Colruyt Laagste Prijzen en Vlaamse Regering schenken in samenwerking met De Ambrassade meer dan 15.600 hygiënepakketten aan het jeugdwerk ter ondersteuning van de zomerkampen

Het jeugdwerk houdt het deze zomer netter dan ooit, en dat dankzij 15.600 hygiënepakketten en extra mondmaskers. Colruyt Laagste Prijzen en minister van Jeugd Benjamin Dalle doneren gratis pakketten met handgels, mondmaskers, ... aan het jeugdwerk via De Ambrassade, de ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel. Samen met MateriaalMagazijn en de hulp van honderden jeugdwerkvrijwilligers en lokale besturen worden de pakketten vanaf 23 juni verdeeld bij lokale jeugdorganisaties.

Dinsdag 23 juni 2020

Om de veiligheid op kamp en tijdens de jeugdactiviteit te garanderen is heel wat extra materiaal nodig: van handgel, zeep en kuisproduct tot extra mondmaskers. Colruyt en de Vlaamse Regering schieten de jeugdwerkorganisaties nu te hulp met 15.600 hygiënepakketten. Op die manier kunnen de Vlaamse jeugdwerkorganisaties veilig op kamp. Solucious, de foodservice partner van Colruyt Group, zal zorgen voor de logistieke ondersteuning van de producten.

"Met Colruyt Laagste Prijzen willen we onze duurzame relatie met jeugdorganisaties verder uitbouwen. Met deze donatie aan willen we bijdragen aan een fantastische kamp voor elk kind. Het is ook een gebaar van dankbaarheid naar jeugdverenigingen en al de vrijwilligers voor hun dagelijkse inzet." Aldus Chris Van Wettere, algemeen directeur Colruyt Laagste Prijzen

Vrachtwagens vol handgel

De pakketten konden online besteld worden via het Materiaalmagazijn (http://corona.materiaalmagazijn.be). Lokale groepen kregen de mogelijkheid om maximaal 5 pakketten te bestellen per groep. Ze worden verdeeld op 13 locaties in Vlaanderen en Brussel.

Een pakket bestaat uit: 50 beschermende mondmaskers, 5 flessen vloeibare zeep, 1 fles handontsmettingsgel van 1 liter, 3 dozen zakdoekjes, 3 keer spray met allesreiniger, 2 keer 275 meter papier op een rol en 1 grote fles allesreiniger. Elke organisatie ontvangt ook 50 extra mondmaskers.

15.600 pakketten

De vraag naar de pakketten is groot. De eerste voorraad van 10.000 pakketten was op twee uur tijd uitgeput. Ook de tweede voorraad van 5.600 pakketten is ondertussen verdeeld. 

“De zomerkampen zullen er dit jaar anders uitzien gezien de crisis. Maar ze zullen daarom niet minder onvergetelijk zijn. De verschillende leidingsploegen en vrijwilligers hebben zich de afgelopen weken ingezet en vaak dubbel geplooid om dit alles op een veilige manier georganiseerd te krijgen. Financieel heeft de crisis ook een grote impact op onze jeugdorganisaties. Met de Vlaamse Regering willen we hen via dit initiatief alvast de nodige ondersteuning bieden om alles ook op een veilige manier te laten doorgaan. Het virus is immers nog niet weg,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.

Afhaalpunten

De verdeling van de producten start vandaag op de verschillende locaties. Lokale besturen en heel wat vrijwilligers schieten daarbij te hulp. Zo werkten vrijwilligers en lokale besturen op 13 verschillende locaties samen aan het uitwerken van snelle afhaalsystemen of zelfs drive-ins om de hygiënepakketten snel en efficiënt te verdelen.

In de volgende steden zullen afhaalpunten opgezet worden: Antwerpen (Borgerhout), Asse, Bekkevoort, Brugge, Etterbeek, Hasselt, Kortrijk, Lommel, Mechelen, Oostakker, Sint-Niklaas, Westmalle, Wetteren.

“Het nieuws dat de jeugdwerkzomer door kon gaan was geweldig, maar nadien zijn het alle vrijwilligers, begeleiding en organisatoren die met de Jeugdwerkregels aan de slag zijn gegaan. Zij hebben ervoor gezorgd dat we deze zomer veilig en verantwoord op kamp kunnen gaan. De ondersteuning van Colruyt en de Vlaamse Overheid betekent ook ademruimte voor organisatoren van jeugdactiviteiten en zomerkampen. Deze steun in meer dan 15.000 liter handgel, ontelbare mondmaskers en alle andere producten zorgen ervoor dat jeugdorganisaties nu kunnen focussen op waar het echt om draait: meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren de jeugdwerkzomer van hun dromen geven.” Aldus Eva Vereecke van De Ambrassade.

Duurzame samenwerking tussen Colruyt en jeugdverenigingen

Sinds enkele jaren werken Colruyt en de jeugdverenigingen samen voor hun zomerkampen. Bij Colruyt profiteren ze van verschillende kortingen. Sinds twee jaar kunnen de jeugdverenigingen ook hun aankopen bestellen en afhalen bij Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group. De jongeren selecteren gewoon hun gewenste producten via de app of op collectandgo.be, en Colruyt zet ze klaar in het afhaalpunt van hun keuze, bijvoorbeeld dicht bij hun kampplaats. Tot slot is er ook Solucious, de foodservice partner voor professionals van Colruyt Group. Alles wordt rechtstreeks én voedselveilig geleverd op de kampplaats, overal in België. Dat is ideaal voor verenigingen die grote volumes nodig hebben.

Belgische ondersteuning

In Wallonië schenkt Colruyt 3400 pakketten aan vijf grote jeugdverenigingen: Les Scouts, Les Guides, Le Patro, Les Scouts et Guides Pluralistes et Les Faucons Rouges. In totaal worden er dus 19000 pakketten geschonken aan alle jeugdverenigingen in België.