Newpharma breidt online dienstverlening uit en lanceert relaxatie-app

Newpharma breidt online dienstverlening uit en lanceert relaxatie-app

Dinsdag 14 maart 2023

Newpharma, de Belgische online apotheek van Colruyt Group, focust op wetenschappelijke onderbouwde services en producten die een gezonder leven mogelijk maken. Het doel is om mensen op laagdrempelige wijze toegang te geven tot gezondheidsproducten die zowel preventief als genezend werken. Met het oog op die preventieve gezondheid lanceert Newpharma nu de ‘Relaxation by Newpharma’-app: een gratis digitale beleving die de vijf zintuigen stimuleert om tot rust te komen. De app laat gebruikers aan de slag gaan met 3D-animaties, geluiden, yoga- en ademhalingsoefeningen: uiterst relevant in tijden waar stress en burn-outs hoogtij vieren. Een dergelijke dienstverlening past in de ambitie van Colruyt Group om sterker in te zetten op services die klanten begeleiden naar een betere mentale en fysieke gezondheid.

Verkoop van anti-stressproducten in de lift

Gezondheid is een kernprioriteit voor Colruyt Group. Het wil de dagelijkse keuzes van haar klanten positief beïnvloeden, hen ondersteunen om bewust te consumeren en gezonder te leven, en dat via het aanbieden van relevante producten en diensten. Ook Newpharma, de online apotheek van Colruyt Group, gaat hiermee actief aan de slag. Een veelvoorkomende oorzaak van gezondheidsproblemen is stress, een fenomeen dat Newpharma preventief wil aanpakken. Newpharma krijgt dagelijks vragen van klanten die op zoek zijn naar producten die kunnen helpen om beter te ontspannen of minder stress te hebben.

De verkoop van de productcategorie rust-, slaap-, en gemoedversterkende producten zit in stijgende lijn door de jaren heen. In de donkerdere maanden november en januari zag Newpharma zelfs een absolute piek in verkoop. Gilles Jourquin, directeur Newpharma: “We willen op een doordachte wijze een antwoord bieden op de toenemende klantennoden op vlak van stress en relaxatie. We doen dit niet alleen via ons uitgebreide productassortiment, maar zijn ook op zoek gegaan naar manieren om in preventieve gezondheid te voorzien. We zien het als onze maatschappelijke rol gezondheidsmiddelen op een laagdrempelige manier beschikbaar te maken voor onze klanten. Vandaar kwam het idee om te starten met een onze gratis 'Relaxation by Newpharma'-app - als aanvulling op onze producten.”

Bundelen van expertise binnen Colruyt Group voor een volledige ervaring

Het verhaal van de app is een mooi voorbeeld van hoe synergiën gevonden worden tussen de verschillende formules van de retailgroep. Newpharma sloeg voor dit project de handen in elkaar met yogaspecialisten van Jims, de fitnessketen van Colruyt Group. Ademhalings- en yoga-oefeningen zijn dan ook de sterke pijlers van de app. De gebruiker kan kiezen uit eenvoudige en doeltreffende ademhalingstechnieken die helpen de hartslag te verlagen en het zuurstofgehalte in het bloed te verhogen. Net als andere oefeningen in de app, hebben deze ademhalingstechnieken een positief effect op stress en angst. Pieterjan Nuitten, directeur van Jims, ziet ook in de toekomst nog mogelijkheden in de samenwerking met Newpharma: “Binnen de gezondheidspijler van Colruyt Group is Newpharma dé online apotheek en productexpert bij uitstek. Bij Jims zien we onszelf vooral als experten in beweging, eveneens een essentieel onderdeel van gezond leven. In dat opzicht vullen Newpharma en Jims elkaar logisch aan. Newpharma voorziet de nodige digitale infrastructuur en de producten, terwijl wij ons focussen op mensen de juiste bewegingstechnieken aan te leren. We zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen in de relaxatie-app en gaan zeker nog nadenken over wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.”

Ook een derde partij werkte mee: muziekexperten van Raygun die passende geluiden voor de oefeningen componeerden. De stimulerende binaurale- en 3D-geluiden in de app hebben namelijk een bewezen invloed op het algemeen welzijn en zijn een ideale aanvulling op de bewegings-en meditatieoefeningen.

Toegankelijke app altijd binnen handbereik

De Relaxation by Newpharma-app is gratis en toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Om stress tegen te gaan en veerkracht op te bouwen stelt de app gebruikers in staat zich te heroriënteren en te mediteren. Dankzij de unieke beleving die 3D-animaties, yoga-bewegingen, ademhalingstechnieken en rustgevende geluiden combineert, zorgt de app ervoor dat de gebruiker optimaal tot rust kan komen. Concreet heeft de app drie invalshoeken die zorgen voor een betere gemoedsrust: concentratie, slaap en ontspanning. Voor elk van deze 3 gebieden zijn er oefeningen voorzien. Doorheen het hele proces krijgt de klant ook gepersonaliseerde feedback over de geleverde prestaties. Dankzij de camerafunctie kunnen gebruikers hun posities tijdens de oefeningen vergelijken met die van de in-app-avatar en hun houding tijdens volgende sessies corrigeren.

Gilles Jourquin legt uit: “Een beter evenwicht tussen lichaam en geest, met het oog op ‘welzijn’ in de breedste zin van het woord, zijn voor ons de drijfveren om deze app te ontwikkelen. We voorzien eenvoudige maar goed doordachte oefeningen die gericht zijn op het verminderen van stress. De oefeningen zijn bovendien flexibel toe te passen, waar mensen zich ook bevinden – op het werk, thuis of onderweg – en ook met beperkte tijd.”

In de Relaxation by Newpharma-app maakt de online apotheek bovendien een rechtstreekse link naar relaxerende en natuurlijke producten die hun oorsprong vinden in zowel de Westerse als Oosterse (genees)wereld. Denk aan: etherische oliën, kruidenremedies, thee enzovoort. Het idee is om in de toekomst nog meer te gaan inzetten op personalisatie voor de klant, met bijhorende producten van leveranciers waarmee Newpharma een jarenlange goede relatie onderhoudt.

Newpharma zal nu op basis van de feedback van gebruikers en inzichten van specialisten de app verder laten evolueren om optimaal aan de verwachtingen van haar klanten te voldoen.

De app is gratis beschikbaar via de App Store van Apple of Google Play Store. Zoeken in de stores kan via ‘Relaxation by Newpharma’