Bio-Planet brengt meer Belgisch biologisch tarwebrood naar de consument dankzij succesvol ketenproject

Vanaf morgen ligt er meer brood van eigen bodem in de rekken van Bio-Planet dankzij een geslaagde samenwerking van Colruyt Group met akkerbouwers, bloemmolen Molens van Oudenaarde en bakkerij Atelier du Pain. Alle partners in dit Belgisch ketenproject engageerden zich om kwalitatieve biobaktarwe te telen om verwerkt te worden tot biobrood dat van a tot z Belgisch is. Colruyt Group wil met dit initiatief de biobaktarwesector in ons land een boost geven én tegelijk werk maken van een breed Belgisch assortiment in de winkelrekken.

Dinsdag 7 december 2021

Meer tarwebrood van eigen bodem in de rekken

Een jaar geleden was er nauwelijks Belgische biobaktarwe te vinden op de markt en lag er amper brood van Belgisch graan in de rekken. Colruyt Group zette daarom een ketenproject op dat telers zou aanmoedigen om te kiezen voor kwalitatieve Belgische biobaktarwe. In dit Belgisch ketenproject van Colruyt Group met akkerbouwers, bloemmolen Molens van Oudenaarde en bakkerij Atelier du Pain, werden duidelijke afspraken gemaakt tussen de partners over volume, kwaliteit en prijs, waardoor de financiele onzekerheid voor de telers vervaagde. Bio-Planet ging als laatste schakel in de ketting, mee het engagement aan. De nieuwe keten zorgt niet alleen voor gegarandeerde afzet voor elk van de betrokken partijen, maar moet ook een boost geven aan de ganse Belgische biotarwesector en andere bio-akkerbouwers overtuigen om ook te kiezen voor kwalitatieve biobaktarwerassen.

Met het eerste biotarwebrood van het Belgische ketenproject wordt het assortiment Belgisch desembrood bij Bio-Planet uitgebreid met drie referenties. Klanten kunnen er vanaf morgen kiezen tussen biotarwebrood van 500gr, 800gr en een stokbrood van eigen bodem, van a tot z lokaal geproduceerd. Ideaal om klanten te helpen om bewuster en duurzamer te consumeren.

“Op langere termijn willen we het aandeel Belgisch brood in onze rekken zeker uitbreiden. Dat blijft immers het belangrijkste doel van deze nieuwe keten: onze klanten brood aanbieden dat gemaakt is van Belgische grondstoffen en door Belgische spelers en op die manier een positieve beweging in gang zetten waardoor de Belgische biobaktarwesector tot ontplooiing kan komen.” zegt Jan Van Holsbeke, divisiemanager Bio-Planet.


Authentieke smaak met zeer lichte desem toets

Elk brood is gemaakt door échte bakkers, op ambachtelijke wijze en is dus volstrekt uniek. “Wij gebruiken slechts 4 ingrediënten: bloem, water, zout en ... tijd. Dankzij het lange productieproces (tot 24u), heeft het deeg genoeg tijd om een volle smaak en structuur te ontwikkelen. Omdat we op steen bakken, krijgen onze biologische broden – gemaakt met huisbereide zuurdesem en zonder bewaarmiddelen – hun typische lichtzurige smaak. Dit proces resulteert in een brood dat krokanter is, langer vers blijft en gemakkelijker verteerbaar is.” voegt Jan Van Holsbeke toe.

 


 

Meer informatie?

Voor meer info kan u terecht bij de persdienst van Colruyt Group via [email protected] of 0473 92 45 10 (NL) of 0473 82 27 15 (FR).

 

Over Colruyt Group
Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met meer dan 600 eigen winkels en ongeveer 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt Laagste prijs, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Bike Republic en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is meerderheidsaandeelhouder van de keten die ZEB, ZEB For Stars, The Fashion Store en PointCarré omvat. Solucious levert foodservice- en retailproducten aan professionele klanten in België (ziekenhuizen, kmo’s, horeca,…). De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en document management oplossingen (Symeta en Joos Hybrid) en productie van groene energie (Eoly). De groep telt meer dan 30.000 medewerkers en realiseerde in 2019/20 een omzet van EUR 9,5 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852