Spar Colruyt Group opent nieuwe buurtsupermarkt in centrum Wervik

Op donderdag 12 september opent er in het dorpscentrum van Wervik een gloednieuwe buurtsupermarkt van Spar Colruyt Group. Het voormalige pand van Lidl werd volledig verbouwd en ingericht volgens de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. Uitbaters Delphine en Bruno nodigen alle toekomstige klanten en buurtbewoners uit voor de openingsreceptie op woensdag 11 september. Van 18 tot 21 uur is iedereen welkom voor een rondleiding, een drankje en frietjes met huisbereid stoofvlees.

Maandag 9 september 2019

Complete herinrichting

Het filiaal van Lidl in de Geluwestraat werd in 2006 gebouwd en sloot eind mei 2012 de deuren. Spar Colruyt Group kocht het gebouw over en richtte de zaak volledig opnieuw in. De winkeloppervlakte bedraagt 789 m², met daarnaast nog 355 m² aan stockageruimte en sociale lokalen. Op de ruime parking is er plaats voor 75 wagens. De nieuwe Spar bevindt zich in het centrum van Wervik, op ongeveer één kilometer van de Franse grens. “We hopen in de eerste plaats om alle inwoners van Wervik zo goed mogelijk te kunnen bedienen”, zegt uitbater Bruno. “Daarnaast is er veel woon-werkverkeer, wat ook mogelijkheden biedt voor ons en de andere handelaars in de Geluwestraat.”

Jeugdig enthousiasme en jaren ervaring

De winkel wordt uitgebaat door Delphine Devadder en Bruno Vervaecke. “In mijn jonge jaren deed ik vaak vakantiejobs in de retailsector. Daar ontdekte ik mijn passie voor voeding”, vertelt Delphine. “De voorbije twee jaar volgde ik een intense opleiding bij Retail Partners Colruyt Group om deze nieuwe Spar-winkel in goede banen te kunnen leiden.” Bruno heeft al heel wat ervaring als zelfstandige ondernemer: hij baatte in het verleden de Spar in Oostende en in Halle uit. “De voorbije jaren gaf ik binnen Spar opleidingen rond het nieuwe kassasysteem en bood ik ondersteuning aan zelfstandige ondernemers en hun medewerkers. Vanuit deze functie en mijn ervaring is het voor mij een mooie opportuniteit om opnieuw een meerwaarde te zijn op de winkelvloer.”

Eerste Spar met elektronische prijsetiketten

Spar installeert in Wervik een nieuw type elektronische prijsetiketten. Delphine: “Wij gaan als eerste Spar-winkel in België dit nieuwe systeem uittesten en op punt stellen, zodat het ook beschikbaar kan worden gesteld voor collega-ondernemers van andere winkels.” Met digitale prijsetiketten bespaart Spar Colruyt Group veel papier. De winkelmedewerkers moeten niet langer papieren etiketten manueel vervangen en hebben meer tijd voor hun kerntaken.

Focus op verse producten

De versafdelingen van Spar Wervik creëren een echt marktgevoel. Bij het binnenkomen worden klanten verwelkomd door de geur van vers brood en gebak. De uitbaters investeerden fors in de meest moderne machines en technieken om brood en gebak te laten rijzen en zelf af te bakken. Kaas en charcuterie wordt ter plekke versneden en verpakt. In de traiteurafdeling vinden klanten een ruime keuze huisbereide gerechten. Als vakman is de beenhouwer altijd ter plaatse en aanspreekbaar voor vragen of specifieke wensen.