Een volledig gerenoveerde Spar Neufchâteau heropent de deuren

De nieuwe Spar van Neufchâteau, in de provincie Luxemburg, heropent de deuren op woensdag 31 oktober. De winkel werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie buurtwinkels van Spar Retail Partners Colruyt Group. Dinsdag 30 oktober nodigen Patrick Celant en Carine Rouwette, het uitbatende koppel, de buurtbewoners uit op hun grote openingsreceptie tussen 18 en 21 u. Op het programma: een rondleiding in de winkel, een drankje, toastjes en een hapje uit het mobiele frietkraam van Spar.

Zondag 28 oktober 2018

Een supermarkt in het stadscentrum

Spar Neufchâteau is gelegen in Avenue de la Gare nummer 45, op 500 meter van het stadhuis. Het aantal parkeerplaatsen is zo goed als verdubbeld. Er zijn nu 67 plaatsen in plaats van 35. De oppervlakte van de winkel is 680 m² en de gevel draagt het logo van Spar Colruyt Group. Het nieuwe interieur is fris en modern en praktisch ingericht met hoge en lage rekken. Patrick: “We hebben lage rekken aan de ingang geplaatst zodat de klanten onmiddellijk een goed overzicht hebben. De bakkerij is ook dicht bij de ingang zodat men ’s morgens snel een vers brood kan komen kopen, zonder eerst de hele winkel door te moeten.” Het gebouw is trouwens uitgerust met milieuvriendelijke technieken zoals ledverlichting en warmterecuperatie van de koelinstallatie voor het verwarmen van de winkel.

Nieuwe kassa’s en digitale schermen

Ook de kassa’s werden anders opgesteld. Een medewerker zet nu zelf de boodschappen over van kar naar kar of van kar naar boodschappentas. Zo wordt het contact met de klant nog persoonlijker en verkort de wachttijd aan de kassa. Digitale schermen houden klanten dan weer op de hoogte over producten en geven recept- en maaltijdideeën.

Verse en lokale producten

Patrick en Carine trekken nu nog meer de kaart van de verse en lokale producten: “Wij bieden tal van lokale producten aan zoals bieren, maar ook fruitsappen en Maitrank (Meiwijn). Wij verkopen ook ingezouten voedingswaren en boerderijproducten. En dan vergeet ik nog de bio- en fair trade-producten.” Patrick, Carine en hun team zetten ook schotels in de kijker om de beantwoorden aan de nieuwe noden van hun klanten: “We hebben een hele rayon met traiteurschotels ontwikkeld met verse schotels ter plaatse gemaakt: koud of warm, heel gevarieerd en aangepast aan het seizoen.”