61.000 blikken Cara Pils en 15.200 potjes Aïki Noodles: festivalzomer start bij Colruyt Laagste Prijzen op Dour

61.000 blikken Cara Pils en 15.200 potjes Aïki Noodles: festivalzomer start bij Colruyt Laagste Prijzen op Dour

Maandag 11 juli 2022

Na een onderbreking van 2 jaar, is Colruyt weer helemaal klaar voor het Dour-festival. De winkel in Dour wordt volledig klaargestoomd om de toestroom aan festivalgangers op te vangen. Colruyt voorziet in samenwerking met Dour festival gratis shuttlebussen om festivalgangers vlot van de camping naar de winkel te brengen. Uiteraard zorgt Colruyt ook voor extra veel stock van populaire festivalproducten zoals Aïki Noodles en het festivalbier bij uitstek: Cara Pils.

Aangepaste winkelinrichting

Colruyt Dour bereidt zich grondig voor op het festivalpubliek, en dat is geen overbodige luxe gezien de drukte van de vorige jaren. Er komen dagelijks gemiddeld 10.000 mensen in Colruyt Dour winkelen tijdens de festivalweek. Christine Maquestiaux, gerante van Colruyt Dour vertelt: “Na 2 jaar geen festivalseizoen heeft onze ploeg er ongelofelijk veel zin in. We hebben zoals gewoonlijk onze winkel aangepast naar de grote toestroom die we tijdens het festival meemaken. We voorzien extra medewerkers om veiligheid, hygiëne en een efficiënte winkelervaring te kunnen garanderen. Ons Collect&Go-afhaalpunt bouwen we tijdelijk om tot een ruimte die we kunnen gebruiken voor extra kassa’s en een vlotte doorstroom van klanten. Onze typische festivalproducten zetten we in de kijker, we voorzien extra stock, gekoelde drankjes en koelzakken aan de kassa’s. Kortom: we zorgen ervoor dat iedereen zo vlot mogelijk boodschappen kan doen, afrekenen en kan gaan genieten van het festival”. Om ook de vaste klanten aangenaam te laten winkelen, voorziet Colruyt Dour nog een aanpassing: de winkel opent tijdens het festival al om 8u00 in plaats van 8u30.

Cijfers van het vorige festival in 2019
Cijfers van het vorige festival in 2019

Cara pils, Aïki Noodles en waterpistolen in de winkelmand

Colruyt verwacht een stevige verkoop van de typische festivalproducten. Tijdens het vorige Dour festival werden er ruim 61.000 blikken Cara Pils verkocht, goed voor meer dan 22.000 liter. De nieuwe Cara Blond en Cara Rouge bieren worden ook verkocht in Colruyt Dour en zullen ongetwijfeld een succes kennen. Als leuke extra is er op de parking van de winkel ook een glansrol weggelegd voor Cara Pils. Festivalgangers kunnen voor ze de parking verlaten, nog snel een selfie nemen met een levensgroot Cara Pils flesje. Ook andere voedingsproducten doen het goed, zoals de gekende Aïki Noodles, waarvan er vorig seizoen 15.2000 potjes werden verkocht. Energiedrank, water, sandwiches en ijsblokjes blijven eveneens succesvol.

Nieuw en handig voor op de festivalweide is de bekerhouder die Colruyt verkoopt in samenwerking met Cupkeeper, gemaakt uit 100% recycleerbaar materiaal en geschikt voor 6 bekers. Bovendien voorziet Colruyt speciaal een extra assortiment aan campingartikelen zoals campingstoeltjes en matrassen, om de noden van vergeetachtige festivalgangers of mensen met beschadigde spullen op te vangen. Ook kleine BBQ’s, powerbanks, poncho’s, hangslotjes voor tenten, drinkbussen, recycleerbaar bestek en bekers zijn van de partij. En als het zonnetje schijnt, halen festivalgangers naar gewoonte ook hun waterpistolen boven.

Om het winkelbezoek in stijl af te sluiten, zorgt Colruyt Dour ervoor dat klanten extra veel kartonnen dozen en herbruikbare winkelzakken kunnen meenemen aan de kassa. Ook aan sorteren en recycleren van afval is gedacht, want er worden grote sorteereilanden voorzien met containers voor PMD, glas en restafval. Samen voor minder zwerfvuil, dat is de boodschap.

Gratis shuttlebus voor festivalgangers

Op de camping voorziet de organisatie van Dour een campingshop met een aanbod aan kleinere inkopen of last-minute benodigdheden, waarvoor Colruyt de producten aanlevert. In Dour zelf is er natuurlijk de grote Colruyt winkel waar festivalgangers hun boodschappen kunnen doen. Om iedereen vlot tot in die winkel te krijgen, is er nagedacht over mobiliteit. Voor de derde keer heeft Colruyt daarom een uitgebreide samenwerking met het festival opgezet. Het gemeenschappelijk doel: klanten zo efficiënt mogelijk hun inkopen voor het festival laten doen. Festivalbezoekers kunnen om de 20 minuten een gratis shuttlebus nemen naar de Colruyt-winkel die op 3 kilometer van de camping ligt. Die shuttlebussen rijden elke dag tussen 10u en 18u, en dit van maandag tot en met zaterdag. Een ritje duurt vijf minuten. Laura Paradis, sponsorship coördinator van Dour festival is tevreden met de samenwerking: “We willen natuurlijk vermijden dat onze festivalbezoekers met hun eigen wagen naar de winkel rijden vanaf de camping, dat is niet ecologisch. Daarom zijn we verheugd dat we opnieuw met Colruyt kunnen samenwerken om shuttlebussen te voorzien. In de Colruyt winkel kunnen onze festivalbezoekers hun grote aankopen doen, en dan is die makkelijke verbinding ideaal. En uiteraard hebben we ons eigen festivalwinkeltje op de camping voor de kleinere inkopen.”