30ste Bio-Planet-winkel opent in centrum Luik

Op woensdag 19 juni opent Bio-Planet in het centrum van Luik zijn 30ste supermarkt. Het is de tweede winkel in de provincie Luik, na Bio-Planet Verviers. De nieuwe winkel verbruikt net als in Verviers geen aardgas of stookolie en is dus 100 % fossiele-brandstofvrij. In het najaar opent er op dezelfde site een Colruyt Group Academy, waar klanten boeiende workshops kunnen volgen.

Maandag 17 juni 2019

In het stadshart van Luik

Na Bergen, Charleroi, Eigenbrakel, Hoei, Jambes, Nijvel en Verviers is de winkel in Luik de achtste Bio-Planet-winkel in Wallonië en de tweede in de provincie Luik. “Ieder jaar openen we twee à drie nieuwe winkels in Wallonië,” zegt Fabrice Gobbato, directeur van Bio-Planet. “Luik is voor ons een belangrijke regio. We merken heel wat interesse bij de consumenten en openden daarom een tweede winkel in de provincie.” De nieuwe supermarkt bevindt zich op het kruispunt van de Rue Bernimolin en de Boulevard Frankignoul, vlak bij het stadscentrum en shoppingcenter Médiacité. Op 19 september opent in het gebouw ernaast een gloednieuwe Colruyt Group Academy. De Academy van Luik bevindt zich vandaag in het Hotel Park Inn by Radisson aan de luchthaven, en verhuist midden september dus naar het centrum van de stad. De eerste workshops gaan er door op 21 september.

6.000 producten

Op een winkeloppervlakte van 650 m² vinden klanten in Bio-Planet Luik het volledige assortiment van zo’n 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding. Bio-Planet biedt alles wat er in een supermarkt te vinden is, en dat 100 % duurzaam. Klanten vinden er een compleet aanbod gezonde, milieuvriendelijke, biologische, faire en lokale producten. Het assortiment vers vlees, kaas en vegetarische producten wordt ter plaatse door eigen vakmensen versneden, bereid en duurzaam verpakt in handige porties, beschikbaar in zelfbediening. Bio-Planet biedt eveneens een ruime keuze voor mensen met voedingsintoleranties en een plantaardig aanbod voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten. De 12 Bio-Planet-medewerkers in Luik staan steeds klaar voor advies en voor specifieke wensen van de klant. “Bio-Planet gaat bovendien voor zero waste. De bio-reststromen van onze leveranciers van brood, kaas en plantaardige dranken zetten we bijvoorbeeld opnieuw in als dierenvoeder. En we kiezen bewust voor duurzame verpakkingen die maximaal gerecycleerd kunnen worden,”

100 % fossiele-brandstofvrij

De winkel in Luik is 100 % fossiele-brandstofvrij: er wordt geen aardgas of stookolie verbruikt om de winkel te verwarmen. Dat gebeurt via de restwarmte van de koelinstallatie. Daarnaast zijn er nog een aantal andere milieuvriendelijke technieken voorzien. “De versmarkt en de bedieningstoog worden gekoeld met een propaankoelinstallatie. Deze stoot tijdens zijn hele levensduur 90 % minder broeikasgassen uit dan synthetische koelmiddelen”, legt Fabrice Gobbato uit. “Het ventilatiesysteem recupereert bovendien 75 % van de warmte in de lucht. Door de luchtkwaliteit voortdurend te meten, kunnen we de ventilatie snel bijsturen waardoor we 30 % minder energie verliezen. En een luchtgordijn aan de ingang houdt de koude lucht buiten. Zo slagen we erin onze hele winkel 100 % fossiele-brandstofvrij te maken.”

Ook de elektriciteit is 100 % groen en wordt geleverd door Eoly, de duurzame-energiespecialist van Colruyt Group. Via lichtkoepels in het dak wordt maximaal gebruik gemaakt van het daglicht, terwijl de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik zorgt. Verder is er nog een buffer voor regenwater, dat zo maximaal gerecupereerd en hergebruikt wordt, bijvoorbeeld voor de toiletten. De groengevel en -dak stimuleren de biodiversiteit. En op de parking bevindt zich een laadpaal voor elektrische wagens en een stopcontact voor elektrische fietsen.

Feestelijke opening

Bio-Planet nodigt de inwoners van Luik uit voor een feestelijke openingsreceptie in de nieuwe Bio-Planet-winkel op dinsdag 18 juni vanaf 18 u. Boodschappen doen kan vanaf woensdag 19 juni. Klanten kunnen terecht in Bio-Planet Luik van maandag tot zaterdag van 9 tot 19.30 u. En op vrijdag tot 20 u.

 

Bio-Planet Luik

Rue Bernimolin 1
​ 4020 Luik

Tel.: 042 34 65 00