Okay Compact opent nieuwe winkel in centrum Gent

Okay Compact opent nieuwe winkel in centrum Gent

Ontdek de nieuwe stadssupermarkt in de Kortrijksepoortstraat

Dinsdag 6 februari 2024

Op woensdag 7 februari opent Okay Compact, de stadsformule van buurtsupermarkt Okay, een nieuwe vestiging in de Kortrijksepoortstraat in Gent. Daarmee telt Gent nu al 4 Okay Compact-winkels. De nieuwe winkel ligt pal in de studentenbuurt, vlak bij verschillende campussen van Universiteit Gent, Hogent en Artevelde Hogeschool. Erg handig voor studenten die boodschappen moeten doen voor op kot of die zin hebben in een snelle lunch of warme koffie.

Makkelijk boodschappen doen in de buurt

Net zoals bij Okay is het ook bij Okay Compact altijd makkelijk boodschappen doen. De praktisch ingerichte buurtwinkels zijn gunstig gelegen in het hart van de stad en dus vlot te voet of met de fiets bereikbaar. Ook in de gloednieuwe Gentse winkel met een oppervlakte van 436 m2 vinden klanten alles voor hun dagelijkse boodschappen. Naast een assortiment voedingswaren, dranken, was- en huishoudmiddelen … heb je er ook altijd een ruime keuze aan vers: groenten en fruit, vlees, vis, brood en koffiekoeken. Ook voor een snelle koffie of kant-en-klare maaltijd kan je bij Okay Compact in de Kortrijksepoortstraat terecht. "Dat on-the-go-aanbod waar een stadsklant zo naar op zoek is, typeert onze winkel,” zegt city manager Bart Rötgens. Hij en zijn team van 8 vaste winkelmedewerkers staan alvast klaar om hun klanten met de glimlach te verwelkomen.

Een hart voor het milieu

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Okay Compact veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. In de nieuwe Okay Compact Gent Kortrijksepoortstraat wordt geen gas of stookolie verbruikt en de milieuvriendelijke koeling stoot 90 % minder CO2 uit dan traditionele installaties. Bovendien wordt de vrijgekomen warmte van de koeling gebruikt om de winkel te verwarmen. Daarnaast recupereert het ventilatiesysteem ook nog eens 75 % van de warmte.

Oog op de toekomst

De opening van deze nieuwe Okay Compact-winkel past perfect in de ambitie van Colruyt Group om ook in stedelijke omgevingen meer relevante winkelformules aan te bieden, waar consumenten makkelijk en goedkoop hun boodschappen kunnen doen. Intussen zijn er al 18 Okay Compact-stadswinkels in België: 6 in Brussel, 5 in Antwerpen, 1 in Luik, 1 in Blankenberge, 1 in Halle en, met deze nieuwe vestiging erbij, 4 winkels in Gent. Colruyt Group blijft overigens steeds actief op zoek naar andere geschikte locaties om zijn aanwezigheid in de steden verder uit te breiden.


Contact
​Persdienst Colruyt Group
​Tel.: +32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
​E-mail: press@colruytgroup.com

Praktische info
Okay Compact Gent Kortrijksepoortstraat
​Kortrijksepoortstraat 82
​9000 Gent
​Tel.: 02 616 78 59
www.okay.be

Openingsuren
maandag t.e.m. zaterdag: van 7 u. tot 19.30 u.