Colruyt Group steunt gastgezinnen die in België vluchtelingen opvangen met Xtra-korting van 3%

Colruyt Group steunt gastgezinnen die in België vluchtelingen opvangen met Xtra-korting van 3%

Donderdag 17 maart 2022

Colruyt Group wil, net als vele anderen een steentje bijdragen en hulp bieden aan de mensen in nood tijdens de grote humanitaire crisis die zich vandaag in Europa afspeelt. Daarom lanceren de voedingsformules Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet en Spar Colruyt Group vanaf vandaag een Xtra-korting van 3% voor gastgezinnen in België die vluchtelingen opvangen. Via een registratie op een Xtra-webpagina zullen deze gastgezinnen van deze korting kunnen genieten bij vertoon van hun Xtra-kaart of app, en dit alvast tot eind juni 2022. Op die manier helpt Colruyt Group anderen helpen, naast bestaande initiatieven.

Solidariteit in uitdagende tijden

Europa bevindt zich vandaag in een grote humanitaire crisis, van een omvang die zo ingrijpend is dat Colruyt Group als Belgische toonaangevende speler niet zomaar aan de zijlijn kan toekijken. Een groot aantal kwetsbare gezinnen is vandaag op de vlucht, en er is een sterke betrokkenheid van de Belgische bevolking. Colruyt Group heeft niet alleen veel waardering voor de verschillende solidariteitsacties die op poten worden gezet, de groep neemt zelf ook haar maatschappelijke rol op. Vorige week leverde Colruyt Group alvast levensmiddelen en medicijnen en sloot het aan bij een hulpkonvooi van ABInBev dat deze goederen naar de vluchtelingen in de grensgebieden van Oekraïne en Polen bracht.

Omdat Colruyt Group meer wil doen, biedt het vanaf vandaag een Xtra-korting van 3% aan op de aankopen van klanten die kwetsbare gezinnen opvangen die op de vlucht zijn voor de oorlog. Deze 3% korting is geldig in de voedingswinkels Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet en Spar Colruyt Group. Koen De Maesschalck, hoofd Public Affairs bij Colruyt Group en verantwoordelijk voor dit specifieke project geeft aan: “De Belg heeft het vandaag niet makkelijk met stijgende prijzen voor onder andere de energiefactuur, en we komen net allemaal samen uit een wereldwijde pandemie. En dan nóg merken we een grote solidariteit bij onze landgenoten, die massaal aangegeven hebben een tijdelijke thuis te willen bieden aan de vluchtelingen uit het oorlogsgebied. Die gezinnen die al vaak in onze voedingsformules kwamen winkelen, worden vandaag nog groter nu ze vluchtelingen opvangen. We willen die gastgezinnen daarom extra ondersteunen. We helpen als het ware de mensen die andere mensen helpen.”

3% Xtra-korting voor gastgezinnen bij de food formules van Colruyt Group

Colruyt Group wil met deze actie vanuit de eigen sterkte structureel een steentje bijdragen voor mensen die willen zorgen – en dus ook koken - voor andere mensen, die hun land hebben moeten verlaten. Om van de korting te kunnen genieten aan de kassa van de deelnemende voedingsformules moeten gastgezinnen die momenteel een tijdelijke thuis bieden aan kwetsbare gezinnen, zich registreren via de speciaal aangemaakte webpagina Mijnxtra.be/gastgezin (NL) of Monxtra.be/familledaccueil (FR) en daar, met alle respect voor hun privacy, hun persoons- en Xtra-gegevens achterlaten. Ze doen dat met een verklaring op eer.

Vervolgens wordt er zo snel mogelijk een optie in hun Xtra profiel geactiveerd die een korting van 3% op hun aankopen bij Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet en Spar Colruyt Group zal verrekenen. De korting, die voorlopig loopt tot 30 juni 2022, is niet cumuleerbaar met andere kortingen op het totaalbedrag van het kasticket en geldt niet op brandstof, energie, rookwaren, vouchers, geschenkkaarten- en boxen, pretparktickets en gemeentelijke vuilniszakken. Enkel particulieren kunnen zich registreren als gastgezin.

Gastgezinnen die vragen hebben, kunnen extra informatie krijgen in hun winkel. Er wordt intussen bekeken of voor de ingeschreven gastgezinnen nog extra voordelen kunnen aangeboden worden vanuit de andere formules van Colruyt Group, bijvoorbeeld vanuit Dreamland en Dreambaby.

Structurele hulp met “Aan tafel in 1-2-3 euro”

Deze 3% kortingsactie is een tijdelijke steunmaatregel: na drie maanden wordt bekeken of het nog verlengd dient te worden. Naast dit contextuele initiatief biedt de formule Colruyt Laagste Prijzen in het bijzonder ook al zes jaar structurele hulp aan kwetsbare gezinnen in ons land, met het concept van 'Aan tafel in 1-2-3 euro'. Kwetsbare gezinnen worden daarbij door een lokale sociale organisatie (OCMW, CAW, Kind & Gezin, Huis van het Kind, Ziekenfonds, verscheidene vzw’s, …) geïnformeerd over dit project en kunnen zich vrijwillig inschrijven.

Wanneer een gezin zich inschrijft, ontvangt het tweewekelijks een Colruyt-receptenboekje in de brievenbus dat inspiratie biedt voor evenwichtige en budgetvriendelijke voeding: elk recept kost per portie niet meer dan 1, 2, of 3 euro. Deelnemers worden geregistreerd via de Xtra-kaart. Zo weet het kassasysteem dat het de maximumprijs moet respecteren en kan dit volledig anoniem ten opzichte van het winkelpersoneel of andere klanten. De Maesschalck: “We willen met dit initiatief oprecht dat deze mensen naar onze winkel komen om zonder enig stigma deel te nemen aan het economische leven”.