Nieuwe Spar Colruyt Group in Veurne opent op 6 juli

Nieuwe Spar Colruyt Group in Veurne opent op 6 juli

Een winkel met een hart voor vers en lokaal

Dinsdag 27 juni 2023

Op donderdag 6 juli opent een nieuwe Spar Colruyt Group zijn deuren in Veurne. Deze nieuwe formulewinkel op de Ieperse Steenweg is volledig in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. Met passie voor vers, lokaal en duurzaam kijken zaakvoerders Maxim Van den Bussche en Ann-Sophie De Brabandere er alvast naar uit om aan dit avontuur te beginnen.

Nieuwe uitdaging

Wie in en rond Veurne wil genieten van aangenaam boodschappen doen, kan vanaf 6 juli terecht op de Ieperse Steenweg 129. Daar pronkt de splinternieuwe Spar Veurne, met aan het roer Maxim Van den Bussche en Ann-Sophie De Brabandere. “We hebben allebei een landbouwachtergrond en hebben heel veel liefde voor alles wat met voeding te maken heeft. Wij zijn echte bourgondiërs”, begint Maxim. “We hebben vrienden die Spar-ondernemers zijn. Toen de kans zich voordeed om zelf een Spar te openen, wilden we deze niet zomaar laten voorbijgaan.

Anderhalf jaar geleden stopten Maxim en Ann-Sophie met hun toenmalige jobs en besloten ze mee te draaien met de collega’s van o.a. Spar Lichtervelde, Spar Ieper en Spar Eke om er het reilen en zeilen van de winkel te leren.

Story image

Versheid voorop

Uniek aan Spar Veurne is hun visafdeling met bediening van verse vis. “Elke dag krijgen we verse vis binnen, die we dan mooi uitstallen met ijs in onze toonbank”, zegt Ann-Sophie. Een unicum én een troef voor visliefhebbers.

In Spar Veurne speelt versheid in het algemeen de hoofdrol, van de CRU-bakkerij met ter plaatse gebakken pistolets tot verse kaas en charcuterie en een eigen beenhouwerij. “Vroeger gingen we naar de bakker voor dagvers brood, vervolgens naar het lokale groenten- en fruitwinkeltje, dan naar de beenhouwer en dan naar de supermarkt. Dat kost wel wat tijd. Nu willen we al dat goede samenbrengen op één plaats”, zegt Maxim.

In de nieuwe keuken zullen er elke dag lekkere traiteursmaaltijden bereid worden. Bovendien wordt er hard ingezet op de versheid van groenten en fruit die deels lokaal aangekocht worden. De standaard voor kwaliteit ligt hoog. “We willen echt uitblinken met ons aanbod in vers”, vult Ann-Sophie aan. “We willen ons niet op één categorie toespitsen, maar op alles.

Een winkel voor iedereen

Bij Spar Veurne is iedereen welkom voor de dagelijkse boodschappen, groot of klein. Maxim en Ann-Sophie willen dan ook dat mensen zich thuis kunnen voelen in de winkel. Kwaliteit en klantvriendelijkheid worden er hoog in het vaandel gedragen. Het team van zowel vaste medewerkers, flexi-jobbers als jobstudenten uit de buurt staat dan ook elke dag met de glimlach klaar.

Spar Veurne is gelegen recht tegenover het Bakkerijmuseum en is makkelijk bereikbaar. Er is plaats voor zo’n 100-tal wagens en er zijn twee laadpalen voorzien voor elektrische auto’s.

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Het koelsysteem is splinternieuw en heeft een CO2-uitstoot die 90 % lager is in vergelijking met een traditionele koelinstallatie.

Feestelijke opening

Voor boodschappen doen, is het nog wachten tot donderdag 6 juli, maar iedereen is op woensdag 5 juli van 18 tot 21 u welkom op de feestelijke openingsreceptie. Klanten kunnen kennismaken met de nieuwe winkel terwijl ze genieten van een hapje en een drankje. Dankzij de speciale openingsfolder zijn er in de openingsweek ook heel wat mooie kortingen.


Contactgegevens
Maxim Van den Bussche en Ann-Sophie De Brabandere,
​zelfstandige ondernemers Spar Veurne
​+32 (0)472 27 81 99

Persdienst Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10
press@colruytgroup.com

Praktische info
Ieperse Steenweg 129,
​8630 Veurne

Openingsuren
Maandag: 13 u. - 19 u.
​Dinsdag t.e.m. vrijdag: 8 u. - 19 u.
​Zaterdag: 8 u. - 18 u.
​Zondag: 7.30 u. - 12 u.


Over Spar Colruyt Group
De meer dan 200 Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Meer info op mijnspar.be.

Over Retail Partners Colruyt Group
Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar Colruyt Group in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership. Daarnaast levert Retail Partners Colruyt Group ook verse producten en kruidenierswaren aan Alvo-winkels. De zelfstandigenorganisatie staat daarbij in voor de aankoop en het transport van de goederen en geeft advies over assortiment en promobeleid. Ten slotte zorgt Retail Partners Colruyt Group voor de toelevering aan 120 zelfstandige winkeliers, waaronder 31 Mini Markets. Meer info op retailpartnerscolruytgroup.be.