Nieuwe Spar Colruyt Group in Wiekevorst opent op 15 juni

Nieuwe Spar Colruyt Group in Wiekevorst opent op 15 juni

Een winkel met een hart voor vers en lokaal

Dinsdag 13 juni 2023

Op donderdag 15 juni opent een nieuwe Spar Colruyt Group zijn deuren in Wiekevorst. Deze moderne buurtsupermarkt in de Lindestraat is volledig ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. Met passie voor vers, lokaal en duurzaam kijken zaakvoerders Steven Stouten, Tim Anthonis en Lorenzo Callens er alvast naar uit om ook Wiekevorst en omstreken te laten proeven van een prima klantenservice, een gezellige winkelervaring en de bekende Spar-kwaliteit.

Ideale locatie

Wie in de regio rond Wiekevorst wil genieten van lekker verse producten en aangenaam boodschappen doen, kan vanaf donderdag 15 juni terecht in de gloednieuwe Spar Wiekevorst in de Lindestraat 5. De voormalige fabriekshal van Bouwmaterialen Van Craen werd er omgetoverd tot een ruime, moderne buurtwinkel met een grote en vlot toegankelijke parking. “Een perfecte locatie ook. Er was in Wiekevorst immers al langer vraag naar een volwaardige buurtwinkel”, zegt Steven Stouten, die samen met zakenpartners Tim Anthonis en Lorenzo Callens, naast de succesvolle Spar Colruyt Group-winkels in Kessel, Schriek en Lier nu ook deze nieuwe vestiging in Wiekevorst gaat uitbaten. “Lorenzo, die al een tijdje met ons meedraait en de voorbije maanden ervaring als mede-zaakvoerder opdeed in Spar Lier, wordt verantwoordelijk voor Wiekevorst. Een gedreven en getalenteerde kerel met de juiste skills. Onze nieuwe winkel is dus zeker en vast in goede handen.

Een hart voor vers en lokaal

Net als in de andere vestigingen van het ondernemerstrio, staan ook in Spar Wiekevorst kwaliteit en versheid voorop. “Vers is waar we echt sterk in zijn”, vult Tim aan. “Het spreekt dan ook voor zich dat we ook hier in Wiekevorst de nadruk leggen op vlees van topkwaliteit, lekkere charcuterie en kaas, smakelijke bereide gerechten en een ruim aanbod aan verse groenten en fruit. Met aandacht voor lokaal lekkers ook. Het broodassortiment wordt dagvers aangeleverd door Het Broodhuys, een ambachtelijke bakkerij uit de streek. Ook voor ons roomijs en onze desserts werken we samen met een lokale leverancier: De Witte Lelie.

Aandacht voor duurzaamheid

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Ook de nieuwe vestiging in Wiekevorst werd gebouwd en ingericht met grote aandacht voor duurzaamheid. De hele winkel is uitgerust met energiezuinige ledverlichting en het splinternieuwe koelsysteem heeft een CO2-uitstoot die 90 % lager ligt dan traditionele koelinstallaties. “In de toekomst gaan we meer dan waarschijnlijk ook nog zonnepanelen plaatsen”, geeft Steven nog mee.

Feestelijke opening

Voor boodschappen doen, is het nog wachten tot donderdag 15 juni, maar op woensdag 14 juni van 18 tot 21 u. is iedereen al welkom op de feestelijke openingsreceptie. Klanten kunnen kennismaken met de nieuwe winkel terwijl ze genieten van een frietje met stoofvlees, een ijsje en een drankje. In de openingsweek vallen er bij Spar Wiekevorst heel wat mooie kortingen te rapen. Daarnaast is er ook een speciale ‘Kraak de Kluis’-actie waarmee klanten mooie prijzen kunnen winnen.


Contactgegevens
Steven Stouten, Tim Anthonis en Lorenzo Callens,
​zelfstandige ondernemers Spar Wiekevorst
​+32 (0495 82 78 59
​+32 (0)472 50 51 89

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10
[email protected]

Praktische info
Lindestraat 5,
​2222 Wiekevorst

Openingsuren
Maandag: 13 u. - 19 u.
​Dinsdag t.e.m. vrijdag: 8 u. - 19 u.
​Zaterdag: 8 u. - 18 u.
​Zondag: 7.30 u. - 12 u.


Over Spar Colruyt Group
De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info op mijnspar.be.

Over Retail Partners Colruyt Group
Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar Colruyt Group in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership. Daarnaast levert Retail Partners Colruyt Group ook verse producten en kruidenierswaren aan Alvo-winkels. De zelfstandigenorganisatie staat daarbij in voor de aankoop en het transport van de goederen en geeft advies over assortiment en promobeleid. Ten slotte zorgt Retail Partners Colruyt Group voor de toelevering aan 120 zelfstandige winkeliers, waaronder 31 Mini Markets. Meer info op retailpartnerscolruytgroup.be.