Solucious neemt Valfrais over, een belangrijke speler in de foodservice in het zuiden van het land

Solucious neemt Valfrais over, een belangrijke speler in de foodservice in het zuiden van het land

Dinsdag 2 januari 2024

Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft 100 % van de aandelen van Valfrais, een familiebedrijf gevestigd in Bastenaken, overgenomen. Zowel het assortiment als het klantenbestand en het werkgebied van Valfrais vullen die van Solucious aan. Met deze investering zet Solucious in op verdere groei en het delen van expertise in foodservice, in een markt die volop consolideert.

Valfrais: een belangrijke regionale speler in de foodservice, gespecialiseerd in ultra-vers

Valfrais is een belangrijke regionale speler in de foodservice die gevestigd is in Bastenaken en levert aan professionele klanten in Wallonië, Brussel, het Groothertogdom Luxemburg en het noorden van Frankrijk. Die klanten zijn voornamelijk actief in de horecasector, en het assortiment van Valfrais bestaat dan ook uit zowel verse, ultra-verse als diepvriesvoeding. Het bedrijf heeft expertise ontwikkeld in ultra-vers, meer bepaald in vlees via Wama Beef. Beide bedrijven zullen blijven samenwerken.

Complementariteit met Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group

De diensten van Valfrais vullen die van Solucious aan, de foodservicespecialist van Colruyt Group. Solucious levert foodservice- en detailproducten aan professionele klanten (ziekenhuizen, kmo’s, horeca …) en onderscheidt zich door gebruiksgemak, betrouwbare leveringen en transparante prijzen.

De overname van Valfrais stelt Solucious in staat om zijn groei te ondersteunen in een consoliderende markt. Zowel het assortiment als het klantenbestand en het werkgebied van beide bedrijven zijn complementair. Valfrais brengt zijn ervaring in ultra-vers mee, een aspect dat Solucious wil ontwikkelen. Bovendien sluiten ook ​ de waarden van beide bedrijven bij elkaar aan. Het team van Valfrais blijft aan boord.

Concreet zal Valfrais geleidelijk aan worden geïntegreerd in de werking van Solucious en blijft het bestaan als merk. Enkele kleine veranderingen zullen zich voordoen en hebben betrekking op de aanpassing en uitbreiding van het assortiment. Het nieuwe online bestelplatform, momenteel in transitie, zal vanaf 8 januari gebruiksklaar zijn. Voor de klanten van Valfrais verandert er niets aan de werkwijze.

Philippe Hermans, operationeel directeur van Valfrais: "We zijn erg blij om Solucious, een solide partner in de foodservicesector, te vervoegen. En daarnaast ook om deel uit te maken van een bedrijf als Colruyt Group. Vanuit onze eigen expertises kunnen we samen ons aanbod diensten op alle vlakken optimaliseren. Dit betekent niet het einde van Valfrais, maar het begin van een nieuw hoofdstuk."

Johan Vermeire, algemeen directeur B2B Food Retail Colruyt Group: “We zijn verheugd met de komst van Valfrais bij Solucious. Dit maakt het voor ons mogelijk om snel maar gecontroleerd te groeien in een sterk veranderende markt. De geografische ligging zal ons helpen om onze efficiëntie te verbeteren en nieuwe markten te bereiken terwijl we ons aanbod ontwikkelen."

Story image