Colruyt Group Academy verdeelt 5.000 naaipakketten voor mondmaskers en wil zo 125.000 maskers schenken aan de zorg

Colruyt Group Academy biedt klanten samen met z’n partners vanaf vandaag gratis doe-het-zelf naaipakketten voor mondmaskers aan. In één pakket zit voldoende stof, garen en linten of elastiekjes voor zo’n 30-tal maskers. Klanten die een pakket aanvragen, engageren zich om zelf stoffen mondmaskers te naaien. Ze mogen er vijf houden voor zichzelf en hun familie, de overige 25 worden kosteloos teruggestuurd naar Colruyt Group Academy, die ze op haar beurt verdeelt onder verschillende zorginstanties. Op die manier wil Colruyt Group Academy, dat z’n 11 leerhuizen al sinds het begin van de coronacrisis gesloten houdt, haar steentje bijdragen en mee zorgen voor voldoende herbruikbare mondmaskers.

Dinsdag 12 mei 2020

a{color:#008080;}

Colruyt Group Academy, gekend van de boeiende workshops voor klanten en de verjaardagsfeestjes voor kinderen, stelt sinds eind april kant-en-klare naaipakketten voor mondmaskers samen. Aanvankelijk konden alleen medewerkers van Colruyt Group zo’n pakket aanvragen. Medewerkers konden daarbij kiezen voor een pakket met 15 mondmaskers voor eigen gebruik of een pakket met 50 mondmaskers bestemd voor de zorgsector. Beide formules sloegen al snel aan. “We bieden deze mogelijkheid pas sinds eind april aan en op minder dan een week vroegen al meer dan 2.000 medewerkers een doe-het-zelf-pakket voor mondmaskers aan”, vertelt Eric Vanophalvens, verantwoordelijke voor Colruyt Group Academy.

Naaipakket nu ook gratis beschikbaar voor klanten

Dit instant succes zette ons aan het denken”, gaat Eric Vanophalvens verder. “We besloten deze formule ook toegankelijk te maken voor klanten. We sloegen daarvoor de handen in elkaar met enkele van onze trouwe partners met merken als Balade, Elvea, Devos Lemmens, Jules Destrooper, Côte D'or, Tiense Suiker, Spa, Bru, Tempo en Sunlight. Mede dankzij hen kunnen we nu volop naaipakketten samenstellen.”

Wie wil kan vanaf vandaag een naaipakket voor 30 stoffen mondmaskers aanvragen op de website van Colruyt Group Academy. Het pakket is volledig gratis en wordt naar de klanten thuis opgestuurd. Colruyt Group Academy vraagt z’n klanten dat zij zich op hun beurt engageren om 25 mondmaskers te maken voor de zorgsector. Die kunnen ze gratis terugsturen via een eenvoudige retoursticker. De overige 5 maskers mogen ze zelf houden.

125.000 mondmaskers voor de zorg

Colruyt Group Academy zorgt voor de verdere verdeling van de mondmaskers naar verschillende zorginstanties. “Eind april bezorgden we bijvoorbeeld al een eerste lading van 200 mondmaskers aan vzw Schoonderhage in Pollare, een centrum dat instaat voor de opvang en huisvesting van mensen met een beperking.” Sharon Hietbrinck, directeur Schoonderhage, was hier erg tevreden mee: “Van harte bedankt! Dit is weer een grote stap vooruit in de bescherming van al onze medewerkers en bewoners”. Eric Vanophalvens voegt toe: “We willen dit initiatief natuurlijk herhalen voor zoveel mogelijk andere zorginstellingen, en roepen onze klanten met een naaimachine daarom op om een gratis pakket te bestellen en zo solidair te zijn met de zorg.

Colruyt Group Academy wil samen met z’n partners in totaal 5.000 pakketten verspreiden onder z’n klanten, goed voor 150.000 afgewerkte mondmaskers, waarvan er dus 125.000 voor de zorg zijn bestemd. Daarnaast hebben heel wat vrijwilligers en interne medewerkers van Colruyt Group de voorbije weken zelf de handen uit de mouwen gestoken en mondmaskers gemaakt; ook die werden reeds geschonken aan verschillende zorginstellingen.


Praktische info

Een naaipakket voor mondmaskers bestellen kan gratis via de website https://www.colruytgroupacademy.be/nl/mondmaskers-maken

Elke klant kan maximaal 1 pakket bestellen (1 per adres). In een pakket zit voldoende stof, garen, lint of elastiekjes voor 30 mondmaskers.

Contact

Voor meer info of beeldmateriaal, kan u steeds contact opnemen met de persdienst van Colruyt Group op het nummer 0473 92 45 10 (NL) of 0473 82 27 15 (FR), of via press@colruytgroup.com.