudenburg

Op woensdag 6 mei opent OKay zijn 137ste winkel in de Ettelgemsestraat 94 in Oudenburg, waar vroeger plantenwinkel ‘De Vrijboom’ gevestigd was. In de praktische buurtsupermarkt vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel stelt 10 mensen tewerk en is met duurzame technieken en materialen gebouwd. Store manager Kelly Dobbelaere en haar team verwelkomen er met veel plezier alle inwoners uit Oudenburg en omgeving.

Maandag 4 mei 2020

Coronamaatregelen

Oorspronkelijk was de opening gepland op 1 april, maar door de impact van het coronavirus verschoven we deze naar 6 mei. Ook bij OKay Oudenburg respecteren we de maatregelen omtrent het coronavirus. Onze medewerkers zijn hierover goed geïnformeerd en zullen de klanten hierin gepast begeleiden. 

Woon-werkverkeer

De nieuwe OKay-winkel is 648 m2 groot en ligt op de plaats van het vroegere plantencentrum ‘De Vrijboom’, tussen Ettelgem en het centrum van Oudenburg. “We willen de buurtbewoners aanspreken, maar ook mensen die op weg naar huis nog even willen stoppen om boodschappen te doen”, zegt store manager Kelly Dobbelaere. “We hopen een trouw cliënteel op te bouwen en hen te overtuigen met ons ruime assortiment, onze vriendelijke medewerkers en de laagste prijzen in de buurt.” De nadruk ligt daarbij op het gemak voor de klanten enerzijds, en duurzaamheid anderzijds. Zo zijn er 50 parkeerplaatsen voor auto’s, waarvan twee met een laadpaal voor elektrische wagens en 25 fietsplaatsen. 

Duurzaam en energiezuinig

Bij het plannen en bouwen van onze winkels hechten we veel belang aan duurzaamheid en energiezuinigheid. OKay bouwt zijn winkels met een zo laag mogelijke milieu-impact. Zo heeft de nieuwe winkel een bekken dat het regenwater opvangt en het rioleringssysteem ontlast. Het water sijpelt daardoor geleidelijk aan in de grond. Dat komt ook de biodiversiteit ten goede. Verwarmen gebeurt niet via een klassieke ketel, maar met warmterecuperatie van de koelinstallatie. Zonder behoefte aan stookolie of gas is deze winkel 100 % vrij van fossiele brandstoffen. Bovendien werkt de koelinstallatie op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelgassen en de CO²-uitstoot van de koeling met 90 % doet dalen. De ledverlichting in de winkels zorgt voor 30 % minder energieverbruik en de 400 zonnepanelen op het dak dekken met 80 kWh bijna het volledige stroomverbruik. Het gebouw is ook extra goed geïsoleerd en het ventilatiesysteem recupereert 75 % van de warmte uit de lucht. 

Fris en modern ingericht

OKay Oudenburg behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels en heeft een frisse, moderne inrichting. In de freshmart zorgen de brede gangen en de grote glazen wand voor een aangename winkelervaring. Het uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht. Het aanbod verse producten is een van OKay’s troeven: fruit en groenten, zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. Elke dag ligt er vers brood in de broodhoek en de winkelmedewerkers bakken meerdere keren per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af in de bakoven. OKay biedt een gevarieerde mix van nationale merken, het eigen merk Boni Selection en discountmerk Everyday. De buurtsupermarkt is eveneens voorzien van een handige ‘Easy Cooking’-toog. Hierin liggen ingrediënten en maaltijdboxen om snel en makkelijk een eenvoudige maaltijd mee te bereiden.