Eoly levert groene stroom aan 650 Vlaamse publieke laadpalen

Maandag 26 juni 2017

Eoly, de duurzame energiespecialist van Colruyt Group, werd uitgekozen om groene stroom te leveren aan het eerste publieke laadpalennetwerk in Vlaanderen. De Vlaamse Regering plant 2.500 laadpalen tegen 2020, waarvan laadpaaloperator Allego het eerste lot van 650 mag installeren. Eoly zal als 100 % Belgische en duurzame energieleverancier dat lot bevoorraden.

Uitverkoren energieleverancier

Eoly levert sinds 2013 groene stroom aan verschillende entiteiten binnen Colruyt Group en richt zich sinds kort op de externe markt. Bedrijven met een verbruik vanaf 50 MWh/jaar kunnen bij de energiespecialist terecht voor 100 % duurzame energie, lokaal opgewekt via windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling. “Dit partnership met Allego is een mooie stap in de uitbouw van onze activiteiten op de b2b-markt”, zegt Thomas Decamps, manager Sourcing & Supply bij Eoly. “We zijn heel tevreden dat we 650 publieke laadpalen mogen bevoorraden met onze duurzame stroom. Zo dragen we ons steentje bij aan de uitbouw van duurzame mobiliteit en helpen we de CO2-uitstoot terug te dringen.”

 

Elektrisch rijden aanmoedigen

De Vlaamse Regering wil elektrisch rijden aanmoedigen en bouwt daarom een publiek laadpalennetwerk uit. In het kader van het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport’ gaf minister van Energie Bart Tommelein de opdracht aan netbeheerders Eandis en Infrax om een aanbesteding uit te schrijven. Die werd gewonnen door Allego, een laadpaaloperator die 650 publieke laadpalen zal leveren, plaatsen en uitbaten. “Het doel is dat elke Vlaamse gemeente minstens één laadpaal heeft”, zegt Dirk Thys, account manager bij Allego. “De eerste werd in mei symbolisch onder spanning gezet in Oostende, de rest zal nu in sneltempo volgen.”

 

Belangrijke aanvulling op thuisladen

Publieke laadpalen zijn een belangrijke aanvulling op thuisladen en laden op het werk. Ze worden vooral gebruikt om bij te laden en om afstanden te overbruggen. Op basis van analyses, onafhankelijke studies en ervaringen uit het buitenland werden de beste locaties uitgekozen om nieuwe laadpalen in te planten. Het gaat vooral om carpoolparkings, kantoorgebouwen, handelscentra, mobiliteitsknopen en plaatsen voor vrijetijdsbesteding.

Wenst u met uw bedrijf gebruik te maken van de 100 % duurzame energie van Eoly? Bezoek dan https://b2b.eoly.be voor een gedetailleerd overzicht van onze activiteiten.

 

Voor meer informatie over dit bericht
​ Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group
silja.decock@colruytgroup.com
​ +32 (0)473 92 45 10