Tweede OKay Direct strijkt neer in Lennik

Tweede OKay Direct strijkt neer in Lennik

Dinsdag 31 januari 2023

OKay opent in Lennik, op de parking van de bestaande OKay-winkel, een tweede OKay Direct. Dat is een innovatieve winkelformule waar klanten dag en nacht hun boodschappen kunnen doen dankzij door Colruyt Group ontwikkelde technologie. Het is nog maar de tweede OKay Direct in België, na Gent, en deze zit meteen in een wel heel speciaal jasje. Het gaat om een hoogtechnologische container met een beperkt assortiment van zo’n 200 producten. De focus ligt op vers, on-the-go én snelle maaltijdoplossingen. OKay Direct mikt hiermee op een publiek dat nog sneller wil shoppen en dat ook buiten de klassieke openingsuren en op zondag wil doen. Deze 24/7-oplossing zal uitgebreid getest worden in Lennik, nadien volgt een evaluatie.

Primeur voor het Pajottenland

OKay Direct opende bijna anderhalf jaar geleden voor het eerst zijn automatische deuren in centrum Gent. In deze moderne ‘self service store’ kunnen klanten elke dag van de week, dag én nacht, boodschappen doen dankzij de vernuftige technologie die ontwikkeld werd door Smart Technics, de innovatiehub binnen Colruyt Group. Dit succesrecept wordt nu gekopieerd naar de gemeente Lennik. Inwoners van Lennik konden al terecht bij OKay en krijgen er met dit pilootproject een extra 24/7-service bij. “We zagen van bij het prille begin héél veel potentieel in OKay Direct,” vertelt Christophe Dehandschutter, directeur van OKay. “Het concept is perfect schaalbaar. De gebruikte technologie biedt tal van mogelijkheden om andere toepassingen te ontwikkelen: om veel groter te gaan, of net veel kleiner, in een stedelijke of in een totaal andere context. We hebben de intentie om OKay Direct uit te breiden binnen de steden, maar ook andere pistes willen we graag verkennen. Precies daarom zetten we nu de eerste stappen in Lennik.”

“We zien veel potentieel in OKay Direct. Het concept is perfect schaalbaar en biedt tal van mogelijkheden om veel groter te gaan, of net veel kleiner, in een stedelijke of in een totaal andere context"

Technologisch hoogstandje op 21 m²

Klanten kunnen vanaf 1 februari dag en nacht terecht in de OKay Direct op de parking van OKay Lennik. Ook op zondag kunnen ze hier terecht voor vers afgebakken koffiekoeken, pistolets en brood. Klanten krijgen toegang tot de winkel door de QR-code van hun Xtra-app of -kaart te scannen. Met die QR-code kunnen ze de deuren van de (koel)kasten openen om producten te nemen. Alle aankopen worden geregistreerd op basis van productdetectie in de rekken. Door de QR-code aan de kassa opnieuw in te scannen wordt de eindafrekening gemaakt en kunnen ze elektronisch betalen voor het verlaten van de winkel. Op deze manier kunnen klanten hun aankopen volledig autonoom en op eigen tempo doen. Zo biedt OKay Direct in Lennik een extra oplossing om snel, goedkoop en makkelijk te winkelen.

Klanten vinden in de OKay Direct een kleiner aanbod dan in de naburige OKay-winkel. Op een oppervlakte van 21 m² vinden ze zo’n 200 producten voor een vroeg ontbijt, snelle lunch of late snack. De focus ligt daarbij op verse producten, zoals groenten en fruit, broodjes en koeken, kant-en-klare maaltijden, sushi, vis, vlees en charcuterie. Daarnaast zal er ook een beperkte selectie dranken en droge voeding in de schappen staan. Klanten vinden er zowel gekende A-merken als het huismerk Boni. De OKay Direct zal bevoorraad worden door de winkelmedewerkers van OKay Lennik.

Uitbreiding op de radar

In Gent lost het nieuwe winkelconcept OKay Direct de verwachtingen ruimschoots in. De resultaten evolueren positief en de klanten reageren zeer enthousiast. “We zijn nu natuurlijk benieuwd naar de reacties van onze klanten in Lennik. Alle feedback is meer dan welkom,” zegt Christophe Dehandschutter. “Al hebben we er veel vertrouwen in dat dit nieuwe concept onze klanten meer vrijheid, flexibiliteit en gemak zal schenken en we op die manier tegemoet komen aan hun evoluerende noden.” De directeur van OKay ziet bovendien veel toekomstpotentieel voor deze formule: “OKay Direct is een meerwaarde voor zowel de klanten als voor Colruyt Group. Het is dan ook onze intentie om al op zeer korte termijn bijkomende filialen te openen.”