62 Spar Colruyt Group-winkels betrekken klanten bij aankoop defibrillatoren

Mechelen, 1 maart 2021. Van 4 maart tot en met 31 maart kunnen de klanten van 62 Spar Colruyt Group-winkels via een crowdfunding-actie meesparen voor de aankoop van een automatische externe defibrillator (AED). De toestellen zullen vanaf april 2021 aan de buitenzijde van de winkels geplaatst worden. Zo zullen ze dag en nacht toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners. Spar hoopt met deze hartverwarmende actie veel klanten enthousiast te maken voor een initiatief dat heel de buurt ten goede komt. Spar werkt voor dit project samen met vzw HeartSaver (www.heart-saver.eu).

Maandag 1 maart 2021

Eenvoudig schenken

Klanten kunnen op twee manieren bijdragen aan de aankoop van een AED-toestel voor hun Spar-winkel. Ofwel laten ze hun kassaticket afronden naar de eerstvolgende euro, bijvoorbeeld van 10,12 naar 11 euro, goed voor een gift van 88 eurocent. Ofwel kunnen klanten ervoor kiezen om eenvoudig 1, 2 ,3 of 5 euro te schenken.

Als er tijdens de actieperiode meer wordt ingezameld dan nodig, schenkt de Spar-winkel het resterende bedrag aan een lokaal goed doel. Mochten de giften daarentegen de kostprijs niet volledig dekken, dan legt de zelfstandige ondernemer de rest bij. Die neemt ook de jaarlijkse kosten voor onderhoud, verzekering en 24/7 monitoring op zich.

Een hart voor de buurt

De actie loopt vanaf 4 tot en met 31 maart in 62 winkels van Spar Colruyt Group in België, onder het motto ‘Jouw Spar heeft een hart voor de buurt’. Deze actie, waaraan maar liefst een derde van de zelfstandige ondernemers deelneemt, volgt op een succesvolle test vorig jaar in vier winkels. Zo kon zelfstandig ondernemer Kris Borloo van Spar Denderwindeke dankzij de steun van zijn klanten in april 2020 al een toestel aan zijn winkelgevel hangen. "Als buurtsupermarkt steunen we uiteenlopende lokale initiatieven. Een plotse hartstilstand kan iedereen overkomen”, vertelt Kris Borloo. “Door samen met onze klanten te investeren in een AED-toestel, kunnen we levens redden in onze buurt.”

Echte buurtsupermarkt

“Spar Colruyt Group inspireerde zich voor deze actie op Spar Ierland, waar een gelijkaardig initiatief een groot succes was", vertelt Guido Soret, verkoopdirecteur bij Spar Colruyt Group België. "Spar is een echte buurtsupermarkt. Iedere zelfstandige ondernemer tracht op zijn manier een sterk ankerpunt te zijn in zijn gemeente, een ontmoetingsplaats in de buurt. We zijn dan ook heel blij met de interesse van de zelfstandige ondernemers: een derde van de Spar-winkels zal in april worden uitgerust met AED-toestellen. Want we zijn ervan overtuigd dat ook onze klanten hun schouders zullen zetten onder dit initiatief waar de hele buurt baat bij heeft."