OKay Compact opent nieuwe winkel aan Weststation in Molenbeek

Op woensdag 6 maart opent OKay Compact, de stadswinkel van buurtsupermarkt OKay, zijn derde vestiging in Brussel. De kleine en praktische buurtsupermarkt bevindt zich vlak aan het Weststation. Zowel buurtbewoners als voorbijgangers vinden er alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. In de food- en eetcorner met 10 zitplaatsen kunnen ze ook snacks, slaatjes en dranken ter plekke nuttigen of meenemen voor onderweg.

Maandag 4 maart 2019

Strategische locatie aan het Weststation

De gloednieuwe winkel is gelegen op de Ninoofsesteenweg, vlak aan het Weststation. “Het is de ideale locatie voor een stadswinkel zoals OKay Compact, aangezien het een drukke buurt is met veel buurtbewoners en voorbijgangers van het station. Bovendien maakt het gebouw waarin we zitten deel uit van een groter project met veel potentieel, zoals appartementen, kantoren en studentenkoten boven onze winkel”, zegt Gert Somers, verantwoordelijke bij OKay Compact. De communicatie in en over de winkel zit helemaal in het thema Western. “We wilden een campagne met een knipoog en een link met de buurt. Aangezien we aan het Weststation liggen, kozen we voor de slogan ‘De snelste winkel van het Westen’.”
​  

Dagelijkse boodschappen, 7 op 7

OKay Compact Molenbeek is fris en modern ingericht, heeft een oppervlakte van 420 m² en stelt 10 mensen tewerk. Het is een echte stadswinkel: geen parking, open op zondag en met een sterke focus op de dagelijkse boodschappen van stadsmensen. “Uiteraard is iedereen welkom, maar we richten ons specifiek op iedereen die in de buurt woont, werkt, studeert, ... Net zoals bij onze andere winkels gaan we uit van het ‘twee handen, twee voeten’-principe. Mensen komen te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets en hebben twee handen om hun boodschappen te dragen", zegt shop manager Emilien Basse. In de foodcorner vinden klanten een ruim assortiment ‘on the go’ producten, zoals belegde broodjes, koffiekoeken, warme en gekoelde dranken, … Er is ook een saladbar en een kleine maar gezellige eetcorner met 10 zitplaatsen.

Uitbreiding in Brussel blijft duren

Het is de derde OKay Compact in onze hoofdstad. De allereerste OKay Compact ooit opende in 2012 in Brussel, op de Hogeschoollaan in Elsene. Een tweede Brusselse vestiging opende in 2016 in de Dansaertwijk, meer bepaald in de oude koekjesfabriek Dandoy in de Grootsermentstraat. De andere OKay Compact-winkels – de teller staat in totaal op 9 – bevinden zich in Antwerpen, in Luik en sinds kort ook in Gent. “Het is onze ambitie om nog meer winkels te openen de komende jaren, ook in Brussel zijn we bezig met een nieuwe locatie. Daarna volgt een uitgebreide evaluatie, maar gezien het huidige succes verwachten we onze stadsformule zeker verder te zetten”, zegt Gert Somers.