OKay en Foodbag lanceren maaltijdboxen zonder abonnement

De buurtsupermarkt OKay biedt als eerste in België een maaltijdoplossing aan van de Belgische maaltijdboxspecialist Foodbag. De “One Meal Box” bevat alle ingrediënten voor een tweepersoonsmaaltijd en is te koop in de winkel, zonder abonnement of reservatie. Een snelle, gemakkelijke en flexibele oplossing en ook supervers, Belgisch en duurzaam. De One Meal Box werd speciaal ontwikkeld voor OKay en is vanaf 8 mei verkrijgbaar in 38 winkels. In de loop van de volgende maanden zal de maaltijdbox ook in de andere OKay-winkels beschikbaar komen. De prijs voor de tweepersoonsmaaltijd is 14,95 euro.

Dinsdag 7 mei 2019

Zonder abonnement of reservatie
​ Met de One Meal Box brengen OKay en Foodbag vernieuwing op de markt van de maaltijdboxen. Zo bevat de box één enkel gerecht voor twee personen, terwijl andere boxen er vaak een drietal bevatten. De box is ook gewoon te koop in de winkel zelf: de klant hoeft geen abonnement te nemen of vooraf te reserveren. “Samen met Foodbag hebben we de One Meal Box optimaal afgestemd op de behoeften van onze klanten”, zegt Michon van Doorn, Marketing Manager OKay. “We merken dat het vaste weekmenu steeds minder vanzelfsprekend wordt. Wie last minute inspiratie zoekt voor een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd, heeft weinig aan de bestaande maaltijdpakketten. Onze One Meal Box daarentegen neem je gewoon mee met je andere boodschappen, zonder rekening te hoeven houden met afhaalmomenten of levertijden. De box is dan ook een mooie verrijking voor ons winkelassortiment.
​  

Belgisch, duurzaam en vers 
​ OKay en Foodbag creëerden met de One Meal Box een perfect huwelijk van snelheid en gemak met kwaliteit. In het Foodbag-kookatelier in Gent stellen eigen chefs evenwichtige recepten samen, met oog voor variatie en voedingswaarden. Ze werken vooral met Belgische producten, duurzaam geproduceerd en deels biologisch. Foodbag doet daarvoor al lang een beroep op vaste, lokale telers en voedselproducenten. Op die manier houdt de maaltijdboxspecialist de keten tussen producent en winkel voldoende kort om optimale versheid en kwaliteit te garanderen.
​  

Van klassiekers tot street food 
​ De One Meal Box komt elke week in de winkels in drie varianten, met vlees, met vis en vegetarisch. De box bevat alle nodige ingrediënten voor een lekkere maaltijd: vlees, vis of groenten, verse kruiden, zuivel, pasta, aardappelen of granen. Op het menu komen klassiekers zoals zalm met sjalot-tijmsaus en penne, gevulde paprika’s of worst met rodekool uit de oven. Andere gerechten zijn meer geïnspireerd op street food, zoals wraps met pittige gehaktvulling, pad thai met limoendressing of wok met gelakte varkensreepjes. Alle recepten zijn makkelijk klaar te maken op maximum een half uurtje. 
​  

Evident partnership
​ OKay en Foodbag vonden in elkaar de evidente partner om samen een maaltijdbox op de markt te brengen. “De waarden van Foodbag sluiten naadloos aan bij de onze. Ook wij bouwen bij voorkeur duurzame partnerships uit met lokale leveranciers”, zegt Michon van Doorn, Marketing Manager OKay. 
​ Omgekeerd belooft Foodbag snelle en gemakkelijke oplossingen, helemaal in lijn met wat OKay zijn klanten wil bieden. Anders Asarby & Stéphane Ronse, CEO's van Foodbag: "Het is altijd onze missie geweest om mensen te helpen beter te eten. Daarom bezorgen we inspirerende menu's met verse ingrediënten aan huis. Nu gaan we een stap verder, met een oplossing voor iedereen die in de winkel nog snel een menu wil samenstellen. Een gezond, snel en thuisbereid alternatief voor de microgolfmaaltijd.