Spar Lier heropent als Spar Colruyt Group op 17 november

Spar Lier heropent als Spar Colruyt Group op 17 november

Nog meer focus op kwaliteit en versheid

Maandag 14 november 2022

Op donderdag 17 november heropent Spar Lier de deuren als een Spar Colruyt Group winkel. De winkel werd in april overgenomen door zaakvoerders Steven Stouten en Tim Anthonis en werd omgebouwd tot een duurzame en moderne buurtwinkel waar klanten terecht kunnen voor lekker verse producten.

Story image

Een volledig vernieuwde en gezellige buurtwinkel

Spar Lier sluit zich aan bij de Spar Colruyt Group-familie. Dat staat garant voor fijn winkelen met een focus op vers, duurzaam en lokaal. Het team heet iedereen dan ook graag welkom vanaf 17 november in de vernieuwde winkel op de Eeuwfeestlaan 74.

De winkel was toe aan een grondige opknapbeurt. Tussen 13 oktober en 16 november kreeg hij dan ook een totale make-over. Zowel de gevel als het interieur werden flink onder handen genomen. Zo werd er gewerkt met lagere meubels om een opener gevoel te creëren en geeft de afwerking met hout de winkel een extra warm en huiselijk effect.

Nog meer vers

Bij een nieuw concept hoort een nieuwe indeling met een uitgebreider assortiment. In de nieuwe winkel komen de klanten binnen in de bakkerij-afdeling, om dan langs de kaas en charcuterie naar de groenten- en fruit-, beenhouwerij- en traiteurafdelingen te gaan. “Dit volgt eigenlijk het verloop van de dag waarbij je ook begint met het ontbijt, daarna de lunch en uiteindelijk het diner”, legt zaakvoerder Tim Anthonis uit.

Bij Spar Lier staan kwaliteit en versheid voorop. Ze voorzien een groot aanbod aan traiteur- en vleesspecialiteiten en bieden bovendien dagvers brood van de warme bakker en ter plaatse versneden kaas en charcuterie aan. “Ook met de feestdagen in zicht zijn er typische en lekkere eindejaarsspecialiteiten bij ons te vinden”, zegt mede-zaakvoerder Steven Stouten. Kortom, de klanten kunnen er terecht voor alles wat ze nodig hebben om een lekker verse maaltijd te bereiden.

Zakenpartners en kameraden

Ondernemers Steven Stouten en Tim Anthonis zijn zeker niet aan hun proefstuk toe. Steven werkt al sinds 1994 voor Spar: hij begon er als jobstudent in Spar Grootlo en nam deze in 2003 zelf over. Daarna kocht hij ook Spar Kessel, waar Tim in 2006 werkte als student en in 2009 vast begon als beenhouwer. De winkel in Kessel was in 2015 hun eerste winkel die werd omgebouwd volgens de nieuwe Spar Colruyt Group formule. Samen namen ze in 2009 ook nog Spar Schriek over. Begin volgend jaar staat ook de opening van Spar Wiekevorst op hun planning.

We zijn geen familie van elkaar maar leiden onze winkels bijna als een familiebedrijf. Het feit dat ik peter ben van het jongste zoontje van Tim bewijst dat er een hechte vriendschap is, zowel zakelijk als daarbuiten”, vertelt Steven. Het duo wordt in Spar Lier bijgestaan door 15 vaste medewerkers, enkele flexi-jobbers en jobstudenten. Allemaal komen ze uit de streek.

Aandacht voor lokaal en duurzaam

Natuurlijk is er naast vers ook aandacht voor duurzaam en lokaal. In Spar Lier bieden ze al verschillende biologische producten aan. Ook op het vlak van lokale streekproducten zetten ze hun zoektocht continu verder. Er kan alvast gerekend worden op enkele lokale biertjes alsook verse rijstpap en ijs van uit de buurt.

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Ook in de winkel in Lier werken ze mee aan een duurzamere toekomst. Ze gebruiken er LED-verlichting en een veel milieuvriendelijker koelsysteem dat minder CO2 uitstoot. Bovendien wordt er in de winkel ook aan warmterecuperatie gedaan.

Feestelijke opening

Om de eerste boodschappen te kunnen doen in de winkel is het wachten tot 17 november, maar klanten zijn alvast van harte welkom op woensdag 16 november van 18 tot 21 u. voor een spetterende openingsreceptie. Zo kunnen ze de winkel verkennen terwijl ze genieten van een pakje friet met stoofvlees en een drankje. De medewerkers zijn natuurlijk ook aanwezig en maken maar al te graag tijd voor een praatje.

Wie graag pizza eet is bovendien meer dan welkom op 17 november tussen 11 en 18 u. om te komen proeven van verse huisbereide pizza’s. Dankzij de speciale openingsfolder zijn er in de openingsweek heel wat mooie kortingen en gratis producten, alsook een heleboel fijne spaaracties en een bingospel met een mooie hoofdprijs. ​


Contactgegevens
Steven Stouten en Tim Anthonis, zelfstandige ondernemers Spar Lier
​03 489 10 97

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)89 36 32 12
press@colruytgroup.com

Praktische info
​Eeuwfeestlaan 74
​2500 Lier

Openingsuren
Maandag t.e.m. zaterdag: 8 - 19 u.
​Zaterdag: 8 - 18 u.
​Zondag: Gesloten


Over Spar Colruyt Group
De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info op mijnspar.be.

Over Retail Partners Colruyt Group
Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar Colruyt Group in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership. Daarnaast levert Retail Partners Colruyt Group ook verse producten en kruidenierswaren aan Alvo-winkels. De zelfstandigenorganisatie staat daarbij in voor de aankoop en het transport van de goederen en geeft advies over assortiment en promobeleid. Ten slotte zorgt Retail Partners Colruyt Group voor de toelevering aan 120 zelfstandige winkeliers, waaronder 31 Mini Markets. Meer info op retailpartnerscolruytgroup.be.