Jims viert twee jaar Colruyt Group met gloednieuwe fitnesszaak in Wilrijk

Jims viert twee jaar Colruyt Group met gloednieuwe fitnesszaak in Wilrijk

Maandag 17 april 2023

Twee jaar nadat fitnessketen Jims deel werd van Colruyt Group, opent het op 17 april 2023 een gloednieuwe zaak in Wilrijk: een ruim, lichtrijk pand ingericht volgens het recentste Jims-concept. Het pand in Wilrijk heeft een moderne infrastructuur, zoals een high-end boxing concept, gezonde koelkasten en de nieuwste types toestellen. De fitnessketen gaat er met onder meer persoonlijke begeleiding in kleine groepen voor de ultieme fitnesservaring. Samen met Colruyt Group wil Jims gezondheid – in de brede zin van het woord – zo toegankelijk maken voor iedereen, in alle levensfases.

Frisse look-and-feel en uitgebreid aanbod

Jims heeft er een nieuwe fitnessclub bij in Antwerpen. Sportievelingen kunnen er voortaan niet alleen in het centrum (aan het Koning Albertpark), maar ook in Wilrijk terecht. Het is de 35ste club van de keten in België en Luxemburg. De keten kent een sterke groei in locaties, waarbij Jims een jaar geleden nog slechts 26 clubs had. Het nieuwe pand in Wilrijk is volledig ingericht volgens de nieuwe look-and-feel van Jims. Dankzij de grote ramen is het meteen ook de meest lichtrijke club van de keten. Op het gelijkvloers vinden sporters de laatste nieuwe fitnesstoestellen van Life Fitness en een gezellige lounge. Op de eerste verdieping werden twee ruime zalen ingericht voor groepslessen. Tot slot is er een gratis ondergrondse parking voor klanten.

Naast de gekende toestellen voor individueel fitnessen, biedt Jims Wilrijk ook een brede waaier aan groepstrainingen zoals yogilates, bodypump, BBB, Zumba en crosstraining. In de ‘Boxing Cube’-studio geven gespecialiseerde trainers bovendien premium bokslessen, van Engelse boks en zelfverdediging over kickboks en HIIT boks tot cardio boksen.

Specialisatie in kleinere groepen met persoonlijke begeleiding

Jims Wilrijk zet volop in op kleinschalige groepstrainingen met persoonlijke begeleiding, zowel voor starters als gevorderden. Zo is er krachttraining specifiek voor mannen of vrouwen en krijgt iedereen begeleiding op maat. “We vinden het belangrijk om iedereen de juiste ondersteuning te geven”, benadrukt clubmanager Jennifer Cassiman. “Want het niveau en de noden zijn bij iedere sporter anders. Zo leren we starters bijvoorbeeld om oefeningen juist uit te voeren, en stap voor stap kracht en kennis op te bouwen. Ze leren meer over het gebruik van de toestellen, maar ook over de anatomie van hun lichaam. En zo vermijden we uiteindelijk blessures.”

Cassiman werkte vanuit die redenering ook mee aan het Jims-concept ‘Kracht voor Vrouwen Training’. “In een traditionele fitness is er voor vrouwen vaak een drempel om tussen de mannen te komen trainen”, legt Cassiman uit. “Met onze ‘Kracht voor Vrouwen Training’ verlagen we die drempel. Vrouwen krijgen er begeleiding in kleine groepjes, met een trainingsplan op maat. Daarnaast bieden we voor hen pre- en postnatale begeleiding, om ook in die periode te kunnen blijven werken aan een fit en gezond lichaam. We zetten daarbij trouwens ook in op functionele oefeningen en simuleren bijvoorbeeld bewegingen uit het dagelijkse leven. Op die manier doen we opnieuw aan blessurepreventie.”

Beweging toegankelijk maken voor iedereen en in alle levensfases, dat is het doel van Jims. Naast begeleiding specifiek voor vrouwen en starters, organiseert Jims ook sportkampen voor kinderen en ouderenbegeleiding in samenwerking met OKRA. Inclusie is daarbij van groot belang. Zo heeft de fitnessketen op dit moment bijvoorbeeld een partnership lopen met Special Olympics Belgium om mensen met een mentale handicap te helpen in het sporten.

Het gaat tot slot ook verder dan alleen sport. Jims zet als onderdeel van Colruyt Group in op gezondheid in de brede zin van het woord. In de Jims clubs worden events rond gezonde voeding georganiseerd, vinden er workshops rond ademhaling en ijsbaden plaats, enzovoort.

Twee jaar expertise bundelen binnen Colruyt Group

De nieuwe Jims-club in Wilrijk bevindt zich naast de filialen van Dreambaby, Dreamland, Collect&Go en Bio-Planet, vier andere formules van Colruyt Group. Voor Jims, twee jaar deel van de groep, was het dan ook een logische plek om een nieuw fitnesscentrum te openen. Intussen werkte Jims al voor verschillende projecten samen met andere formules en diensten van de groep. Zo rustte het alle clubs uit met de gezondste verkoopautomaten op de markt, waarvan ook een aantal slimme automaten. De technologie werd ontwikkeld door Colruyt Group's innovatiehub Smart Technic en Solucious, de foodservicespecialist van de groep, neemt de logistieke kant voor zijn rekening.

Ook de recent gelanceerde gratis app ‘Relaxation by Newpharma’ is een mooi voorbeeld van synergieën tussen verschillende formules van Colruyt Group. De online apotheek Newpharma deed beroep op de yogaspecialisten van Jims, om vanuit hun expertise de juiste oefeningen in de app te integreren. De app met ademhalings- en yoga-oefeningen past perfect binnen de ambitie van Colruyt Group om sterker in te zetten op diensten die klanten begeleiden naar een betere mentale én fysieke gezondheid. Met de expertise van Jims zal Colruyt Group de komende jaren haar klanten in elk geval nog vlotter kunnen begeleiden en in beweging kunnen zetten.