Onbemand voertuig CLEVON 1 doet eerste aanhuisleveringen voor Collect&Go

Onbemand voertuig CLEVON 1 doet eerste aanhuisleveringen voor Collect&Go

Dinsdag 24 januari 2023

Vandaag brengt het onbemande voertuig van het Estse bedrijf Clevon voor het eerst de bestelde boodschappen tot aan de voordeur van Collect&Go klanten. Dit is een nieuwe stap in de innovatieve test die Collect&Go sinds 23 november uitvoert met het op afstand bestuurde wagentje.

De CLEVON 1 legde in december overigens al z’n 1000e kilometer af op de openbare weg in Londerzeel.

Op de route die de CLEVON 1 nu al twee maanden volgt (van distributiecentrum Londerzeel naar het Collect&Go afhaalpunt en terug) werden de woonplaatsen van een 30-tal Collect&Go klanten geïdentificeerd. Die mensen werden vorige week aangeschreven met de vraag of ze hun boodschappen eens aan huis wilden laten leveren door het onbemande voertuig. Daar kwamen alvast enthousiaste reacties op, en vandaag vinden drie aanhuisleveringen plaats op het traject.

De eerste levering (zie bijgevoegde foto) vond deze ochtend (24 januari 2023) tussen 10u en 11u plaats. De laatste is voorzien tussen 13u en 14u, ook op het traject.

De klanten bij wie de eerste aanhuisleveringen gebeurde, voerden binnen deze test hun bestelling uit zoals zij die gewend zijn via de Collect&Go website. Ze werden daarna persoonlijk opgebeld met een code die hen toelaat de boodschappen uit het wagentje te halen. De CLEVON 1 vertrok daarna vanuit het Collect&Go afhaalpunt in Londerzeel tot bij de woonplaats van de klant. Die kan op zijn beurt zijn plooiboxen en leeggoed ook terug in de CLEVON 1 plaatsen.

De komende weken wordt hier verder in doorgetest.