OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Hoegaarden

OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Hoegaarden

Met grote parking en oplaadpunt voor elektrische wagens

Dinsdag 8 maart 2022

Op vrijdag 11 maart opent OKay zijn 144stewinkel in Hoegaarden.In de praktische buurtsupermarkt in de Tiensestraat vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 572 m² groot en is met duurzame technieken en materialen gebouwd. Store manager Manon en haar team van 7 medewerkers nodigen de buurtbewoners graag uit om hun nieuwe buurtsupermarkt te komen ontdekken.

Story image

Fris en modern ingericht

OKay Hoegaarden is de 144ste OKay-winkel in België. De buurtsupermarkt behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. ”In de freshmart zorgen de brede gangen voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht”, legt Manon uit. Het aanbod verse producten is trouwens een van OKay’s grootste troeven: fruit en groenten, maar ook zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. ”Net buiten de freshmart hebben we bovendien een meubel geplaatst met een uitgebreid assortiment vlees-, vis- en veggiehapjes voor een lekkere apero-avond met vrienden.”

Bij OKay Hoegaarden wordt elke dag vers brood geleverd en de medewerkers bakken meermaals per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. Al dat lekkers staat mooi uitgestald in een handig broodmeubel. Manon: “Onze broodhoek is heel ergonomisch ingericht en zo erg gebruiksvriendelijk, zowel voor de medewerkers als voor de klanten.” In de diepvriesafdeling staan diepvrieskoffers met glazen deksel. Zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.

Vlot bereikbaar

De nieuwe OKay-winkel bevindt zich op de Tiensestraat 78 in het centrum van Hoegaarden. Door de komst van de buurtsupermarkt hoeven inwoners van de gemeente niet meer af te zakken naar Tienen of Jodoigne voor hun boodschappen. “Onze winkel bevindt zich op de oude locatie van houthandel Vandermolen, hier welbekend in Hoegaarden. Zij zitten nu 100 meter verderop”, zegt Manon. “Onze parking telt 46 plaatsen waarvan er twee zijn uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische wagens. Klanten die de auto liever een keertje aan de kant laten staan, kunnen gebruikmaken van de ruime fietsenstalling, waar ook plaats is voor bakfietsen.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. “In OKay Hoegaarden gebruiken we geen fossiele brandstoffen”, legt Manon uit. “De koelinstallatie werkt nu bijvoorbeeld op propaangas. Zo stoot onze koeling 90 % minder broeikasgassen uit dan een klassieke installatie.” Daarnaast recupereert het ventilatiesysteem 75 % van de warmte uit de lucht en wordt het regenwater gebufferd zodat de riolering wordt ontlast.


Contactgegevens
Winkel
​+32 (0)16 44 89 51
​www.okay.be/hoegaarden

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
press@colruytgroup.com

Praktische info
OKay Hoegaarden
​Tiensestraat 78
​3320 Hoegaarden

Openingsuren
maandag t.e.m. zaterdag
​van 8.30 tot 19.30 uur


Over OKay
​OKay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. OKay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste OKay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. OKay telt vandaag zo’n 140 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. OKay telt momenteel meer dan 2.500 medewerkers.