Dreambaby viert 10 jaar huismerk dreambee met nieuwe collectie uit de onderwaterwereld

Dreambaby viert 10 jaar huismerk dreambee met nieuwe collectie uit de onderwaterwereld

Schattige rog “Billie” is de elfde Belgische collectie van de babyspecialist

Dit jaar markeert het tiende jaar op rij dat babyspecialist Dreambaby zich onderscheidt met haar dreambee collectie. Een eigen collectie aan een scherpe prijs, die nu al een decennium lang door een gedreven in-house team ontwikkeld wordt in ons land. Vanaf nu ligt het elfde figuurtje van dreambee in alle Dreambaby winkels: “Billie de rog” neemt ouders en hun baby(‘s) mee in een zachte en rustgevende onderwaterwereld. Er werd al een hele weg afgelegd sinds 2014, met als constante factoren de trendgevoeligheid, het Belgische ontwikkelingsproces, de betaalbare prijs, en de expliciete keuze voor duurzame materialen. Al deze aspecten komen aan bod in bijgevoegde persdossier.

Tien jaar eigen merk van Belgische makelij

Nadat het verschillende minicollecties samen met leveranciers uitwerkte, lanceerde Dreambaby, de babyspecialist van Colruyt Group, in 2014 de allereerste dreambee collectie. Felle kleuren en diertjes in het thema Circus vormden de eerste volledige lijn van babyspullen doorheen verschillende categorieën (slapen, verzorgen, op stap, …). Het was de eerste collectie met een ontwerp en ontwikkeling helemaal in eigen beheer, door een toegewijd team in Halle. De 10 jaar die daarop volgden, werd er elk jaar een nieuw figuurtje gelanceerd. Na Circus volgde het octopusje Otto in 2015, tot en met een nieuw personage – toevallig opnieuw in de onderwaterwereld - vandaag: de rog Billie.

Patrick Michielsens, Business Unit Manager van Dreambaby, licht toe waarom het zo belangrijk is om ook in te zetten op een eigen merk: “In België zijn er per jaar zo’n 112.000 vrouwen zwanger. Die blijven niet zo lang klant bij ons: hooguit twee jaar. Dus moeten we continu nieuwe klanten werven, en dat doe je door constant te vernieuwen. Zo veranderen we jaarlijks 30 % van ons assortiment en brengen we daarom ieder jaar een gloednieuwe collectie van ons eigen merk dreambee”.

Dreambee zorgt ervoor dat Dreambaby zich op de markt kan onderscheiden door een uniek aanbod toe te voegen aan het bestaande assortiment van A-merken. “Met dit eigen merk staan we nu al 10 jaar voor een sterke kwaliteit aan een scherpe prijs. We kunnen deze producten aan een lager prijspunt aanbieden doordat de keten korter is, en we dit zelf intern beheren. We waken over de kwaliteit, kiezen resoluut voor de meest duurzame materialen, en elke collectie beantwoordt aan de trends van de tijdsgeest. We hebben daar een hele mooie troef mee in handen en het is voor ons altijd een zeer groot compliment als klanten items uit de collectie op hun geboortelijst zetten”, aldus Patrick Michielsens.

Collectie 2024: Billie de Rog is mee met zijn tijd

Dit jaar draait de nieuwe dreambee collectie rond het thema “onderwaterwereld”. De focus ligt op Billie, de rog die op meer dan 90 producten terugkomt. Het thema is ook ontstaan vanuit trendonderzoek en is gebaseerd op de kleuren van dit moment. Lien De Cuyper, Brand Manager Dreambaby, geeft aan: “Na het beige en groen, zien we stilaan verandering komen richting blauw. Het is een rustige collectie geworden. We kozen voor een rog omdat dit een beetje een atypisch figuurtje is, zodat we zeker onderscheidend genoeg zouden zijn binnen het volledige assortiment dat Dreambaby aanbiedt. Het is een figuurtje dat met zijn brede vleugels de baby kan omarmen, een personage dat traag en rustig beweegt. We vonden dat een heel mooie symboliek”.

In deze collectie verwerkte het team het thema ook in de textuur. In de parkomrander of voetenzak werden bijvoorbeeld door een speciale stiktechniek (quilting) de golven van het onderwaterthema verwerkt. Billie is vanaf nu aanwezig binnen de verzorgingscategorie met handdoeken, badcapes, poncho’s, waskussenovertrek, enzoverder. Daarnaast is Billie ook terug te vinden op body’s, pyjama’s, slaapzakjes en parkaccessoires. “De eyecatcher in deze collectie is een slab, volledig in de vorm van een rog. Dit geeft een leuk en speels effect”, aldus Lien De Cuyper.

Duurzaamheid blijft ook een belangrijke vereiste in de ontwikkeling van de dreambee collecties. Zo wordt al het textiel gemaakt van duurzaam katoen (Better Cotton) en worden - waar mogelijk - de verpakkingen verkleind.

Dreambaby klaar voor de toekomst

Het voorbije jaar was uitdagend voor Dreambaby. Na een herstructurering in 2023, stuurde het team grondig bij en is het klaar voor de toekomst binnen Colruyt Group. Patrick Michielsens legt uit: “We willen dé babyspeciaalzaak van België zijn: we kiezen heel bewust om in deze nichemarkt uit te blinken. Daarom ligt onze focus op de leefwereld van zwangere vrouwen en gezinnen met baby’s tot 2 jaar. We willen ook het leven van onze klanten vereenvoudigen. Dus gaan we voor een volledige omnichannel ervaring, waarin onze klanten Dreambaby zien als eenvoudig, vlot én plezierig”. De Dreambaby website en e-commerceplatform worden momenteel aangepast: ze worden sneller en zullen in een moderner jasje steken. Voor de zomer van 2024 zou dit helemaal rond moeten zijn.

Ontdekt nog meer schattige producten in dit persdossier, alsook een blik achter de schermen van het creatieproces en een overzicht van 10 jaar eigen merk.

Dreambaby viert 10 jaar huismerk dreambee met nieuwe collectie uit de onderwaterwereld Persdossier 10 jaar Dreambee.pdf - 11 MB