OKay lanceert een 24/7 selfservice winkelconcept

Vanaf morgen start OKay in het centrum van Gent met ‘OKay Direct’, een innovatief winkelconcept waar klanten 24/7 boodschappen kunnen doen dankzij de ondersteuning van technologie. Met dit pilootproject komt de retailer tegemoet aan de evoluerende noden van de klant zoals het belang van autonomie en vrijheid én focus op productkwaliteit. OKay wil met deze nieuwe winkelervaring een bredere doelgroep aanspreken dan in de klassieke winkelformules.

Maandag 8 november 2021

Eerste OKay Direct opent in centrum Gent

Als retailgroep volgt Colruyt Group de evolutie van de maatschappij en de verwachtingenvan de consument op de voet. Meer autonomie, vrijheid én focus op productkwaliteit worden steeds belangrijker. OKay wil inspelen op deze evoluerende noden met een nieuwe 24/7 winkelformule waar selfservice centraal staat. “Om ook in de toekomst onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen zijn we continu bezig met hetbestuderen en ontwikkelen van innovatieve oplossingen die bijdragen tot een eenvoudige, snelle en gemakkelijke winkelervaring voor de klanten” zegt Gert Somers, verantwoordelijke voor de stadsformules bij OKay.

Nieuwe winkelervaring dankzij technologie

In de Belfortstraat in het centrum van Gent krijgen consumenten vanaf morgen 9 november de mogelijkheid om een nieuwe winkelervaring te testen bij OKay Direct. In deze moderne stadswinkel kunnen klanten elke dag van de week, dag en nacht boodschappen doen dankzij de ondersteuning van technologie die werd ontwikkeld door Smart Technics, de innovatieve start-up binnen Colruyt Group.

De klant krijgt toegang tot de winkel door de QR-code van zijn Xtra-app of -kaart te scannen. Met die QR-code kan de klant de deuren van de (koel)kasten openen om producten te nemen. Alle aankopen worden geregistreerd op basis van productdetectie in de rekken.  Door de QR-code aan de kassa opnieuw in te scannen wordt de eindafrekening gemaakt en kan de klant elektronisch betalen voor het verlaten van de winkel. De klant kan op deze manier zijn aankopen volledig autonoom en op eigen tempo afhandelen. 

Evenwichtig assortiment, ook in vers

Op een oppervlakte van 150m² worden in de nieuwe OKay Direct 650 referenties de klok rond aangeboden, zowel A-merken als eigenmerkproducten Boni en Everyday. Belangrijk is het assortiment van vers fruit en groenten, alsook vers vlees, vis en brood, ideaal voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast vinden klanten er ook kant en klare maaltijden en een aantal “depannage”-producten zoals toiletpapier en tandpasta. De prijzen in deze selfservicewinkel liggen in lijn met die van producten bij OKay Compact in de buurt en hiermee maakt OKay zijn merkbelofte ‘snel, goedkoop en makkelijk’ ook hier helemaal waar.
 

Meerwaarde voor de stadsklanten

Een grote meerwaarde voor de klanten is dat ze 24/7boodschappen kunnen doen in hun buurt. Hiermee willen we vooral doelgroepen aanspreken die baat hebben bij een winkel met langere openingsuren. Ik denk daarbij aan studenten, mensen met onregelmatige of late werkuren zoals medewerkers in de zorg, hulpdiensten, enzoverder” zegt Gert Somers. 

“Met dit innoverend pilootproject gaan we de haalbaarheid, de populariteit en het succes evalueren van een dergelijke winkelformule in een stadsomgeving. We geloven dat de interesse in dergelijke concepten toeneemt en dat het beantwoordt aan de evoluerende noden van de klanten.  We zullen het concept uitgebreid testen vooraleer het op grotere schaal uit te rollen naar andere grootsteden”, besluit Gert Somers.

 


 

Voor vragen, gelieve contact op te nemen met Patti Verdoodt - Persdienst van Colruyt Group via press@colruytgroup.com of 0473 92 45 10. 

Over Smart Technics

Smart Technics is een innovatieve start-up binnen Colruyt Group met als motto: van inspiratie tot uitvoering. Het team biedt een breed scala van diensten aan, van engineering en projectbeheer tot het ontwerp en de uitvoering van technologische oplossingen, zowel voor de winkelomgeving als voor logistieke centra en productieactiviteiten. smarttechnics.colruytgroup.com

Over Colruyt Group

Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met meer dan 600 eigen winkels en ongeveer 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Bike Republic en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is meerderheidsaandeelhouder van The Fashion Society, die de kledingketens ZEB, PointCarré, The Fashion Store en ZEB For Stars omvat. JIMS baat fitnessclubs uit in België en Luxemburg. Solucious en Culinoa leveren foodserviceen retailproducten aan professionele klanten in België (ziekenhuizen, kmo’s, horeca,…). De overige activiteiten omvatten de energieleveringen van DATS 24 in België (brandstoffen, aardgas en groene energie) en Frankrijk (brandstoffen), print en document management oplossingen (Symeta Hybrid) en de productie van groene energie (Eoly). De groep telt meer dan 32.000 medewerkers en realiseerde in 2020/21 een omzet van EUR 9,9 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.