Vernieuwde OKay Desselgem heropent op 11 december als duurzame buurtsupermarkt

Op vrijdag 11 december opent OKay Desselgem opnieuw de deuren na een grondige opknapbeurt. De winkel werd uitgebreid tot 650 m² met een opgefriste freshmart, extra koelmeubels, nieuwe broodhoek en diepvrieskoffers met glazen deksel. Door de herlocatie op de site is er ook meer parkeerplaats. Daarnaast maakt OKay Desselgem geen gebruik van fossiele brandstoffen en krijgt de winkel een eigen biodiverse tuin. Store manager Mathieu Malschaert en zijn team verwelkomen hun klanten graag om de winkel en de groene omgeving te komen ontdekken vanaf vrijdag 11 december (met respect voor de coronamaatregelen).

Dinsdag 8 december 2020

 

Focus op verse producten en dagvers brood

Dankzij een frisse en moderne inrichting kan OKay Desselgem zijn klanten nu nog beter bedienen, en het aanbod superverse producten nog beter uitspelen. “In de nieuwe freshmart bijvoorbeeld komt ons uitgebreide aanbod vers fruit en verse groenten volledig tot zijn recht”, zegt store manager Mathieu Malschaert. “Buiten de freshmart hebben we trouwens extra koelmeubels geplaatst, zodat de tapas, charcuterie en patisserie nog meer in het oog springen. Elke dag wordt er vers brood geleverd en bakken de winkelmedewerkers kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. 
​ Die vinden de klanten in onze nieuwe broodhoek.”

Ook de diepvriesafdeling ziet er helemaal anders uit. Mathieu Malschaert: “We hebben nu diepvrieskoffers met glazen deksel geplaatst. Zo vinden onze klanten makkelijk hun favoriete producten terug.”

 

Topteam uit de streek

“Doorheen de jaren hebben we een trouw cliënteel opgebouwd dat gehecht is aan ons ruime assortiment, onze vriendelijke medewerkers en de laagste prijzen in de buurt. Die lijn willen we met ons 16-koppig team, allemaal afkomstig uit de streek rond Desselgem, doortrekken in onze vernieuwde winkel”, vertelt Mathieu Malschaert.

 

Makkelijk bereikbaar met auto en fiets

OKay Desselgem ligt vlak bij de Kortrijkse- en Gentseweg. Op de parking is plaats voor 52 wagens en er werd ook een laadpaal geplaatst voor elektrische wagens. De fietsparking werd verruimd met 20 extra plaatsen. Hier kunnen ook bakfietsen gestald worden, waardoor het nog makkelijker wordt om met de fiets boodschappen te doen.

 

Biodiverse tuin

Op het terrein van OKay Desselgem komt een biodiverse tuin met onder andere inheemse fruitbomen en –struiken, hagen, gazon en bloemenweide. Zo draagt OKay zijn steentje bij aan de biodiversiteit en creëren we een veilige thuishaven en broedplaats voor verschillende dieren. “Op gezette tijden zullen we deze tuin openstellen voor buurtbewoners, verenigingen en scholen uit de buurt,” verklaart Mathieu Malschaert, “zo kan iedereen meegenieten van dit stukje groen.”

 

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Desselgem gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, zegt Mathieu Malschaert. “De vrijgekomen warmte van de koeling wordt gerecupereerd en we wekken onze eigen energie op via zonnepanelen. Het regenwater vangen we op in een wadi, een ondiep waterbekken. Daarna laten we het water rustig in de grond sijpelen. Zo ontlasten we het rioleringssysteem.”

Voor de gevel van de winkel werd verf gebruikt die schadelijke stoffen uit de lucht afbreekt. Onder invloed van zonlicht zet deze verf stikstofoxiden, ozon en organische schadelijke stoffen om in nitraat en zuurstof. Door de regen worden de nitraten opgelost en weggespoeld.
​