OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Ham

OKay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Ham

Met oplaadpunt voor elektrische wagens

Dinsdag 5 juli 2022

Op vrijdag 8 juli opent OKay zijn 145ste winkel in Ham. In de praktische buurtsupermarkt langs de Olmensesteenweg 19 vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 596 m² groot en is met duurzame technieken en materialen gebouwd. Store manager Els Huls en haar negenkoppige team nodigen de buurtbewoners graag uit om hun nieuwe buurtsupermarkt te komen ontdekken.

Fris en modern ingericht

OKay Ham is de 145ste OKay-winkel in België. De buurtsupermarkt behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. "In de freshmart zorgen de brede doorgang en glazen wand voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht", zegt store manager Els. Het aanbod verse producten is trouwens een van OKay’s grootste troeven: fruit en groenten, maar ook zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. ”Net buiten de freshmart hebben we bovendien een meubel geplaatst met een uitgebreid assortiment vlees-, vis- en veggiehapjes voor een lekkere apero-avond met vrienden.”

Bij OKay Ham wordt elke dag vers brood geleverd en de medewerkers bakken meermaals per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. Al dat lekkers staat mooi uitgestald in een handig broodmeubel. Els: "Onze broodhoek is heel ergonomisch en overzichtelijk ingericht en zo erg gebruiksvriendelijk, zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers." In de diepvriesafdeling staan diepvrieskoffers met glazen deksel. Zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.

Vlot bereikbaar

De nieuwe OKay-winkel bevindt zich op de Olmensesteenweg 19, een van de belangrijkste toegangswegen tot het centrum van Ham, en is heel makkelijk bereikbaar met de wagen. "Tegelijk liggen we op fiets- en wandelafstand van het centrum. De ideale locatie dus, ook voor wie de auto graag een keertje aan de kant laat", zegt Els.

Er is voldoende parkeergelegenheid en voor elektrische auto’s is er een laadpaal geïnstalleerd met twee laadpunten. Klanten die met de fiets komen, kunnen gebruikmaken van de ruime fietsenstalling, waar ook plaats is voor bakfietsen.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht OKay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. "In OKay Ham verbruiken we geen gas of stookolie, we wekken onze eigen energie op via zonnepanelen", legt Els uit. "Bovendien stoot onze milieuvriendelijke koeling 90 % minder CO2 uit dan een traditionele koelinstallatie."

De winkel heeft een groendak dat de lucht zuivert en zorgt voor meer biodiversiteit. Een groot deel van het regenwater wordt trouwens opgevangen in een wadi, een ondiep bekken waarin het water rustig in de grond kan sijpelen om het bodemwater aan te vullen. Zo wordt ook het rioleringssysteem ontlast.

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.


Contactgegevens
Winkel
​011 82 41 23
www.okay.be/ham

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
[email protected]

Praktische info
OKay Ham
​Olmensesteenweg 19
​3945 Ham

Openingsuren
maandag t.e.m. zaterdag
​van 8.30 tot 19.30 uur


Over OKay
​OKay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. OKay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste OKay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. OKay telt vandaag zo’n 140 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. OKay telt momenteel meer dan 2.500 medewerkers.