Na valse start door corona: nieuwe DreamLand-winkel in Hasselt opent op 11 mei

Halle, 8 mei 2020 – Nu de coronamaatregelen versoepeld worden en winkels opnieuw kunnen opengaan, betekent dat ook dat de nieuwe DreamLand-winkel in Hasselt op 11 mei de deuren kan openen. Het pand in het nieuwe winkelcentrum Quartier Bleu aan de Slachthuiskaai stond klaar om op 26 maart open te gaan, maar daar stak Covid-19 een stokje voor. Klanten van DreamLand, de speelspecialist van Colruyt Group, kunnen in Hasselt een vernieuwd winkelconcept verwachten én een aparte zone waar online bestellingen snel afgehaald kunnen worden. Met tal van maatregelen rond social distancing en hygiëne gaat in de winkel heel wat aandacht uit naar de veiligheid en gezondheid van zowel klanten als medewerkers.

Vrijdag 8 mei 2020

Focus op gezondheid

De winkel in Hasselt is de 46ste die DreamLand in België opent. Normaal wordt een winkelopening uitgebreid gevierd met feestelijke activiteiten voor jong en oud, maar in deze tijden zal er uiteraard gefocust worden op social distancing en hygiëne. De geplande festiviteiten en acties worden dan ook voor onbepaalde tijd uitgesteld en in de winkel wordt volop ingezet op de veiligheid en gezondheid van klanten en personeel. Zo zorgen onder meer vloermarkeringen, eenrichtingsverkeer in de winkel en plexi-schermen ervoor dat klanten en medewerkers voldoende afstand kunnen houden. Er worden ook mondmaskers voorzien voor het personeel, er zal ontsmettingsgel klaarstaan voor de klanten, het gebruik van een winkelkar wordt verplicht enz.

“Natuurlijk is het jammer dat de geplande festiviteiten niet kunnen doorgaan”, zegt Danny Jenquin, Divisiemanager Verkoop bij DreamLand”, maar van zodra de situatie het toelaat, zullen we DreamLand Hasselt uitgebreid in de kijker zetten. We zijn vooral opgelucht dat de winkel kan opengaan, zeker nu heel wat kinderen nog niet terug naar school kunnen. Gezinnen blijven op zoek naar afleiding zoals knutselmateriaal, games of ander speelgoed en we zijn blij dat ze daarvoor nu ook in Hasselt terechtkunnen. En ook het winkelpersoneel staat te trappelen om klanten te kunnen verwelkomen.”

 

Winkelcomplex in hartje Limburg

Vanaf maandag 11 mei staan zaakverantwoordelijke Sanne Van Aelst en haar team van 7 medewerkers klaar om klanten te ontvangen in de gloednieuwe DreamLand-winkel in Hasselt. Het pand in het Quartier Bleu-winkelcentrum is 1.500 m² groot. Een nieuwe winkel in het hart van Limburg was een opportuniteit voor DreamLand: “In de onmiddellijke omgeving van Hasselt was er nog geen DreamLand-winkel, de regio biedt dus nog heel wat potentieel voor ons,” zegt Danny Jenquin. “Het pand in Quartier Bleu sluit mooi aan op het centrum van de stad, is gemakkelijk bereikbaar en maakt deel uit van een aantrekkelijk nieuw shopping-concept gericht op families op zoek naar beleving. En dat is exact waar DreamLand een toegevoegde waarde kan bieden.”

 

Vernieuwd winkelconcept

De winkel in Hasselt zal er op verschillende vlakken iets anders uitzien dan de andere DreamLand-winkels. Danny Jenquin: “In tegenstelling tot onze andere winkels, maakt deze DreamLand-winkel deel uit van een winkelcomplex, wat op zich al een andere winkelbeleving met zich meebrengt. Daarnaast valt er ook binnen in de winkels een nieuw concept te ontdekken: de aanduidingen in de winkel werden aangepast, en zorgen voor een rustigere uitstraling. Dankzij de lage rekken krijgen onze klanten bovendien een mooi overzicht van de winkel.” In de winkel zullen ook verschillende plekken zijn waar kinderen zelf speelgoed kunnen uitproberen, al blijven ze voorlopig afgesloten omwille van het coronavirus. Ook het fietsparcours, waar fietsjes en steps kunnen uitgetest worden, blijft nog even buiten gebruik.

 

Fysieke winkels en webshop versterken elkaar

DreamLand heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in een multichannel-strategie, met een focus op het verder uitbouwen van de webshop op dreamland.be, maar waarbij ook de fysieke winkels heel belangrijk blijven. DreamLand blijft dan ook geloven in een combinatie van “clicks & bricks” waarbij de fysieke en online winkels elkaar versterken. De nieuwe winkel in Hasselt krijgt daarom ook een duidelijk afgebakende afhaalzone vlak bij de ingang, waar klanten hun online bestelling snel kunnen oppikken en afrekenen. 

 

Praktische informatie

Adres:

DreamLand Hasselt

Quartier Bleu

Slachthuiskaai

3500 Hasselt

Openingsuren:

Van maandag tot donderdag: van 10 tot 18.30 u.
​ Vrijdag: van 10 tot 19 u.
​ Zaterdag: van 9.30 tot 18.30 u.
​ Gesloten op zon- en feestdagen

Wil je graag een rondleiding krijgen in de nieuwe DreamLand-winkel van Hasselt? Neem gerust contact op met Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group, via +32 (0)473 92 45 10 of press@colruytgroup.com