Okay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Anzegem

Okay opent gloednieuwe, duurzame buurtsupermarkt in Anzegem

Met twee laadpalen voor elektrische wagens

Woensdag 16 augustus 2023

Op vrijdag 18 augustus opent Okay zijn 146ste winkel in Anzegem. In de praktische buurtsupermarkt langs de Statiestraat 75 vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 550 m² groot en is met duurzame technieken en materialen gebouwd. Store manager Steven Ledure en het tienkoppige team van Okay Anzegem kijken er naar uit hun nieuwe klanten te verwelkomen.

Fris en modern ingericht

Okay Anzegem is de 146ste Okay-winkel in België. De buurtsupermarkt behoort tot de nieuwe generatie Okay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. "In de freshmart zorgen de brede doorgang en glazen wand voor een aangename winkelervaring. Ons uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht", zegt store manager Steven. Het aanbod verse producten is een van Okay’s grootste troeven: fruit en groenten, maar ook zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden zijn allemaal dagvers te verkrijgen. ”Net buiten de freshmart hebben we bovendien een meubel geplaatst met een uitgebreid assortiment vlees-, vis- en veggiehapjes voor een lekkere apero-avond met vrienden.”

Bij Okay Anzegem wordt elke dag vers brood geleverd en de medewerkers bakken meermaals per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af. Al dat lekkers staat mooi uitgestald in een handig broodmeubel. Steven: "Onze broodhoek is heel ergonomisch en overzichtelijk ingericht en zo erg gebruiksvriendelijk, zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers." In de diepvriesafdeling staan diepvrieskoffers met glazen deksel. Zo vinden klanten snel en makkelijk hun favoriete producten terug.

Vlot bereikbaar

De nieuwe Okay-winkel bevindt zich op Statiestraat 75, de verbindingsweg tussen het station en het centrum van Anzegem. "Onze winkel ligt op fiets- en wandelafstand van het centrum. De ideale locatie dus, ook voor wie de auto graag een keertje aan de kant laat", zegt Steven.

Er is voldoende parkeergelegenheid en voor elektrische auto’s zijn er twee laadpalen voorzien. Klanten die met de fiets komen, kunnen gebruikmaken van de ruime fietsenstalling, waar ook plaats is voor bakfietsen.

Minimale milieu-impact

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Okay veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. "In Okay Anzegem verbruiken we geen gas of stookolie, we wekken onze eigen energie op via zonnepanelen", legt Steven uit. "Bovendien stoot onze milieuvriendelijke koeling 90 % minder CO2 uit dan een traditionele koelinstallatie." De warmte die vrijkomt van de koeling wordt hergebruikt om de winkel te verwarmen. Het ventilatiesysteem recupereert daarnaast 75 % van de warmte.


Contactgegevens
Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
press@colruytgroup.com

Praktische info
Okay Anzegem
​Statiestraat 75
​8570 Anzegem

​+32 (0)2 616 78 52
www.okay.be/anzegem

Openingsuren
​maandag t.e.m. zaterdag
​van 8.30 tot 19.30 uur


Over OKay
​Okay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. Okay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste Okay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. Okay telt vandaag zo’n 146 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. Okay telt momenteel meer dan 2.500 medewerkers.