NIEUW: Collect&Go City brengt boodschappen met een cargofiets tot in het centrum van Brussel

Collect&Go test een innovatief, mobiel stadsconcept in het centrum van Brussel. Collect&Go City biedt met een kwalitatief aanbod van 500 verse producten en lekkere gerechten voor het avondeten een snel, nabij en duurzaam shopping alternatief voor stedelingen. Klanten die via de website citycollect.be een bestelling plaatsen, kunnen die 3 uur later al oppikken aan een pop-up bike naast het Flageygebouw in Elsene. De pop-up bike staat 9 weken lang van 15.30 tot 19.45 uur op het plein en wordt bevoorraad door een andere cargofiets die pendelt tussen het plein en de Colruyt-winkel in Etterbeek, waar de boodschappen worden rondgehaald.

Dinsdag 13 oktober 2020

Op maat van de stad

Collect&Go City is een innovatieproject van Collect&Go op maat van milieubewuste stedelingen voor wie tijdswinst, nabijheid en inspiratie primeert. Klanten pikken hun boodschappen te voet of met de fiets op weg naar huis op. Het is een concept dat past in de dagelijkse routine van mensen die wonen en/of werken in het stadscentrum. “Stedelingen zijn een apart doelpubliek met specifieke noden”, merkt Tom Deprater op, verantwoordelijke voor Collect&Go. “Zo doen ze meermaals per week kleine boodschappen, vaak “on the go”, ze hebben een verhoogd bewustzijn rond duurzaamheid, foodwaste en verpakking en verliezen vandaag de dag behoorlijk veel tijd in kleine stadswinkels.

Precies daar wil Collect&Go City een antwoord op bieden. “Omdat we willen nagaan of dit nieuwe concept aanslaat en of het de noden van de stedelijke klanten effectief inlost, gaan we het 9 weken lang testen. We willen op die manier zoveel mogelijk klanteninzichten vergaren”, stelt Tom Deprater. Ook de testlocatie is een bewuste keuze: “Met Flagey hebben we een locatie te pakken met een hoge densiteit en goede socio-demografische mix. Het is ook een heus mobiliteitsknooppunt: bewoners en pendelaars verplaatsen zich er vooral te voet, met de fiets of op het openbaar vervoer. Een andere grote troef is de Colruyt-winkel van Etterbeek die zich op een kilometer afstand bevindt.” De test loopt tot donderdag 10 december en zal nadien uitgebreid geëvalueerd worden.    

   

Beperkt maar slim aanbod

Klanten kunnen kiezen uit een slim assortiment van 500 verse producten en gerechten. “Hiermee spelen we in op de verschillende behoeftes van onze klanten”, zegt Tom Deprater. “Zo zullen klanten telkens een 15-tal receptideeën terugvinden waarvan ze alle ingrediënten in 1 klik aan hun winkelmandje toevoegen. Daarnaast zullen we vooral veel bereide maaltijden en convenience aanbieden.” Klanten zullen niet alleen de kant-en-klare maaltijden uit de traiteurafdeling van Colruyt Laagste Prijzen herkennen, maar ook de verse maaltijden van Rose Mary, het jongste foodconcept van Colruyt Group. Tot slot vinden klanten via Collect&Go City ook alles wat ze nodig hebben om hun frigo aan te vullen. De verse producten worden vervoerd en bewaard in koelboxen tot ze worden opgepikt om de kwaliteit te garanderen.

 

Hoe werkt het precies?

Klanten plaatsen hun bestelling via de speciaal daarvoor ontwikkelde mobile first website citycollect.be. Het bestelproces is heel gebruiksvriendelijk en neemt slechts een paar minuten in beslag. Drie uur later kunnen klanten hun bestelling al afhalen naast het Flageygebouw in Elsene, waar elke werkdag van 15.30 tot 19.45 uur. een pop-up bike zal staan. De boodschappen zelf worden rondgehaald door ervaren winkelmedewerkers. Een tweede cargofiets rijdt heen en weer tussen de winkel en het plein, om de pop-up bike te bevoorraden met nieuwe bestellingen.

Klanten wordt gevraagd om zelf een rugzak, shopper of draagtassen mee te nemen omwille van het ecologische aspect. Voor Collect&Go City zal een servicekost van 2,5 euro per bestelling worden aangerekend. “Al laten we deze servicekost in het begin van de test vallen bij wijze van lanceringspromo”, verklapt Tom Deprater. De betaling gebeurt uitsluitend online via Bancontact (Payconic) of kredietkaart. Zo wint de klant tijd wanneer hij zijn boodschappen on–the-go oppikt.

 


 

Collect&Go City praktisch:

 

  • Waar? Op het Sint-Kruisplein, naast het Flageygebouw, in Elsene.
  • Wanneer? Elke werkdag van 15.30 tot 19.45 uur.
  • Hoe? Boodschappen kunnen 3 uur na bestelling al worden opgepikt (vanaf 15.30 u.). Bestellen kan tot 17 u. voor afhaling de dag zelf.
  • Wie? Ervaren medewerkers van de naburige Colruyt-winkel halen de boodschappen rond in de winkel van Etterbeek en zijn aanwezig op het plein bij het afhaalmoment.